Jump to content

Πως να χρησιμοποιήσουμε το κινητό ως μόντεμ μέσω bluetooth


DonJuan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε αυτό τον οδηγό θα μάθουμε πως μπορούμε να κάνουμε το κινητό μας να λειτουργεί σα μόντεμ έτσι ώστε να πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μας μέσω bluetooth.

Ας ξεκινήσουμε:

 

  1. 1. Στον υπολογιστή μας, πάμε στο μενού «Συσκευές και Εκτυπωτές» και επιλέγουμε το «Προσθήκη Συσκευής» προκειμένου να συζεύξουμε το κινητό τηλέφωνο με τον φορητό μας υπολογιστή.
  2. 2. Αφού οι συσκευές «ενωθούν» με επιτυχία, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο κινητό μας και επιλέγουμε το «Έλεγχος».
  3. 3. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο με διάφορες επιλογές. Απ’όλες τις επιλογές, διαλέγουμε το «Σύνδεση» που βρίσκεται στο «Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο (Χ) για σύνδεση στο Internet».
  4. 4. Μόλις πατήσουμε το «Σύνδεση», θα εμφανιστούν δύο μηνύματα στο κινητό μας που θα μας ενημερώνουν πως ο υπολογιστής θέλει να αποκτήσει πρόσβαση να χρησιμοποιήσει τη συσκευή ως μόντεμ. Επιλέγουμε το «Ναι» και συνεχίζουμε.
  5. 5. Μόλις επιλέξουμε το «Ναι», το κινητό θα συνδεθεί με τον φορητό υπολογιστή μέσω Bluetooth και θα προσπαθήσει να συνδεθεί στο Internet (τότε θα εμφανιστεί στο κινητό το μήνυμα «Σύνδεση στο διαδίκτυο με χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας»).
  6. 6. Αν η συσκευή καταφέρει να συνδεθεί επιτυχώς, τότε στην taskbar θα εμφανιστεί ένας υπολογιστής (εκεί που όταν συνδεόμαστε μέσω WiFi εμφανίζονται οι γραμμές της ισχύος του ασύρματου δικτύου) και θα έχει συνδεθεί με το «Bluetooth Connection».
  7. 7. Τώρα μπορούμε να πλοηγηθούμε στις αγαπημένες μας ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας το mobile internet πρόγραμμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκουμε.

 

Προσοχή:

  • Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί το προφίλ ίντερνετ που έχουμε στο κινητό μας και δεν συνδέεται καλώντας σε κάποιο αριθμό, οπότε θα πρέπει πριν τη σύνδεση να έχετε δημιουργήσει και επιλέξει το κατάλληλο προφίλ για το δίκτυό σας και
  • Τα Windows δεν προσφέρουν από μόνα τους κάποιο πρόγραμμα που σας ενημερώνει για το ποσό των Kb/Mb/Gb που καταναλώνεται κατά την πλοήγησή σας. Γι’αυτό, καλό θα ήταν να στέλνετε τακτικά μηνύματα στον πάροχό σας προκειμένου να ελέγχετε το υπόλοιπο των δωρεάν Mb/Gb (αν διαθέτετε κάποιο πακέτο δεδομένων) και να μην φορτώνετε «βαριές» ιστοσελίδες.

Edited by Superuser
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...