Jump to content

Wave : Πως να αλλάζετε εύκολα τις εικόνες των widgets


ipred
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αποθήκευση original widget από το κινητό στον υπολογιστή μας :

 

1.Ανοίγετε το πρόγραμμα stune ( γκουγκλάρετέ το και θα βγει 1ο αποτέλεσμα αν δεν το έχετε) και παράλληλα ενεργοποιείτε και το bluetooth στο κινητό σας.

2.Πατάτε auto connect στο stune και επιτρέπετε στο κινητό σας να συνδεθεί.Το ότι συνδέθηκε θα το καταλάβετε από το ότι θα εμφανιστούν στοιχεία του τηλεφώνου σας κάτω από το κουμπί auto connect.

3.Πηγαίνετε στην καρτέλα Browser στο stune και πατάτε το AppEx -> Sys -> Widgets.

4.Μαρκάρετε τον τίτλο του widget που θέλετε να τραβήξετε και κάνετε δεξί κλικ copy ώστε να το αποθηκεύσετε.Προσοχή ! Περιμένετε ώστε να μεταφερθούν όλα τα στοιχεία του widget.

 

Στο παράδειγμά μας θέλουμε να αλλάξουμε το φόντο του accuweather ώστε να είναι ακριβώς ίδιος με τον ημιδιάφανο φόντο του digital ρολογιού οπότε μεταφέρουμε στον υπολογιστή μας τα δύο αυτά widgets.

 

Αλλαγή φόντου και ταυτότητας (id)

 

Στον υπολογιστή μας έχουν δημιουργηθεί αυτόματα 2 φάκελοι των widgets που τραβήξαμε.Ένας για το Accuweather και ένας για το digital clock.

 

1.Πάμε στο φάκελο του digital clock και στο υποφάκελο images.Βρίσκουμε εκεί την εικόνα Homescreen_widget_bg_clock.png Aυτή είναι η εικόνα που θα βάλουμε σαν φόντο στον καιρό.Την κάνουμε δεξί κλικ copy.

2.Πάμε στον φάκελο του accuweather, στον υποφάκελο images και ακόμα πιο μέσα στον υποφάκελο idle.Κάνουμε δεξί κλικ paste την εικόνα φόντου του ρολογιού 3 φορές ώστε να αντικαταστήσουμε τις εικόνες bg.png , bg_cloudy.png, bg_night.png.Διαγράφουμε δλδ τις 3 εικόνες του καιρού και δίνουμε τις ονομασίες τους ( ακριβώς ίδιες να είναι !!! ) στα 3 αντίγραφα της εικόνας του ρολογιού.Όπως ήταν ο φάκελος έτσι πρέπει να παραμείνει, με τις ίδιες ακριβώς ονομασίες.

3.Kάνουμε δεξί κλικ open with στο αρχείο config.xml και το ανοίγουμε με το word pad.Εκεί που λέει id="0x10002244" και <id>0x10002244</id> αλλάζουμε το id με ένα που έχουμε στη διάθεσή μας.Για να μη κάθεστε να γράφεστε στο site των devellopers προκειμένου να αποκτήσετε αριθμό id σας παραθέτω μερικές :

7y0g186bei

cf002yi2gt

9229kk3tfg

or08hy4ryx

Αφού αλλάξετε την id μέσα στα εισαγωγικά ώσε να γίνει πχ id="7y0g186bei" και <id>7y0g186bei</id> , πατάτε αποθήκευση.

4.Έχοντας αλλάξει πλέον και το φόντο και την id ζιπάρετε όλα τα αρχεία του φακέλου accuweather και αλλάζετε μετά την κατάληξη .zip σε κατάληξη .wgt

 

Περνάτε το αρχείο στο κινητό σας και πλέον έχετε έναν ημιδιάφανο original accuweather καιρό ίδιο στο στυλ με αυτό του digital ρολογιού.:)

 

ΥΓ 1: Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το φόντο του ρολογιού και το φόντο του accuweather τυχαίνει να έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις ( 470px X 134px) γι' αυτό και δεν ασχολήθηκα με αλλαγή διαστάσεων.Σε περίπτωση που θα θέλετε να βάλατε άλλη εικόνα για φόντο καιρού θα πρέπει η εικόνα αυτή να είναι των ίδιων διαστάσεων με την original.

 

ΥΓ 2: Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ασχολήθηκα με το φόντο.Σε περίπτωση που πχ θέλατε να αλλάξετε τις εικόνες του καιρού ( τον ήλιο κτλ ) θα πρέπει να αντικαταστήσετε τις εικόνες που βρίσκονται μέσα στο accuweather->images->weather με εικόνες 177x98 px όσο δλδ και οι αρχικές και πάντα με τις ίδιες ονομασίες.

 

http://rapidhdd.com/images/79811920120809160934.jpg

Edited by Superuser
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...