Jump to content

Laptop δεν δίνει ρεύμα σε usb stick

PMNEDM
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μόλις αγόρασα ενα usb stick Transcend 32GB USB 3.0.

Παρότι λειτουργεί κανονικά σε τρεις διαφορετικούς υπολογιστές (ένας εκ των οποίων λαπτοπ 8ετίας), στο βασικό μου laptop / ultrabook (Acer Aspire S3) δεν φαίνεται να παίρνει ρεύμα. Το λαμπάκι τροφοδοσίας ανάβει μόνο καθώς πας να το βγάλεις, αλλά και πάλι στιγμιαία.

Δοκίμασα να κάνω update στους USB drivers και να ξεκινήσω το laptop σε safe mode, αλλά δεν λειτούργησε. Θα είχε νόημα να απεγκαταστήσω τελείως τις usb ports και να ξαναδοκιμάσω; Έχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση;

Ευχαριστώ!

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Δοκίμασα να κάνω update στους USB drivers και να ξεκινήσω το laptop σε safe mode, αλλά δεν λειτούργησε. Θα είχε νόημα να απεγκαταστήσω τελείως τις usb ports και να ξαναδοκιμάσω; Έχει κάποιος να προτείνει κάποια λύση;

Ευχαριστώ!

Νομίζω πως αυτό που θέλεις να κάνεις, είναι το πιο σωστό. Δοκίμασε και δες επίσης στο site της εταιρίας αν υπάρχει στα γνωστά προβλήματα το αντίστοιχο. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις και με την ίδια την εταιρία.

Νομίζω πως αυτό που θέλεις να κάνεις, είναι το πιο σωστό. Δοκίμασε και δες επίσης στο site της εταιρίας αν υπάρχει στα γνωστά προβλήματα το αντίστοιχο. Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις και με την ίδια την εταιρία.

Δοκιμασα να συνδεσω το στικακι μεσω ανταπτορα (δηλαδη ο ανταπτορας εχει ενα θηλυκo usb απο τη μια πλευρα και αρσενικο απο την αλλη, οπως αυτος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29949&cat=16) και ετσι δουλευει. Αρα κλινω προς το οτι το προβλημα ειναι οτι το λαπτοπ μου δεν δινει τη σωστη τροφοδοσια στο στικακι. Το οποιο βεβαια ειναι παραλογο μιας και USB 2.0 και 3.0 θεωρητικα ειναι backwards compatible.

Εκανα Online chat με εκπροσωπο της εταιριας (του λαπτοπ) και αυτος ισχυριστηκε οτι το λαπτοπ υποστηριζει μονο USB 2.0 και για αυτο δεν δουλευει (παροτι του εξηγησα το παραπανω "τεχνασμα" που εκανα)

Δοκιμασα να συνδεσω το στικακι μεσω ανταπτορα (δηλαδη ο ανταπτορας εχει ενα θηλυκo usb απο τη μια πλευρα και αρσενικο απο την αλλη, οπως αυτος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29949&cat=16) και ετσι δουλευει. Αρα κλινω προς το οτι το προβλημα ειναι οτι το λαπτοπ μου δεν δινει τη σωστη τροφοδοσια στο στικακι. Το οποιο βεβαια ειναι παραλογο μιας και USB 2.0 και 3.0 θεωρητικα ειναι backwards compatible.

Εκανα Online chat με εκπροσωπο της εταιριας (του λαπτοπ) και αυτος ισχυριστηκε οτι το λαπτοπ υποστηριζει μονο USB 2.0 και για αυτο δεν δουλευει (παροτι του εξηγησα το παραπανω "τεχνασμα" που εκανα)

;) Καλά μην περιμένεις πάντα να ξέρουν όλοι τι ακριβώς υποστηρίζει το κάθε φορητό ή σταθερό σύστημα..δεν έχουν όλοι την ίδια σχετικότητα στο θέμα και ας θέλουν να το λένε αυτό. Πάντως αφού βρήκες την λύση έστω και έτσι, όλα καλά νομίζω.

Λογικά είναι κάποια ασυμβατότητα. Εφόσον δουλεύει έστω και με αυτόν τον τρόπο, μην αρχίσεις να βγάζεις/βάζεις drivers. Εκτός αν στο site του κατασκευαστή του laptop εμφανιστή κάποια στιγμή ανανεωμένη version.

Δε βλέπω καμιά ασυμβατότητα.

Το προφανές είναι ότι κάποιο από τα 4 pin της θύρας του λάπτοπ δεν κάνει επαφή με το αντίστοιχο pin του usb stick.

Αφού απενεργοποιήσεις το laptop και βγάλεις τη μπαταρία του, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω:

1. Με μια καρφίτσα, ανασήκωσε λίγο τα pin μιας από τις θύρες usb του laptop.

2. Με ένα μυτοτσίμπιδο ή πένσα, πίεσε λίγο τις μακριές πλευρές του usb stick, ούτως ώστε να σφίξει η επαφή μεταξύ αρσεν. και θηλυκ. usb.

Δεν επιτρέπονται αγγελίες στην υπογραφή.

Δε βλέπω καμιά ασυμβατότητα.

Το προφανές είναι ότι κάποιο από τα 4 pin της θύρας του λάπτοπ δεν κάνει επαφή με το αντίστοιχο pin του usb stick.

Αφού απενεργοποιήσεις το laptop και βγάλεις τη μπαταρία του, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω:

1. Με μια καρφίτσα, ανασήκωσε λίγο τα pin μιας από τις θύρες usb του laptop.

2. Με ένα μυτοτσίμπιδο ή πένσα, πίεσε λίγο τις μακριές πλευρές του usb stick, ούτως ώστε να σφίξει η επαφή μεταξύ αρσεν. και θηλυκ. usb.

Δεν νομιζω, γιατι

1) Ολα τα υπολοιπα usb sticks που εχω (...αρκετα! :P) δουλεουν κανονικα

2) Το συγκεκριμενο δουλευει κανονικα με αλλους 4 υπολογιστες.

Αρα λογικα ουτε το stick εχει χαλασμενα pins ουτε ο υπολογιστης. Θα το τσεκαρω και αυτο βεβαια, thanks