kek Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, gatos814 said: Καλες τηλεθεασεις και αν θελησετε βοηθεια για να διαλεξετε αυτο το μηχανακι που ΑΚΡΙΒΩΣ χρειαζεστε ... εδω ειμαστε ολοι για να σας βοηθησουμε να παρετε την σωστη αποφαση !!! Θελω να σχολιασω τη τελευταια σου προταση ευχαριστώντας τοσο εσένα οσο και τους υπολοιπους ενεργους φιλους που προσφερουν απλοχερα τη βοηθεια τους σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τόσο δημόσια οσο και με προσωπικά μηνυματα -οπως απειρες φορες με εχει βοηθησει ο φιλος μου ο Θανάσης (ath156) - , Πραγματικά ένα υπέροχο τοπικ με υπέροχους συνφορουμιτες.👌 3 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου (edited) Για όσους τυχόν έχουν κουτί με τον S905X4 (π.χ. TOX3, Vontar X4, HK1 Box S905X4 κλπ) εδώ και λίγο καιρό υπάρχει μία ευχάριστη εξέλιξη όσον αφορά το Linux σε αυτά. Μέχρι πρόσφατα ενώ μπορούσες να βάλεις Linux (Ubuntu, Debian etc) σε αυτά, ΔΕΝ είχαν δυνατότητα αξιοποίησης του HDMI. Απλά δηλαδή ΔΕΝ είχες εικόνα. Όλος ο χειρισμός γινόταν από "μακρυά" μέσω PC/laptop/smartphone/tablet. Πλέον αυτή η δυνατότητα υπάρχει😎. Άρα το θέμα με το HDMI που ανέφερα στην ανάρτησή μου της 20/9/2024 στο (4) του screenshot μου δεν υφίσταται πλέον. Γιατί όμως να θέλει κάποιος Linux σε ένα TVbox? Πολύ απλά για να κάνει κάποια πιο προχωρημένη χρήση του ως server, like PC κλπ. Μία πολύ ειδική χρήση αυτού θα ήταν να το κάνει για εγκατάσταση του Home Assistant (σε καρτούλα ή στικάκι και σε dual boot με το Android - χωρίς να χάσει δηλαδή την χρήση του ως Android TVbox😉). Προσωπικά έχω πλέον αρκετές smart συσκευές και χειρισμό τους μέσω wifi. Χειρισμό θερμοσίφωνα, καυστήρα αερίου-θέρμανση, air condition, κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρικά ρολά, έξυπνες πρίζες, πλυντήριο πιάτων, μέχρι και Air Fryer😁 Κάθε μία από αυτές τις συσκευές έχει την δική της εφαρμογή, οπότε το smartphone μας πιθανόν να "γεμίσει" με τέτοιες εφαρμογές/apk. Εδώ λοιπόν έρχεται το Home Assistant να "μαζέψει" όλες αυτές τις εφαρμογές σε ΕΝΑ σημείο. Μέχρι και την κάτοψη του σπιτιού σου μπορείς να βάλεις και τις έξυπνες συσκευές σου εκεί (θέλει βέβαια ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό). Στην πιο απλή μορφή του τα έχεις όλα σε ένα σημείο/εφαρμογή και μάλιστα με καταναλώσεις και άλλα καλούδια. Ορίστε λοιπόν μία άλλη χρήση ενός ΜΗ πιστοποιημένου Android TVbox (σε πιστοποιημένα το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό - όπως ίσως και αυτά που είναι στο screenshot με αρίθμηση από το 2 και κάτω). Κάποια δε παλαιότερα Android TVbox μπορεί ίσως να τα αφιερώσει/αξιοποιήσει κάποιος μόνο για χρήση server ή Home Assistant. ****Θα κάνω δε και μία δημόσια πρόταση στον φίλο μου Κώστα (@kostaskanal??? - έχει αλλάξει και nickname😁) που έχει "κάψει" εδώ και καιρό το HDMI του X88 King. Ορίστε λοιπόν μία ωραία χρήση αυτού χωρίς το HDMI. Ubuntu or Debian και μετά χρήση του ως Server ή Home Assistant (τώρα εάν έχει και έξυπνες συσκευές δεν το ξέρω😁). Edited 20 Φεβρουαρίου by ath156 3 1 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
senos Δημ. Πέμπτη στις 11:00 πμ Κοινοποίηση Δημ. Πέμπτη στις 11:00 πμ καλημέρα. δεν ξέρω αν ρωτάω στο σωστό μέρος, αν όχι σβήστε το μήνυμα. έχω tvbox mi και internet fiber 100 cosmote. το router της εκπέμπει σε 2.4 και 5g και έχω αλλάξει το dns σε google (δεν μου κατέβαζε υπότιτλους). αν αλλάξω πάροχο σε nova, το δικό της το router εκπέμπει και σε 2.4 kai se 5g (έχω κάμερες παρακολούθησης που δουλεύουν σε 2.4) και μπορώ να αλλάξω το dns; επίσης μήπως η nova κόβει κάποιες σελίδες; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. Πέμπτη στις 11:47 πμ Κοινοποίηση Δημ. Πέμπτη στις 11:47 πμ (edited) 1 hour ago, senos said: καλημέρα. δεν ξέρω αν ρωτάω στο σωστό μέρος, αν όχι σβήστε το μήνυμα. έχω tvbox mi και internet fiber 100 cosmote. το router της εκπέμπει σε 2.4 και 5g και έχω αλλάξει το dns σε google (δεν μου κατέβαζε υπότιτλους). αν αλλάξω πάροχο σε nova, το δικό της το router εκπέμπει και σε 2.4 kai se 5g (έχω κάμερες παρακολούθησης που δουλεύουν σε 2.4) και μπορώ να αλλάξω το dns; επίσης μήπως η nova κόβει κάποιες σελίδες; καλημέρα. Συνήθως όλοι οι πάροχοι "κόβουν" τις ίδιες διευθύνσεις. Προσωπικά είχα ΝΟΒΑ FTTH 100/10 και τώρα Ιναλαν 300/300. Παρόλο που πρόσφατα μπήκα στην Ιναλαν πίσω από Cgnat ΔΕΝ έχω κανένα θέμα με τις κάμερές μου. Τώρα αυτό ίσως να εξαρτάται και με τι κάμερες έχεις. Σε όλα τα ρούτερ που δίνουν μπορείς να έχεις και 2.4 (αλλίμονο, πως θα λειτουργούσαν ένα σωσρό σμαρτ συσκευές?). Υπάρχουν πιο ειδικά Φόρουμ/Νήματα για FTTH και ανά πάροχο. Εάν θέλεις στείλε πμ να σου βάλω λινκ. Edited Πέμπτη στις 12:24 μμ by ath156 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akilleas Δημ. Πέμπτη στις 12:26 μμ Κοινοποίηση Δημ. Πέμπτη στις 12:26 μμ 38 minutes ago, ath156 said: καλημέρα. Συνήθως όλοι οι πάροχοι "κόβουν" τις ίδιες διευθύνσεις. Προσωπικά είχα ΝΟΒΑ FTTH 100/10 και τώρα Ιναλαν 300/300. Παρόλο που πρόσφατα μπήκα στην Ιναλαν πίσω από Cgnat ΔΕΝ έχω κανένα θέμα με τις κάμερές μου. Τώρα αυτό ίσως να εξαρτάται και με τι κάμερες έχεις. Σε όλα τα ρούτερ που δίνουν μπορείς να έχεις και 2.4 (αλλίμονο, πως θα λειτουργούσαν ένα σωσρό σμαρτ συσκευές?). Υπάρχουν πιο ειδικά Φόρουμ/Νήματα για FTTH και ανά πάροχο. Εάν θέλεις στείλε πμ να σου βάλω λινκ. Για στείλε σε μένα για Βόντα Παράθεση Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. Πέμπτη στις 12:34 μμ Κοινοποίηση Δημ. Πέμπτη στις 12:34 μμ 7 minutes ago, akilleas said: Για στείλε σε μένα για Βόντα Έχεις πμ. ......... 1 Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ath156 Δημ. 3 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 3 ώρες πριν Όποιος τυχόν έχει ρεύμα ή αέριο στην ΗΡΩΝ ενεργειακή θα μπορούσε ίσως να πάρει ένα ΔΩΡΕΑΝ 3μηνο στην πλατφόρμα CINOBO με εξαργύρωση 25.000 πόντων vibes. Λέει ότι ακυρώνεις όποτε θέλεις. Μόλις λοιπόν τελειώσει το δωρεάν 3μηνο στην Apple TV θα βάλω και το CINOBO για δοκιμή τόσο στα Android TVbox μου όσο και στις Smart TVs. Παράθεση My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts