Jump to content

Android TV Box

spyrosrotary
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

14 minutes ago, kek said:

θα ηθελα να χρησιμοποιησω το remote control που ηδη,εχω.🤗

Αυτο το δεδομενο αλλαζει ... τα πραγματα!
Καλη τυχη ... ελπιζω να εισαι τυχερος ... με την πρωτη!

Android TV Boxes & XIAOMI Smartphones

• Απαντήσεις 21,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• junglist

1094

• gatos814

1370

• makis1024

575

• ath156

1885

1 ώρα πριν, kek said:

θα ηθελα να χρησιμοποιησω το remote control που ηδη,εχω.🤗

Πάντως μιας και έθεσες το θέμα των remote controls, προσωπικά σε όλα τα Android TVbox μου έχω προσθέσει την δυνατότητα να μπορώ να χρησιμοποιήσω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ από τα IR remote controls ήδη έχω 😎

Έτσι μπορώ να χρησιμοποιήσω ταυτόχρονα είτε αυτό του H96maxX3/HK1Box/VontarX3 είτε του X96maxPlus/X88King είτε ακόμα και άλλα που δεν έχω, όμως μπορώ να τεστάρω με το smartphone μου που έχει IR Blaster😉

Άρα όποιο είναι μπροστά μου ή λειτουργικό ή με καλές μπαταρίες μου κάνει ΟΚ !! Μάλιστα σε κουτιά που το στοκ remote control ΔΕΝ έχει αριθμητικό πληκτρολόγιο είναι σούπερ να μπορείς να χρησιμοποιείς ένα με αριθμητικό πληκτρολόγιο (π.χ. για Tivimate, σταθμους/κανάλια κλπ).

Συγκεκριμένα έχω προσθέσει τα εξής:

27549002.jpg

27549005.png

27549006.png

New_3ndRemote_Control.jpg

Edited by ath156

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Πολυ καλα νεα για τους κατοχους των Tanix TX3 (S905X3) ...
Καθαρη Ugoos port 0.4.1 !
Δηλαδη μεταξυ των αλλων και το πολυποθητο Magisk!
Με αφορμη ενα 1000ρι απο τα πρωτα ΤΧ3 που ηρθε στα χερια μου ''κλαταρισμενο'' και με ζητουμενο το Magisk ... εγινε δουλιτσα!
Το φεραμε απο εδω ... το φεραμε απο εκει και τελικα εχουμε αισιο αποτελεσμα!
Προσοχη ... το μαμα κοντρολ δυστυχως σαν χρηση εχει μονο να ανοιγει το μποξακι!
Οποτε θα χρειαστειτε air mouse η ποντικι για την σωστη χρηση του!
Κατα τα αλλα ... ολα δουλευουν μια χαρα ... ακομα και η οθονιτσα!
Οποιοι συμφορουμιτες λοιπον θελουν να το δοκιμασουν (και εχουν την βερσιον QZ με LAN 1000) μου στελνουν π.μ.

Edited by gatos814

Λοιπόν για το αθάνατο δελφινάκι (H96 max X3) υπάρχει ήδη ρομ με Android 15.1 μέσω του LineageOS 22.1😎

Φυσικά αυτή κάνει και για το HK1 Box και Vontar X3 (τα "ξαδελφάκια" του).

Βέβαια είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, όμως τα βασικά δουλεύουν ΟΛΑ.

Όχι βέβαια ότι προτείνω σε κανέναν να αφήσει το Android 9 που σήμερα είναι το καλύτερο και πιο "ελεύθερο" Android, αλλά ξέροντας ότι είναι future proof για πολύ μακριά είναι ωραίο αίσθημα.

Λειτουργούν ήδη εκεί:

Fixed:
- Flickering when overlaying layers, for example overlay on YouTube (Rebuilt vendor from g12-common, thanks to HighwayStar )
- Mouse mode now works
- WiFi now works

Bugs:

- Searching for accessories - (press back; pops up once during first installation)
- Doesn't work on hk1box 100m
- VFD only shows time
- Dual boot is not possible yet (coreelec for example)
- HDMI CEC for sound doesn't work (better to disable, otherwise the volume won't change on some TVs)

καθόλου άσχημα δηλαδή😉

My TVboxes : H96 max X3 4/32 , HK1 Box 4/32 , X88 King 4/128 , Beelink GT1 2/16, TOX3, X96 max Plus 4/32 (2101w)

Διαβαζω κατα καιρους σε διαφορα σαιτ/φορουμς πολυ υποτιμητικα σχολια για ολα τα κινεζικα tv boxes ...
Μποξακια του 10ρικου ... μποξακια χωρις αδεια ... μποξακια με παλιο Android ... μποξακια που δεν παιζουν τον ταδε codec ... το δεινα αρχειο ... και παει λεγοντας !
Αραγε εχουν αναρωτηθει ολοι αυτοι οτι αν δεν υπηρχαν αυτα τα ''κινεζικα'' μποξακια θα ειμασταν ολοι ''ερμαια'' των ''επωνημων'' μαρκων σε διαφορες συσκευες media players με ενα σωρο απαγορευσεις και τιμες που θα εφταναν στο ... διαστημα (βλεπε για παραδειγμα τα nvidia shield ... που εδω τα αναφερω λογω της τιμης και οχι του λογισμικου που ειναι και αυτο Android)
Θα ειχαμε μια συσκευη που θα παιζει Dolby TrueHD ... μια αλλη που θα παιζει 1080p ... μια αλλη που θα παιζει 4Κ σε 30/60fps και μια ... 4x4 με διπλο διαφορικο που θα κανει τα παντα 🙂 !!!
Για σκεφτητε λοιπον ενα σεναριο που θα αγοραζαμε συγκεκριμενες συσκευες για συγκεκριμενα πραγματα και θα χαναμε ολη αυτην την ευκολια που υπαρχει σημερα ...
Παταω ... διαλεγω ... και παιζω online οτι τραβαει η ψυχη μου !!!
Σκεφτειτε πριν απο αυτα τα κινεζικα μποξακια τι καναμε ...
Παλι δεν ψαχνομασταν ... π.χ. αν ο WD TV Live Plus εχει καμια μετατροπη η καποιο update για να παιξουμε και αλλα αρχεια που δεν μπορουσαμε...
Η γιατι το ακριβωπληρωμενο all in one ηχοσυστημα μας που ξαφνικα σταματησε να υποστηριζει YT ;
Μαλλον ολα αυτα ειναι πολυ μακρινες θυμησες σε πολλους απο αυτους !!!
Η αληθεια λοιπον ειναι 1 και ειναι αυτη ...!
No Android China tv boxes ... No Android TV λογισμικα !
Παμε λιγο πισω λοιπον να δουμε μερικα πραγματα για να καταλαβουμε και να μαθουμε πως ειναι ακριβως τα πραγματα...

Τα πρωτα τετοια μηχανακια που κυκλοφορησαν φτανουν πισω στο μεταιχμιο του 2011-2012 ...
Εκει αρχισε δειλα δειλα να ακουγεται σαν φημη και εγινε συντομα πραγματικοτητα!!!
Και τι ηταν νομιζεται οι πρωτες αυτες κινεζιες που κυκλοφορισαν ... Android TV Sticks φυσικα !!!
Με Android 4.1 Jelly Bean και με μνημες και επεξεργαστες που ηταν πρωτοποριακες για το τοτε...
Και με τι επεξεργαστη νομιζεται ηταν οι πρωτες προσπαθειες ...
Οχι παντως με αυτους που φανταζεστε!
Οι πρωτοι επεξεργαστες με την πολυ καλη καρτα γραφικων του τοτε δεν ηταν αλλοι απο τους Rockchip RK3066 και την GPU Mali-400 ...
Παμε πισω στο 2012 σε ενα απο τα πολλα που κυκλοφορησαν ... και σε αρθρο στις  24/09/2012 διαβαζουμε ...
''To Android χωράει παντού και πάει παντού ακόμα και στο σαλόνι σας δίπλα από την τηλεόραση. Με το Droid Stick T10 μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε τηλεόραση με είσοδο HDMI σε smart TV και να έχετε στην μεγάλη οθόνη του σαλονιού σας ίντερνετ, applications και παιχνίδια ... Σημαντική η πρόσβαση του στο Google Play" !
https://techblog.gr/gadgets/droid-stick-t10-89210/
Και να σου ... πολυ πολυ κοντα αλλα ... λιγο πιο μετα τα Android στικακια με Amlogic 8726-MX επεξεργαστη και την ιδια GPU Mali-400 και με ιδια βερσιον φυσικα Android 4.1 Jelly Bean ...
Διαβαζουμε στο ιδιο σαιτ 1 μηνα περιπου μετα στις 16/10/2012 ...
''Τα USB stick με Android είναι πολύ της μόδας μιας και με πολύ μικρό κόστος (50$-100$) μπορούν να μετατρέψουν μια οποιασήποτε τηλεόραση με είσοδο HDMI, σε Smart TV με games, browsing και πλήρες media player των περισσότερων φορμά βίντεο.''
https://techblog.gr/gadgets/droid-stick-a2-android-smart-tv-gadget-91531/
Ποιος φαν (και οχι μονο) θα ξεχασει τι γινοταν με τα παρακατω στικακια ...
https://www.neowin.net/reviews/our-review-of-the-30-quad-core-mk808b-plus-android-tv-stick/
Έβγαιναν ... στην κυριολεξια με το κιλο (!) σε πολλες πολλες αντιγραφες και ηταν απο τα πιο best buy ever σε πωλησεις !!!
Απο τοτε λοιπον υπηρχε και μια ατυπη ''κοντρα'' Rockchip και Amlogic η οποια βοηθησε ολα αυτα τα μηχανακια να εδρεωθουν στην συνειδηση του κοσμου και σιγα σιγα ενας ενας να καταληγει να αγοραζει μια τετοια συσκευη!

Kαι φτανουμε με αυτα και με τα αλλα στο καλοκαιρι του 2014 (Ιουνιο) που παρουσιαζεται για πρωτη φορα σαν πλατφορμα της Google ενα λογισμικο Android TV ...
Και λιγους μηνες αργοτερα ... τον Οκτωβριο του ιδιου ετους κανει την εμφανηση του ενας media player που φοραει το καινουργιο λογισμικο της Google  και ονομαζεται Nexus Player ...
Αυτο ηταν ...
Ακολουθησε αργοτερα η συνεργασια της Google με διαφορες εταιριες παραγωγης τηλεορασεων (με την SONY να ειναι απο τις πιο πρωτες) και ολα τα αλλα ειναι ... ιστορια!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/Android_TV
Δυο χρονια μετα λοιπον απο τον ''ντορο'' που κανανε αυτες οι κινεζιες εμφανιστηκε ολο αυτο με το Android TV ...
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ !!!
Θα εβγαζε η Google καποια στιγμη το Android TV ;
Κανεις δεν ξερει ...
Πιθανολογω πως ναι ... αλλα μαλλον πολυ πιο αργοτερα ...!
Θα το χρησιμοποιoυσαν τα γνωστα εργοστασια τηλεορασεων σαν βασικο λογισμικο τους ;
Χμμ...
Εδω η απαντηση ισως ειναι πιο ευκολη μιας και στην αρχη πολυ λιγοι κατασκευαστες ηταν αυτοι που το ειχαν και αν δεν γινοταν ολος αυτος ο ''χαμος'' με το Android ... αμφιβαλλω αν θα εμπαιναν καν και στον κοπο !

Αυτην ειναι η ΙΣΤΟΡΙΑ για τα κινεζικα αυτα μηχανακια ...!
Και νομιζω τωρα που ξερετε ολη την αληθεια ... θα χρειαστει ενα μεγαλο RESPECT !!!
Τελειωνοντας δε ... θα πω (ξανα) ενα πραγμα ...
Οτι μπορει να κανει ενα μποξακι με Android TV λογισμικο μπορει να το κανει στην νιοστη καλυτερα ενα κινεζικο μποξακι ... απο αυτα που εχουμε πει τοσες φορες εδω στο νημα οτι αξιζουν ...!
Και με πολυ λιγοτερα χρηματα ...
Δεν ειναι δυνατων να παιρνουμε μποξακια με αδεια για να δουμε νετφλιξ 4Κ και μολις γλυκαθουμε και μπουμε στο νοημα να αναρωτιομαστε γιατι δεν παιζει καλα αυτο το προγραμμα και γιατι κολλαει στο αλλο !
Δεν ειναι δυνατων για μποξακια με το ιδιο ακριβως hardware να δινουμε διπλασια και τριπλασια χρηματα για τις αδειες τους !!!
Οκ ... ειναι πιο τεμπελικα σαν χρηση και παιζουν νετφλιξ 4Κ ... αλλα θα το επαναλαβω για ακομη μια φορα ...
Οτι αρχειο ηχου και εικονας παιζει το ενα μποξακι το παιζει και το αλλο !
Και αν δεν το παιζει με τον ευθεια τροπο ... το παιζει σιγουρα με καποιον ... πλαγιο !!!
Δηλαδη πειτε μου για παραδειγμα τι περισσοτερο μπορει να κανει ενα Nvidia απο ενα Ugoos 922X ...;
Δειτε και την διαφορα στην τιμη και πεστε μου ...
Αξιζει η δεν αξιζει το κινεζικο αυτο μποξακι ;
Θα μπορουσα να πω κι'αλλα τοσα ...!!!
Δεν τα ''βαζω'' με τα Android TV μποξακια ... η χρηση τους ειναι για συγκεκριμενα πραγματα ...
Πολυ συγκεκριμενα ...!

Ισα ισα που και εγω τον τελευταιο καιρο χρησιμοποιω ενα Android TV λογισμικο αλλα απο αυτα τα ... multi (αν μπορω να τα χαρακτηρισω ετσι) ... δηλαδη απο αυτα που οι φιλοι μας οι Ρωσοι τα εχουν ''ξεκλειδωμενα'' και παιζουν τα παντα ολα (και το ετσι και το ... γιουβετσι) 😁 !
Τα ''βαζω'' ομως με αυτους που υποτιμανε τα κινεζικα μποξακια και λογο της ημιμαθειας τους η και της αμαθειας τους πολλες φορες τα βαζουν ολα σε ενα τσουβαλι και πιστευουν οτι εχουν και δικιο !!!
Καλες τηλεθεασεις και αν θελησετε βοηθεια για να διαλεξετε αυτο το μηχανακι που ΑΚΡΙΒΩΣ  χρειαζεστε ... εδω ειμαστε ολοι για να σας βοηθησουμε να παρετε την σωστη αποφαση !!!

Edited by gatos814

1 ώρα πριν, gatos814 said:

Καλες τηλεθεασεις και αν θελησετε βοηθεια για να διαλεξετε αυτο το μηχανακι που ΑΚΡΙΒΩΣ  χρειαζεστε ... εδω ειμαστε ολοι για να σας βοηθησουμε να παρετε την σωστη αποφαση !!!

Θελω να σχολιασω τη τελευταια σου προταση ευχαριστώντας τοσο εσένα οσο και τους υπολοιπους ενεργους φιλους που προσφερουν απλοχερα τη βοηθεια τους σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τόσο δημόσια οσο και με προσωπικά μηνυματα -οπως απειρες φορες με εχει βοηθησει ο φιλος μου ο Θανάσης (ath156) - ,

Πραγματικά ένα υπέροχο τοπικ με υπέροχους συνφορουμιτες.👌

Για όσους τυχόν έχουν κουτί με τον S905X4 (π.χ. TOX3, Vontar X4, HK1 Box S905X4 κλπ) εδώ και λίγο καιρό υπάρχει μία ευχάριστη εξέλιξη όσον αφορά το Linux σε αυτά. Μέχρι πρόσφατα ενώ μπορούσες να βάλεις Linux (Ubuntu, Debian etc) σε αυτά, ΔΕΝ είχαν δυνατότητα αξιοποίησης του HDMI. Απλά δηλαδή ΔΕΝ είχες εικόνα. Όλος ο χειρισμός γινόταν από "μακρυά" μέσω PC/laptop/smartphone/tablet.

Πλέον αυτή η δυνατότητα υπάρχει😎. Άρα το θέμα με το HDMI που ανέφερα στην ανάρτησή μου της 20/9/2024 στο (4) του screenshot μου δεν υφίσταται πλέον.

Γιατί όμως να θέλει κάποιος Linux σε ένα TVbox? Πολύ απλά για να κάνει κάποια πιο προχωρημένη χρήση του ως server, like PC κλπ. Μία πολύ ειδική χρήση αυτού θα ήταν να το κάνει για εγκατάσταση του Home Assistant (σε καρτούλα ή στικάκι και σε dual boot με το Android - χωρίς να χάσει δηλαδή την χρήση του ως Android TVbox😉).

Προσωπικά έχω πλέον αρκετές smart συσκευές και χειρισμό τους μέσω wifi. Χειρισμό θερμοσίφωνα, καυστήρα αερίου-θέρμανση, air condition, κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρικά ρολά, έξυπνες πρίζες, πλυντήριο πιάτων, μέχρι και Air Fryer😁

Κάθε μία από αυτές τις συσκευές έχει την δική της εφαρμογή, οπότε το smartphone μας πιθανόν να "γεμίσει" με τέτοιες εφαρμογές/apk.

Εδώ λοιπόν έρχεται το Home Assistant να "μαζέψει" όλες αυτές τις εφαρμογές σε ΕΝΑ σημείο. Μέχρι και την κάτοψη του σπιτιού σου μπορείς να βάλεις και τις έξυπνες συσκευές σου εκεί (θέλει βέβαια ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό). Στην πιο απλή μορφή του τα έχεις όλα σε ένα σημείο/εφαρμογή και μάλιστα με καταναλώσεις και άλλα καλούδια.

Ορίστε λοιπόν μία άλλη χρήση ενός ΜΗ πιστοποιημένου Android TVbox (σε πιστοποιημένα το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό - όπως ίσως και αυτά που είναι στο screenshot με αρίθμηση από το 2 και κάτω).

Κάποια δε παλαιότερα Android TVbox μπορεί ίσως να τα αφιερώσει/αξιοποιήσει κάποιος μόνο για χρήση server ή Home Assistant.

****Θα κάνω δε και μία δημόσια πρόταση στον φίλο μου Κώστα (@kostaskanal??? - έχει αλλάξει και nickname😁) που έχει "κάψει" εδώ και καιρό το HDMI του X88 King. Ορίστε λοιπόν μία ωραία χρήση αυτού χωρίς το HDMI. Ubuntu or Debian και μετά χρήση του ως Server ή Home Assistant (τώρα εάν έχει και έξυπνες συσκευές δεν το ξέρω😁).

What_you_can_do_with_TOX3.png

Edited by ath156