SNikolaidis Δημοσιεύτηκε September 2, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 2, 2003 ΓΕΝΙΚΑ Πού μπορώ να βρω άλλες πληροφορίες για το Τ610; Πόση ώρα πρέπει να διαρκέσει η πρώτη φόρτιση; Μόλις άνοιξα το καινούριο μου SonyEricsson T610 και ήταν ήδη μισοφορτισμένο (συγκεκριμένα κατά το 60%)!! Είναι μεταχειρισμένο; Να το πάω πίσω; Μειονεκτήματα υπάρχουν; Πόσο κρατάει πραγματικά η μπαταρία; Επίσημα λένε πως η μνήμη είναι 2Mb. Τι ισχύει τελικά; Πώς μπορώ να την μεγαλώσω; "13 δευτερολέπτων";; Ποιο είναι το κόλπο των 13 δευτερολέπτων; Πώς βλέπουμε την έκδοση του λογισμικού; Πώς μπορούμε να ορίσουμε "ταχείες κλήσεις" μέσω των αριθμών 1, 2, 3 κτλ; Αν κάνω αναβάθμιση το Τ610 μου, θα χάσω όλα αυτά που έχω αποθηκευμένα (π.χ. εικόνες, ήχοι, κλπ); Γιάτι έβγαλαν την εμφάνιση του χρόνου αναμονής και ομιλίας που υπολείπεται σε ώρες που γινόταν με τα πλαϊνά κουμπιά; Δηλαδή τώρα αυτά τα κουμπιά τι κάνουν; Όταν φορτίζω και σβήνει το κόκκινο λαμπάκι στο joystick σημαίνει οτι είναι φορτισμένο; Κάποτε ακούστηκε για προβληματικές εκδόσεις όπου ακούγεται ένα φύσημα στο ακουστικό. Υπάρχει ακόμη; Μόνο 5 πεδία στις καταχωρήσεις; Όνομα, σπίτι, κινητό, εργασία, email.. Δεν είναι πολύ λίγες; Όταν φορτίζω το κινητό, άλλες φορές η οθόνη μένει αναμένη και άλλες σβηστή. Χαζό είναι; 2Mb χώρος. Ωραία. Πού όμως θα δω πόσος χώρος είναι διαθέσιμος; Μπορεί να μην εμφανίζεται καθόλου το ψηφιακό ρολόι σε κατάσταση αναμονής αλλά μόνο το screensaver χωρίς έντονο φωτισμό της οθόνης; Πόσο διαρκεί η ηχογράφηση; Είναι πάνω από 1 λεπτό; Στο αρχείο των κλήσεων, κάποια κινητά δείχνουν όλες τις κλήσεις σε ένα κατεβατό και κάποια σε κατηγορίες. Το Τ610 τι κάνει; Ο κατάλογος των ονομάτων, έχει τα ονόματα σε "παράξενη" σειρά.. γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορούμε να αλλάξουμε τις λειτουργίες που κάνει το pad (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά) όταν είναι σε κατάσταση αναμονής; Θέλω να βγάλω το shortcut που πάει στο "Υπηρεσίες Internet" και να βάλω κάτι άλλο.. Πού μπορώ να δω την ημερομηνία παραγωγής; Πού καθορίζω αν θα έχω απόκρυψη ή μη του αριθμού μου; Δεν μπορώ να το βρω!! Μια εικόνα 10Kb, πιάνει συνολικό χώρο 50Kb!! Είναι δυνατόν; SMS-MMS Πώς συντάσσονται τα μηνύματα SMS; Μπορώ να επεξεργαστώ τις λέξεις που έχω βάλει στο T9; Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το unicode για να έχουμε 160 χαρακτήρες/sms; Φυσικά με Ελληνικούς χαρακτήρες! Όταν σταλεί ένα MMS, και το λάβει κάποιος μέσω e-mail σε τι μορφή το βλέπει; WAV μήπως; Αχ! Ενώ μπορώ να δω το τελικό 'ς', παρόλα αυτά, πώς μπορώ να το εμφανίσω; Υπάρχουν αναφορές παράδοσης για τα SMS; Τις κρατάει στην μνήμη του; Στα εισερχόμενα ή σε ξεχωριστό φάκελο; Συμβαίνει κάτι περίεργο με τις αναφορές: αν στείλω sms και το σβήσω αμέσως μετά την αποστολή από τα sent items δεν μου έρχεται η αναφορά παράδοσης!! Πόσα εισερχόμενα SMS χωράει; Μπορεί να χρησιμοποιήσει και όλη την μνήμη του κινητού για να αποθηκεύσει τα SMS μου; Γράφω ένα SMS. Αν πατήσω το πλήκτρο ΝΟ, το μήνυμά μου χάνεται ή αποθηκεύεται κάπου; Αν πατήσω παρατεταμένα το πλήκτρο C, τι γίνεται; Σβήνεται ολόκληρο το μήνυμα; Ωραίο το Τ610, ωραία τα MMS, αλλά.. με video, τι γίνεται; TO LIVE! OR NOT TO LIVE! Μπορώ να αλλάξω (customize) τα πλήκτρα δεξιά και αριστερά της οθόνης, όταν έχω vodafone live; Πώς αφαιρώ το σηματάκι του Vodafone live από το κινητό μου; Μπορώ να πάω στην SonyEricsson και να αφαιρέσω το Vodafone live από την στιγμή που δεν το θέλω/χρησιμοποιώ; Τι διαφορές έχει η live έκδοση από την 'κανονική'; ΟΘΟΝΗ – ΚΑΜΕΡΑ-ΗΧΟΙ-THEMES Πόσο καλή είναι η οθόνη του Τ610; Πόσα χρώματα έχει; Πώς φαίνεται στο φως της ημέρας; Ένα μεταλλικό 'κουμπάκι' που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού, τι το κάνω; Ναι αλλά στο δικό μου κινητό δεν υπάρχει το μεταλλικό καθρεφτάκι αλλά ένα μαύρο! Οι φωτογραφίες, σε σκοτεινό περιβάλλον (ή με ελλειπή φωτισμό) βγαίνουν πολύ σκούρες.. τι να κάνω; Πόσο καλά ακούγονται τα ringtones; Μπορώ να ηχογραφήσω έναν οποιονδήποτε ήχο και να τον βάλω σαν ήχο κλήσης; Ποιες είναι οι σωστές αναλύσεις των εικόνων για να φαίνονται σωστά; Όταν δέχομαι μια κλήση, όποιο προφίλ κι αν έχω, όποιον ήχο κι αν διαλέξω χτυπάει πρώτα ένα μικρό κλασσικό ντρινννν και μετά αρχίζει το επιλεγμένο ringtone. Το κάνει και σε σας, είναι default έτσι, ή το δικό μου έχει ψυχολογικό πρόβλημα; Themes. Το Τ610 υποστηρίζει themes. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω themes; Ελληνικά midi πολυφωνικά ringtones ελπίζω να παίρνει όπως τα άλλα κινητά. Έτσι; Τα midi αρχεία που στέλνω στο Τ610 μου, είναι υπερβολικά χαμηλής έντασης.. τι μπορεί να γίνει για αυτό; ΣΥΝΔΕΣΗ Τι γίνεται με την σύνδεσή του με τον υπόλοιπο κόσμο; Το Τ610 μπορεί να συνδεθεί με το PC μου με την χρήση των υπέρυθρων ΜΑ-620 (usb); Ξέρει κανένας που θα βρούμε full έκδοση του WebViewer για το Τ610 μας; Πώς μπορώ να συνδέσω το Τ610 με το PC μου; Υπάρχουν προγράμματα; Οι drivers για το κινητό μου, παίζουν σε όλα τα γνωστά win λειτουργικά συστήματα; http://www.mycgiserver.com/~snikolaidis/images/upd_red.gif [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πού μπορώ να βρω άλλες πληροφορίες για το Τ610; Το καλύτερο site για το Τ610 είναι ελληνικής κατασκευής και είναι το http://www.myt610.com. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πόση ώρα πρέπει να διαρκέσει η πρώτη φόρτιση; Η SonyEricsson προτείνει από 12-14 ώρες. Ένα ολόκληρο βράδυ όμως (φυσικά κλειστό) είναι αρκετά. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μόλις άνοιξα το καινούριο μου SonyEricsson T610 και ήταν ήδη μισοφορτισμένο (συγκεκριμένα κατά το 60%)!! Είναι μεταχειρισμένο; Να το πάω πίσω; Όχι, δεν χρειάζεται. Είναι η θέση της εταιρίας να ημιφορτίζει την μπαταρία του. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μειονεκτήματα υπάρχουν; Κακά τα ψέμματα, το βασικότερο μειονέκτημα είναι η οθόνη του, που κάτω από τον ήλιο δεν φαίνεται τίποτε.. Και λόγω καλής κατασκευής, χρειάζεται λίγη προσοχή με τις δαχτυλιές. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πόσο κρατάει πραγματικά η μπαταρία; Η μπαταρία με βαριά χρήση (πολύ ομιλία, πολλά SMS, συνεχή χρήση του GPRS, φωτογραφίες κλπ) κρατάει 2 μέρες. Με ελαφριά χρήση μπορεί να φτάσει τις 4 με 5 μέρες. Βέβαια, όλα εξαρτώνται και από το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Επίσημα λένε πως η μνήμη είναι 2Mb. Τι ισχύει τελικά; Πώς μπορώ να την μεγαλώσω; Η μνήμη είναι 2Mb, όπου με την διαγραφή διαφόρων μη χρήσιμων αρχείων, μπορεί να ελευθερώσουν μέχρι και 1.700Kb. Βέβαια, υπάρχει πάντα και το κόλπο των "13 δευτερολέπτων". [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 "13 δευτερολέπτων";; Ποιο είναι το κόλπο των 13 δευτερολέπτων; Υπάρχει η φήμη πως στην επιλογή «Επαναφορά ρυθμίσεων», αν αφαιρεθεί η μπαταρία ΑΚΡΙΒΩΣ 13 δευτερόλεπτα μετά το reboot (ουσιαστικά μιλάμε για διακοπή της εργασίας), στην μνήμη μένουν μερικά ringtones και μερικές εικόνες, αφήνοντας στον χρήστη περίπου 2Mb ελεύθερης μνήμης. Βασικά όμως, δεν έχει αποδεχθεί αυτό (κάποιοι που το δοκίμασαν, δεν τους δούλεψε). [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πώς βλέπουμε την έκδοση του λογισμικού; Σε κατάσταση αναμονής (standby): >* <<* <* (όπου < το joystick αριστερά και > δεξιά) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πώς μπορούμε να ορίσουμε "ταχείες κλήσεις" μέσω των αριθμών 1, 2, 3 κτλ; Ευρετήριο -> Προηγμένες -> Λίστα Θέσεων Από εκεί ρυθμίζεται η λίστα των αριθμών έτσι ώστε στα 10 πρώτα να έχει τα νούμερα για ταχεία κλήση και στην συνέχεια αποθήκευση στη SIM. Η ταχεία κλήση λειτουργεί μόνο για αριθμούς στην SIM και όχι με αριθμούς που είναι στην μνήμη της συσκευής. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Αν κάνω αναβάθμιση το Τ610 μου, θα χάσω όλα αυτά που έχω αποθηκευμένα (π.χ. εικόνες, ήχοι, κλπ); Όχι, η διαδικασία αναβάθμισης είναι απόλυτα ασφαλής για τα δεδομένα που είναι ήδη καταχωρημένα. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Γιάτι έβγαλαν την εμφάνιση του χρόνου αναμονής και ομιλίας που υπολείπεται σε ώρες που γινόταν με τα πλαϊνά κουμπιά; Το χαρακτηριστικό αυτό αφαιρέθηκε από το Τ610 γιατί πολλοί χρήστες θεωρούσαν ότι είναι προβληματικό (bug) γιατί δεν έδινε ακριβείς πληροφορίες. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Δηλαδή τώρα αυτά τα κουμπιά τι κάνουν; Μπορείς να δεις κάποιες πληροφορίες για την κατάσταση του κινητού όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, όπως την ημερομηνία, το προφίλ, αν είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά. Όταν η οθόνη του κινητού έχει σβήσει και υπάρχει μόνο το ρολόι, πατώντας ένα από τα πλαϊνά κουμπιά φωτίζεται η οθόνη και φαίνεται καθαρά η ώρα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για κατακόρυφο scrolling αντί για το joystick, πχ όταν διαβάζει ένα μήνυμα ή είσαι στον τηλεφωνικό κατάλογο. Μπορείς να επιλέξεις άλλη λέξη από τις προτεινόμενες στο Τ9. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Όταν φορτίζω και σβήνει το κόκκινο λαμπάκι στο joystick σημαίνει οτι είναι φορτισμένο; Ακριβώς. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Κάποτε ακούστηκε για προβληματικές εκδόσεις όπου ακούγεται ένα φύσημα στο ακουστικό. Υπάρχει ακόμη; Το πρόβλημα υπάρχει μέχρι την έκδοση w21 ή την w23 (ακούστηκε σε μερικές περιπτώσεις). Οι καινούριες εκδόσεις (από w23 και μετά) του Τ610 δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μόνο 5 πεδία στις καταχωρήσεις; Όνομα, σπίτι, κινητό, εργασία, email.. Δεν είναι πολύ λίγες; Πηγαίνουμε στο Ευρετήριο -> Επιλογές -> Στοιχ. Επαφών. Εκεί, μπορεί να γίνει ρύθμιση των πεδίων που θέλουμε να φαίνονται στις επαφές. Υπάρχουν 4 ακόμη πεδία όπου μπορούν να εμφανιστούν επί συνόλου 9 πεδίων. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Όταν φορτίζω το κινητό, άλλες φορές η οθόνη μένει αναμένη και άλλες σβηστή. Χαζό είναι; Κατά την φόρτιση, ισχύουν τα εξής: Φορτιση σβηστο (οθονη αναμενη συνεχεια) Φορτιση αναμένο (οθονη αναμενη συνεχεια) Φορτιση αναμένο αλλα κλειδωμένο (οθονη σβηστή) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 2Mb χώρος. Ωραία. Πού όμως θα δω πόσος χώρος είναι διαθέσιμος; Πηγαίνοντας στους ήχους ή τις εικόνες, με το δεξί soft key ("more" στα αγγλικά, "περισσ." -ίσως- στα ελληνικά) μία φορά το επάνω και επιλογή. Απλό! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μπορεί να μην εμφανίζεται καθόλου το ψηφιακό ρολόι σε κατάσταση αναμονής αλλά μόνο το screensaver χωρίς έντονο φωτισμό της οθόνης; Το ρολογάκι δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πόσο διαρκεί η ηχογράφηση; Είναι πάνω από 1 λεπτό; Η ηχογράφηση είναι ανάλογη της ελεύθερης μνήμης. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Στο αρχείο των κλήσεων, κάποια κινητά δείχνουν όλες τις κλήσεις σε ένα κατεβατό και κάποια σε κατηγορίες. Το Τ610 τι κάνει; Τις κλήσεις τις δείχνει όλες σε ένα κατεβατό. Στην αριστερή πλευρά της κάθε κλήσης, υπάρχει ένα σύμβολο που δηλώνει αν η κλήση ήταν εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλπ. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Ο κατάλογος των ονομάτων, έχει τα ονόματα σε "παράξενη" σειρά.. γιατί συμβαίνει αυτό; Το Τ610 κάνει έναν σαφή διαχωρισμό των αγγλικών καταχωρήσεων από τις αντίστοιχες ελληνικές, δηλαδή, ξεχωρίζει το αγγλικό Μ από το αντίστοιχο ελληνικό. Έτσι, η λίστα, έχει πρώτα τις αγγλικές και στην συνέχεια τις ελληνικές καταχωρήσεις. Θέλει λίγη προσοχή.. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μπορούμε να αλλάξουμε τις λειτουργίες που κάνει το pad (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά) όταν είναι σε κατάσταση αναμονής; Θέλω να βγάλω το shortcut που πάει στο "Υπηρεσίες Internet" και να βάλω κάτι άλλο.. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Το μόνο shortcut που μπορεί να αλλάξει είναι η αριστερή που είναι εξ’ορισμού προγραμματισμένη να σε πηγαίνει σε νέο μήνυμα SMS. Η αλλαγή της θέσης αυτής γίνεται μέσα από την πρώτη θέση συντόμευσης στο μενού των συντομέυσεων. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Πώς συντάσσονται τα μηνύματα SMS; Η σύνταξη των SMS εμφανίζει ένα pop up και γενικά, υπάρχει μια καθυστέρηση.. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα απενεργοποίησης του pop up επιλέγοντας Πρόσθετα -> Εναλλακτ.λέξεις -> Όχι εμφάνιση, οπότε η σύνταξη γίνεται πιο γρήγορα. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. September 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μπορώ να επεξεργαστώ τις λέξεις που έχω βάλει στο T9; Φυσικά, όταν συντάσσεις ένα SMS επιλέγεις Πρόσθετα -> Διαχείρ.λέξεων και εκεί βλέπεις όλες τις λέξεις που έχεις βάλει και μπορείς να τις επεξεργαστείς ή να τις διαγράψεις. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts