Jump to content

Aσυρματη εκτυπωση.

karn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια!

Αγορασε ο πατερας μου εναν εκτυπωτη για το γραφειο του (συγκεκριμενα τον hp- cp3525dn )..

Eπειδη ειναι laser θελω να το χρησιμοποιω κ εγω για να κανω τη δουλεια μου αφου με τον inkjet ειμαι καθε 2 βδομαδες για καινουργια μελανια...

Απ οτι καταλαβαινετε λοιπον ψαχνομαι για δυνατοτητα ασυρματης εκτυπωσης..

Το προβλημα ειναι το εξης...

Ο πατερας μου τον εχει στο γραφειο του συνδεδεμενο με usb με το pc του. Το μοντεμ ομως ειναι στο σαλονι... Υπαρχει τροπος να συνδεσω τον εκτυπωτη καπως με το modem-router (χωρις φυσικα να μεταφερω το ρουτερ στο γραφειο ή τον εκτυπωτη στο σαλονι :p) ετσι ωστε να στελνω ασυρματα στο μοντεμ ενα κειμενο ας πουμε κ αυτο να το πασαρει για εκτυπωση στον εκτυπωτη?

Ή ακομα κ να συνδεεται απευθειας ασυρματα ο εκτυπωτης με το pc χωρις διαμεσολαβηση του μοντεμ...

Να μπορω να του στειλω κατι δηλαδη κ να το εκτυπωνει.

Μηπως ζηταω πολλα?:blink:

Τα ''φωτα'' σας...

Edited by karn

Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής απ'ότι βλέπω μπορεί να συνδεθεί με ethernet. Γενικά είναι λάθος να συνδέεις με usb έναν εκτυπωτη (γενικά μια συσκευή) που μπορεί να συνδεθεί δικτυακά γιατί δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλος, όπως θέλεις να κάνεις εσύ. Για να το πω αλλιώς, έχεις πληρώσει για μια δυνατότητα που δεν χρησιμοποιείς...

Η καλύτερη λύση είναι αυτή που λες, να συνδέσεις με ethernet τον εκτυπωτή με το router. Δεν ξέρω πως είναι το σπίτι σου και αν φτάνει π.χ. ethernet μέχρι τον υπολογιστή του πατέρα σου. Άλλη λύση είναι να αγοράσεις το επιπλέον αξεσουάρ που δίνει ασύρματη σύνδεση στον εκτυπωτή αυτόν. Είναι optional και μπορεί να είναι ακριβό αλλά σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να βάλεις τον εκτυπωτή οπουδήποτε και θα χρειαζόταν μόνο ρεύμα για να λειτουργήσει.

Τέλος θα μπορούσες στον υπολογιστή του πατέρα σου να κάνεις απλά share τον εκτυπωτή. Δεν στο προτείνω όμως γιατί πρώτον θα πρέπει να είναι ανοιχτός ο συγκεκριμένος υπολογιστής για να τυπώσεις και δεύτερον αυτή είναι μια λειτουργία που υπάρχει για εκτυπωτές που δεν έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα δικτύωσης.

Η καλύτερη λύση για εμένα είναι να βρεις έναν τρόπο να τραβήξεις ένα καλώδιο μέχρι τον εκτυπωτή ή/και να τον βάλεις σε ένα σημείο που να βολεύει. Όλα αυτά κάνοντας την υπόθεση ότι όλοι οι υπολογιστές συνδέονται ενσύρματα ή ασύρματα στο router.

Kαλησπερα φιλε mcde κ ευχαριστω για την απαντηση σου που ειναι υπεραναλυτικη κ μου ξεκαθαρισε πολλα πραγματα.

Η λυση που θα ακολουθησω ειναι με το optional αξεσουαρ που αναφερεις καθως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να παω τον εκτυπωτη στο σαλονι γιατι ειναι ολοκληρο θηριο (ουτε φυσικα κ να τραβηξω καλωδιο γτ ειναι αρκετα μεγαλη αποσταση). Επισης δεν γινεται να παω το ρουτερ στο δωματιο γιατι δεν υπαρχει πριζα για τηλεφωνο...

Μπορεις να μου πεις τι ακριβως ειναι αυτο το αξεσουαρ κ που το βρισκω? Κ περιπου αν γνωριζεις ποσο μπορει να κοστιζει? Πανω απο 100 ευρω ας πουμε?

Στη σχετική σελίδα της HP αναφέρει τη δυνατότητα για wlan αλλά δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο αξεσουάρ. Δεν έχω ιδέα πόσο μπορεί να κοστίζει, καλύτερα να επικοινωνήσεις με τη HP.

Η καλύτερη λύση είναι το αξεσουάρ αυτό... Μακάρι να το είχες δει από την αρχή και να είχες πάρει κάποιον που συνδέεται ασύρματα! Κι εγώ ένα τέτοιο hp έχω πάρει και συνδέω μέσω wifi το mac ακόμα και το iphone και τυπώνω ανα πάσα στιγμή όπου βρίσκομαι μέσα στο σπίτι. Αν μάθω το σκύλο να μου φέρνει και το A4 που τυπώνω καλά θα ήταν :D

Δυστυχώς ούτε εγώ ξέρω πόσο μπορεί να κάνει το αξεσουάρ αυτό.