Jump to content

Samsung Galaxy Αce 2 (I8160)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

απο οτι φαινεται ξεχασες να βαλεις το Gapps http://goo.im/gapps

κατεβασε το και βαλτο μεσω CWM. Για συγχρονισμο των broswer και των bookmarks ξερω οτι κανει το Google Chrome αλλα μπορει να το εχουν και αλλοι

οταν εκανα install σε recovery mode πατησα και την 10.1 και τα gapps να γινουν! να το ξανακανω για τα gapps?

επισης οταν κατεβαζω την μπαρα ειδοποιησεων δεν υπαρχουν τα κουμπια (togles?) οπως υπηρχαν πριν για το wifi,bluetooth,gps,data κλπ! τα ρυθμιζεις απο καπου?

Edited by johni41

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κανείς, απ' όσο ξέρω, δενέχει changelogs. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να περάσω την mf1 από KIES, μετά το patch για τα 624ΜΒ ram, μετά την CM10.1. Και μετά πέρασα την 10.2 αποπάνω.

Ναι, δεν χρειάζεσαι να ξέρεις και πολλά σχετικά με kernels κλπ. Αυτά έρχονται μαζί με την ρομ, μπορείς να "παίξεις" με kernel αργότερα, δεν είναι απαραίτητο. Όταν περάσεις την CM ακολουθώντας τις οδηγίες, το τηλέφωνο θα γράφει CM10.1 ή 10.2 ανάλογα με τι θα περάσεις θα λέει android 4.2.2 ή 4.3.1 αντίστοιχα.

Μιά που το λέμε, βασικό φάσμα έχει ακόμα την MF1. Λες αυτό να "φταίει" που μου δουλεύουν κάποια θεωρητικά bugs?

Changelog δεν υπάρχει μεταξύ των εκδόσεων συνήθως. Αν κοιτάξεις στο τοπικ της Cm θα δεις σε κάποιο σημείο στο τέλος ότι χρειάζεται για να μπει κάποια οποιαδήποτε έκδοση της 4.1.2.Από εκεί και πέρα με το που βάλεις cm αλλάζει και το κερνελ και γενικα μένουν λίγα πράγματα από τη στοκ έκδοση.

Το είχα στο μυαλό μου σαν την εγκατάσταση του λειτουργικού σε ένα PC που βάζεις DVD, σβήνει τα πάντα και μετά περνάει στο κενό τα καινούργια.

Απλά είμαι αρκετά καινούργιος και θέλω να καταλαβαίνω το τι κάνω και γιατί το κάνω.

Άρα το "ζόρικο" είναι μόνο για την πρώτη φορά που θα πάω από 2.3.6 σε 4.x.x ενώ μετά θα είναι απλά εγκατάσταση ROM, GAPPS και τέλος.

Άμα βγει update μετά την 29/11 θα πρέπει να την ξαναπεράσω ή θα έρθει σαν update όπως βλέπω σε κάτι Samsung Galaxy S3;

Βλέπω πως ο Rox έχει ετοιμάσει φάκελο CM 11.0.

android: 2.3.6 GingerBread ---> 4.4.4 KitKat

firmware: XXLD8 ---> XXNB1

kernel: stock ---> A2N Kernel

launcher: TouchWiz v4.0 U ---> NovaLauncher

recovery: stock ---> CWM

Μήτσο αυτές που λες δεν είναι στοκ ρομ, στοκ είναι ότι βγάλει η Samsung.

Προσωπικά, πέρασα (διστακτικά είναι η αλήθεια) στην Cyanogenmod 10.2, της οποίας η εξέλιξη ολοκληρώθηκε χτες νομίζω, οπότε περιμένω την "τελική" έκδοση και για το δικό μας. Πολύ ικανοποιημένος. Αλλά και η 10.1 είναι εξίσου καλή.

Anotherbrick ζόρικο δεν είναι το πρώτο κομμάτι γιατί θα στο κάνει το KIES με λίγα κλικ. Ta notes σου, όπως και τα λοιπά στοιχεία που δεν μεταφέρονται στην καινούρια ρομ δες. Νομίζω ότι και μέσω του "συγχρονισμού" με το gmail μπορεί να κρατήσει τα περισσότερα αν όχι όλα και να στα επαναφέρει στην πρώτη χρήση μέσω cloud.

Edited by amyroukai

οταν εκανα install σε recovery mode πατησα και την 10.1 και τα gapps να γινουν! να το ξανακανω για τα gapps?

επισης οταν κατεβαζω την μπαρα ειδοποιησεων δεν υπαρχουν τα κουμπια (togles?) οπως υπηρχαν πριν για το wifi,bluetooth,gps,data κλπ! τα ρυθμιζεις απο καπου?

1) Ξαναπερνα τα gapps, και σιγουρέψου ότι έβαλες τα σωστά (http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130812-signed.zip για cm10.1, http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130813-signed.zip για cm10.2).

2) Ναι τα ρυθμίζεις. Settings => Interface (κάτω από τα "θέματα") και θα το βρείς κάπου εκεί. Θα σου έλεγα ακριβώς απλά έχω την cm10.2 που είναι ελάχιστα διαφορετική σε αυτόν τον τομέα.

Το είχα στο μυαλό μου σαν την εγκατάσταση του λειτουργικού σε ένα PC που βάζεις DVD, σβήνει τα πάντα και μετά περνάει στο κενό τα καινούργια.

Απλά είμαι αρκετά καινούργιος και θέλω να καταλαβαίνω το τι κάνω και γιατί το κάνω.

Άρα το "ζόρικο" είναι μόνο για την πρώτη φορά που θα πάω από 2.3.6 σε 4.x.x ενώ μετά θα είναι απλά εγκατάσταση ROM, GAPPS και τέλος.

Άμα βγει update μετά την 29/11 θα πρέπει να την ξαναπεράσω ή θα έρθει σαν update όπως βλέπω σε κάτι Samsung Galaxy S3;

Βλέπω πως ο Rox έχει ετοιμάσει φάκελο CM 11.0.

1) Αν είσαι σε GB, κάνε update σε JB μέσω Kies, ή μέσω Odin. Μέσω Odin η διαδικασία θα τελειώσει σε 5-6 λεπτά σε αντίθεση με το Kies που θα κάνει περισσότερη ώρα. Αν ενδιαφέρεσαι να το κάνεις με Odin έχω γράψει αναλυτικό οδηγό εδώ στα αγγλικά.

2) Αφού περάσεις το JB, κατέβασε το προσωρινό CWM Recovery από εδώ, το περνας στην καρτα μνημης, μπαίνεις στο κανονικό recovery του κινητού (volume up + home + power για κάποια δευτερόλεπτα) και το επιλέγεις και σε βγάζει στο CWM.

3) Κατεβάζεις την CM10.1 ή CM10.2, προτείνω τη δεύτερη μιας και είναι απόλυτα σταθερή, πακετάκι με τα gapps, και την περνάς μέσω του παραπάνω recovery, κάνεις ένα wipe data/factory reset μετά από αυτό, από το recovery και είσαι οκ. Ότι άλλο θες πες μου. Αν βγεί νέπ update, το κατεβάζεις, μπαίνεις recovery, το περνάς και αυτό ήταν.

ΥΓ: Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάθει κάτι -μη ανατρέψιμο- το κινητό.

Edited by kyrillos13

Βάσει αυτών που λες τα gapps δεν τα έχεις εγκαταστήσει άρα ναι ξανά κάντο. Όσον αφορά τα κουμπιά αν ξεκινήσεις και κατεβάσεις τη μπάρα απο τη δεξιά πλευρά της δηλαδή να συρεις με το δάκτυλο σου προς τα κάτω το κομμάτι που βρίσκεται η ώρα κτλ θα δεις ότι εμφανίζονται

Βάσει αυτών που λες τα gapps δεν τα έχεις εγκαταστήσει άρα ναι ξανά κάντο. Όσον αφορά τα κουμπιά αν ξεκινήσεις και κατεβάσεις τη μπάρα απο τη δεξιά πλευρά της δηλαδή να συρεις με το δάκτυλο σου προς τα κάτω το κομμάτι που βρίσκεται η ώρα κτλ θα δεις ότι εμφανίζονται

καλημερα παιδια,

ξαναπερασα τα gapps και τωρα ειναι οκ! επισης βρηκα τι παιζει με τα εικονιδια! βρηκα στις ρυθμισεις και εβαλα να βγαινουν με το που κατεβαινει η μπαρα αυτα που χρησιμοποιω πιο πολυ και τα υπολοιπα στην περιοχη που βγαζει και το εικονιδιο owner. ολα καλα λοιπον!

σχετικα με το superuser, προφανως δε χρειαζεται να κατεβασω την εφαρμογη απο play store? updates θα κανει μονη της ή μονο αν βαλω νεα εκδοση της ρομ? 10.2-10.3 κλπ?

εχετε βρει κατι που να κανει το κινητο να βλεπει την microsd σαν εσωτερικη sd? για να εχω περισσοτερο χωρο για τις εφαρμογες? το ειχα κανει με την stock 4.1.2 αλλα δε μου δουλεψε εδω. δεν ανοιγε καν το κινητο...

όσοι έχετε πρόγραμμα πλοήγησης χρησιμοποιείτε εφαρμογή όπως αυτή ? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chartcross.gpstest&hl=el

ρωτάω γιατί ενώ δείχνει κλειδώνει δορυφόρους . όταν τρέχω το Ndrive 11 ξανά κάνει εύρεση δορυφόρων και κλειδώνει εκείνο . στην ουσία φαίνεται πως το gps test να μην κάνει τίποτα και να μην χρειάζεται

Edited by Sniaf
[sIGPIC][/sIGPIC]

μολις παρατηρησα οτι στην 10.1 στα μυνηματα δεν γραφω με 160χαρακτηρες αλλα με πολυ λιγοτερους. δοκιμασα να γραφω μονο με κεφαλαια αλλα και παλι τα ιδια. υπαρχει τροπος να αλλαξει αυτο και να ειναι 160χαρακτηρες το μεγεθος του sms?

μολις παρατηρησα οτι στην 10.1 στα μυνηματα δεν γραφω με 160χαρακτηρες αλλα με πολυ λιγοτερους. δοκιμασα να γραφω μονο με κεφαλαια αλλα και παλι τα ιδια. υπαρχει τροπος να αλλαξει αυτο και να ειναι 160χαρακτηρες το μεγεθος του sms?

Πήγαινε στα μηνύματα / Ρυθμίσεις/ επιπλέον ρυθμίσεις / αφαίρεση χαρακτήρων unicode/ όλους τους χαρακτήρες.

Φιλικά, Κατερίνα

Πήγαινε στα μηνύματα / Ρυθμίσεις/ επιπλέον ρυθμίσεις / αφαίρεση χαρακτήρων unicode/ όλους τους χαρακτήρες.

σε ευχαριστω φιλε μου!ολα οκ! το ειχα δει αλλα δεν το πειραξα γιατι δεν καταλαβαινα τι εκανε...

εχει βρει κανεις λυση για να κανει την εξωτερικη sd να την βλεπει το κινητο σαν εσωτερικη?

ψαχνωντας τροπο να κανω την εξωτερικη micro sd να τη βλεπει το κινητο σαν εσωτερικη καταφερα να μην ανοιγει το κινητο! :(

μενει κολημενο στο boot στο σημα της cyanogenmod...

δοκιμασα wipe dalvik,wipe data/factory reset, back up kai restore αλλα τιποτα..

να δοκιμασω να ξανακανω install την 10.1 και τα gapps? υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει σωστα η ρομ επειδη θα γινει απο πανω ινσταλ στην ιδια?

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

ψαχνωντας τροπο να κανω την εξωτερικη micro sd να τη βλεπει το κινητο σαν εσωτερικη καταφερα να μην ανοιγει το κινητο! :(

μενει κολημενο στο boot στο σημα της cyanogenmod...

δοκιμασα wipe dalvik,wipe data/factory reset, back up kai restore αλλα τιποτα..

να δοκιμασω να ξανακανω install την 10.1 και τα gapps? υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει σωστα η ρομ επειδη θα γινει απο πανω ινσταλ στην ιδια?

θα δουλεύει, λογικά.

αν θελησω να βαλω mg2 απλα την βαζω με odin ή πρεπει να κανω κατι πρωτα?

odin κανονικά. αλλά μάλλον θα ξενερώσεις :)

λεω μηπως περασω μπαμ μπαμ παλι mg2 και στο καπακι cm10.1 για να ειμαι κ ψυχολογικα σιγουρος!

Μα αφού έχεις ήδη (λογικά) την 10.1 στην κάρτα μνήμης, το πιο απλό είναι να της δώσεις μία... ούτε καλώδια ούτε τίποτα.

Μα αφού έχεις ήδη (λογικά) την 10.1 στην κάρτα μνήμης, το πιο απλό είναι να της δώσεις μία... ούτε καλώδια ούτε τίποτα.

αυτο εκανα...

βαρεθηκα να τα κανω ολα απο την αρχη

Να ρωτήσω και εγώ την lamerιά μου.

Πως κάνουμε mount το system για να αλλάξουμε αρχεία; Ανέβασαν αυτό το νέο gps.conf και λέω να το περάσω. Άνοιξα ένα terminal window, ζήτησα su, μετά θέλει μιά εντολή της μορφής mount -o rw remount (το path του φακέλου)

Αλλά ζητώντας το cat /mounts για να δω τι μοιάζει με το system χάθηκα... :(

Έχω να χρησιμοποιήσω linux χρόνια. Πάνε οι καλές εποχές που έκανα compile kernels στο redhat...

Δυο ερωτήσεις γιατί δεν είμαι να παίζω με το τηλέφωνο μιας και είναι εργαλείο για μένα.

Γιατί έχετε την 10.1 και όχι την τελευταία 10.2 ?

Έπειτα δουλεύουν όλα μια χαρά ? ας πούμε standard θέλω πρόγραμμα για τα mail μου και να δουλεύει το don’t panic.

προς ενημερωση ολων!εχω βαλει την CM 10.1!

με βοηθησε ενας στο xda για να κανω <<αλλαγη>> της εσωτερικης μηνμης με την εξωτερικη sd.

λοιπον, κανουμε copy-paste στο τελος της λιστας αυτο εδω :

persist.sys.vold.switchexternal=1

ro.vold.switchablepair=/storage/sdcard0,/storage/sdcard1

στο αρχειο /system/build.prop

εγω το εκανα με root browser. εκανα και ενα reboot και αλλαξαν οι μνημες!

πιθανων να κανει κ σε αλλες συσκευες!

Edited by johni41

προς ενημερωση ολων! με βοηθησε ενας στο xda για να κανω <<αλλαγη>> της εσωτερικης μηνμης με την εξωτερικη sd.

λοιπον, κανουμε copy-paste στο τελος της λιστας αυτο εδω :

persist.sys.vold.switchexternal=1

ro.vold.switchablepair=/storage/sdcard0,/storage/sdcard1

στο αρχειο /system/build.prop

εγω το εκανα με root browser. εκανα και ενα reboot και αλλαξαν οι μνημες!

πιθανων να κανει κ σε αλλες συσκευες!

Προσχοχή η διαδηκασία που αναφέρεις ειναι διαφορετική για CM10.1 και CM10.2. Αυτό που λες πρέπει να ειναι για την 10,1, sthn 10.2 έχει δώσει ο rox flashable αρχειο

Να ρωτήσω και εγώ την lamerιά μου.

Πως κάνουμε mount το system για να αλλάξουμε αρχεία; Ανέβασαν αυτό το νέο gps.conf και λέω να το περάσω. Άνοιξα ένα terminal window, ζήτησα su, μετά θέλει μιά εντολή της μορφής mount -o rw remount (το path του φακέλου)

Αλλά ζητώντας το cat /mounts για να δω τι μοιάζει με το system χάθηκα... :(

Έχω να χρησιμοποιήσω linux χρόνια. Πάνε οι καλές εποχές που έκανα compile kernels στο redhat...

Δεν χρειάζεται terminal window για να κάνεις αυτό. Κατέβασε τον root browser από το play

1. copy το gps.conf από την sd card που το έχεις στο system/etc

2. reeboot

3. βρήσκεις το gps.conf έκει που το είχες βάλει (system/etc) με τον root browser, πάτάς παρατεταμένα πάνω στο αρχείο και από το μενού που βγάζει επιλέγεις permisions και βάζεις

user: read write

group: read

others: read

4. reboot

έτοιμο

Cubot Dinosaur

Ευχαριστώ Νικόλα, το προσπαθούσα με το ES file explorer σε root mode αλλά δεν μπορούσε, αυτό που είπες το έκανε με την πρώτη.

Ευχαριστώ Νικόλα, το προσπαθούσα με το ES file explorer σε root mode αλλά δεν μπορούσε, αυτό που είπες το έκανε με την πρώτη.

Δεν ξέρω αν το δοκίμασες, κάνει όντως δουλειά, μεγάλη διαφορά

Cubot Dinosaur

• The title was changed to Samsung Galaxy Αce 2 (I8160)