Jump to content

Απορίες για θερμοκρασία Αthlon 64

Georgel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χθες έκανα αναβάθμιση και έχω το έξεις

Σύστημα

AMD Athlon 64 3000+

Motherboard MSI K8T Neo

2 *512 μνήμη 400αρες

κάρτα γραφικών ΑΤΙ 9600pro

κάρτα ήχου SB live 5.1

2 σκληρούς έναν 120αρη SAT A και έναν 80αρη απλό.

DVD writer LITE ON 8x και ένα cd writer plextor.

Τροφοδοτικό QTEC 550W.

ΤΟ πρόβλημα που έχω είναι η θερμοκρασία που λέει το bios είναι 66βαθμοι σε κατάσταση ηρεμίας!!!!.

Έχω κουτί της Thermal take με 4 ανεμιστήρες, έχω τακτοποίηση τα καλώδια όσον δυνατόν καλύτερα. Επίσης το κουτί έχει αισθητήρα που μέτρα θερμοκρασία τον οποίο και τοποθέτησα ανάμεσα στην ψήκτρα και στον επεξεργαστή και μου δείχνει μόλις 37βαθμους σε κατάσταση αναμονής.

Πιο από τα 2 να πιστέψω? Και τη μπορώ να κάνω σε περίπτωση που όντως η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή?

Τα 37 αποκλείεται να έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο για τα 66, δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του υπολογιστή αν και θα περίμενα με τόσο καλό κουτί κι ανεμιστήρες να είναι γύρω στα 55 με 60.

Ελπίζω να έβαλες θερμοαγώγιμο υλικό ανάμεσα στην ψύκτρα και στον επεξεργαστή ;)

Κατά τα άλλα καλορίζικο :) :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (14 Μάι. 2004 , 11:42)

Τα 37 αποκλείεται να έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Κι όμως :D με το default σύστημα ψήξης και μετά απο 5 ώρες Need For Speed - Underground είχα 45oC.

Τώρα που πρόσθεσα κάποιες επιπλέον ψύκτρες (στο κουτί) έχω το Maximum 37oC. :D

NOTE: Το έχω επιβεβαιώσει με διάφορες μεθόδους.

Έχω βάλει καλή παστά παιδία όχι αυτή που είχε πάνω η ψήκτρα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί σε κατάσταση αναμονής έχω 66βαθμους και με need for speed πάει γύρο στους 68. το θερμόμετρο του κουτιού δείχνει με το need for speed 39 δηλαδή μόνο 2-3 βαθμοί διάφορα από κατάσταση ηρεμίας από το όταν ο επεξεργαστείς δουλεύει?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Georgel (14 Μάι. 2004 , 13:52)

Έχω βάλει καλή παστά παιδία όχι αυτή που είχε πάνω η ψήκτρα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί σε κατάσταση αναμονής έχω 66βαθμους και με need for speed πάει γύρο στους 68. το θερμόμετρο του κουτιού δείχνει με το need for speed 39 δηλαδή μόνο 2-3 βαθμοί διάφορα από κατάσταση ηρεμίας από το όταν ο επεξεργαστείς δουλεύει?

Πρίν απο λίγο έκανα ξανά το τέστ.

Με 3 ώρες Need For Speed - Underground

Μητρική: 27,5οC

Επεξεργαστής: 35,5οC

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις τέτοιες θερμοκρασίες...

Ο επεξεργαστής στους πόσους βαθμούς είναι?

Kατα πασα πιθανοτητα(κ εφ οσον εχει μπει σωστα η ψυκτρα) ειναι λαθος της ΜSI κ θα λυθει με κανενα ΒΙΟΣ update.

Kατεβασε το τελευταιο απο εδω---> http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=496

Επισης μπορεις να ακουμπισεις με το χερι σου την ψυκτρα για να δεις αν εχει οντος ~60.Αν εχει θα πρεπει να ζεματαει!

Το Bios και το πρόγραμμα τις MSI δείχνουν 66c θερμοκρασία CPU και 40c θερμοκρασία motherboard. Η ψήκτρα έχει μπει σωστά και όταν την ακουμπάω δεν καίει πόλη(ακουμπάς το χέρι σου ανετα)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Georgel (14 Μάι. 2004 , 17:29)

Το Bios και το πρόγραμμα τις MSI δείχνουν 66c θερμοκρασία CPU και 40c θερμοκρασία motherboard. Η ψήκτρα έχει μπει σωστά και όταν την ακουμπάω δεν καίει πόλη(ακουμπάς το χέρι σου ανετα)

Λογικο ειναι το προγραμμα της msi και καθε προγραμμα που δειχνει την θερμοκρασια να λεει οτι λεει το bios καθως αυτο διαβαζουν. Επειδη εχω και εγω το ιδιο συστημα με τον sensor της thermaltake στην cpu εχω σε AthlonXP εχω διαφορα απο το bios 10oC. Και πιστευω με την μεχρι τωρα εμπειρια μου απο τις αλλαγες στα bios οτι η σωστη θερμοκρασια ειναι του sensor καθως εχω παρατηρησει σε motheboard της Asus με αλλη εκδοση να δειχνει λιγοτερα και με αλλη περισσοτερα. Επισης ειναι το ζητημα ο sensor της motherboard αν βρισκει απο κατω την cpu ή μετραει την θερμοτητα που υπαρχει απο κατω που ειναι λογικο να ειναι αυξημενη σε σχεση με την πραγματικη καθως υπαρχουν και αλλα ηλεκτρονικα την συγκεκριμενη περιοχη.

Host