Jump to content

[ROM] CyanogenMod 9

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ισως δυσκολευτει λιγο να μπει recovery γιατι λεει πως μολις βαλει τη μπαταρια ανοιγει μονο του...

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

εκανα wipe cache/dalvik cache αλλα δεν εγινε τιποτα...το τελευταιο πραγμα που εκανα απο οτι θυμαμε ειναι οτι οταν παταγα το κεντρικο κουμπι για να γυρισει πισω μου ειχε τρεις επιλογες για 8εματα και διαλεξα ως προεπιλογη την tribuch καπως ετσι...που ηταν και η κλασσικη...δεν ξερω αν πεζει τιποτα με αυτο....

Δεν έχεις κρατήσει κανένα προηγούμενο Nandroid να επαναφέρεις;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου κάνει επανεκκινήσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Πρώην Super Moderator του «παλιού» καλού myphone.

εκανα wipe cache/dalvik cache αλλα δεν εγινε τιποτα...το τελευταιο πραγμα που εκανα απο οτι θυμαμε ειναι οτι οταν παταγα το κεντρικο κουμπι για να γυρισει πισω μου ειχε τρεις επιλογες για 8εματα και διαλεξα ως προεπιλογη την tribuch καπως ετσι...που ηταν και η κλασσικη...δεν ξερω αν πεζει τιποτα με αυτο....

Launcher επέλεξες όχι θέμα. Δεν δικαιολογεί τις επανεκκινήσεις πάντως η επιλογή αυτή που έκανες.

Εγώ θα λεγα να ξαναπεράσεις την ρομ από πάνω (το ίδιο zip αν το έχεις) με ένα wipe cache και wipe dalvik cache. :rolleyes:

• 4 weeks later...
φιλαρακι εχω το galaxy s gt-i9000 και του περασα την cm9 οπως λεει ο οδηγος... αλλα εχω καποια προβληματα. δεν μου διαβαζει την καρτα sim και δεν εχω imei.. τι πρεπει να κανω ? ευχαριστω.....

Δανείζομαι το κείμενο από τον οδηγό της SlimBean:

-Γιατί δεν έχω σήμα; Χάθηκε το ΙΜΕΙ;

Αν συμβεί κάτι στον φάκελο efs κατά το φλασάρισμα, μπορεί να χαθεί το ΙΜΕΙ και να μην έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στο δίκτυο του παρόχου σας. Η εύκολη λύση που συχνά έχει θετικά αποτελέσματα είναι το να φλασάρετε άλλο modem. Κατεβάστε όποιο θέλετε από εδώ και περάστε το από cwm recovery (install zip from sdcard). Αν δεν γίνει τίποτα, δοκιμάστε να γυρίσετε σε στοκ gingerbread μέσω odin.

Αν τίποτα από αυτά δεν έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να επαναφέρετε τον φάκελο χειροκίνητα (που κρατήσατε backup). Βάλτε τον φάκελο efs που έχετε κρατήσει backup στην μνήμη της συσκευής εγκαταστήστε κάποιον explorer με root δικαιώματα (συνιστάται ο root explorer)

Αντιγράψτε τον φάκελο από την μνήμη που τον περάσατε.

Πηγαίνετε στον ριζικό φάκελο της μνήμης ("/") και κάντε επικόλληση.

Πατήστε παρατεταμένα πάνω στον φάκελο και επιλέξτε Permissions. Επιλέξτε 3 τικ στην πρώτη στήλη από αριστερά,το πρώτο στην μεσαία και 3 στην δεξιά δηλαδή τα δικαιώματα θα πρέπει να είναι rwx r-x r-x.

Ξανά παρατεταμένο πάτημα τον φάκελο και Change Owner. Διαλέγετε και στο owner και στο group: 1001 - radio.

Κάνετε επανεκκίνηση και ελέγχετε το ΙΜΕΙ σας το οποίο πρέπει να έχει επαναφερθεί.

Δεν παίζει ρόλο πόσο παλιό είναι το backup σας ούτε από ποια ρομ το πήρατε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

Δανείζομαι το κείμενο από τον οδηγό της SlimBean:

Που είναι δανεισμένο από τον οδηγό της SlimICS :p και φυσικά προυποθετει να έχεις κρατήσει ήδη backup

φιλαρακι τα εκανα ολα αυτα τα παραπανω αλλα τιποτα.... τωρα που το φλασαρα μεσω οντιν και του εβαλα την I9000XWJVI μου ζηταει κωδικο (confirm password) και το εχω φλασαρει 2 φορες....

Είχες βάλει κανένα πρόγραμμα προστασίας σε περίπτωση που κλαπεί το κινητό; Αν ναι και δεν θυμάσαι τον κωδικό βάλε πολλές φορές έναν τυχαίο μέχρι να σου κάνει Factory Reset και επανεκκίνηση.

Αν δεν είχες βάλει τέτοιο πρόγραμμα προσπάθησε να περάσεις έναν από τους κλασσικούς κωδικούς (0000, 1234, 00000, 12345).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

αυτο εκανα φιλαρακι πατησα πολλες φορες λαθος κωδικο και του εβαλα το firmware που διαλεξα τωρα το περναω και κανω backup τον efs και βλεπουμε......

τιποτα απολυτος τα ιδια και τα ιδια... ουτε imei ουτε sim και unknown baseband.... παταω *#1234# και μου γραφει.. pda i9000... phone unknown και csc xxjv9.... δεν μπορω να καταλαβω τη λαθος εχω κανει...

Edited by Superuser
Συνένωση Μηνυμάτων

Έκανες επαναφορά του φακέλου efs που είχες κρατήσει Backup και δεν έφτιαξε; Λογικά έχει κρατήσει και η CM9 ένα Backup του efs μέσα στο κινητό σου (νομίζω ότι ο φάκελος λέγεται Backup).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

ναι εχει κανει backup αλλα εχει κανει 2 ενα efs και ενα efs-463 ποιο απο τα δυο πρεπει να αντιγραψω? και πρεπει να αλλαξω και τα permissions στο φακελο?

Βασικά πριν κάνεις οτιδήποτε αντέγραψε και τους δύο φακέλους στον υπολογιστή σου.

Προσπάθησε να επαναφέρεις τον efs και φτιάξε τα Permissions όπως γράφει στις οδηγίες που σου έδωσα πιο πριν.

Μήπως είχες κρατήσει κανένα παλιό Nandroid ώστε να το επαναφέρεις μήπως και λυθεί το πρόβλημα σου;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

δεν εχω κανει Nandroid δυστυχως.... πρεπει να αλλαξω τα Permissions μονο του φακελου η και τον αρχειων εσωτερικα? συγμωμη αν σε εχω ζαλισει.....

Αυτό που γράφουν οι οδηγίες. Αλλάζεις τα Permissions του φακέλου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νίκος

φιλαρακι τιποτα τα εκανα ολα και παλι τα ιδια..... αστο τη να πω απελπιστικα δεν μπορω αλλο

Μέσα στο Backup ο efs λογικά φτιάχτηκε πρώτα άρα θα είναι σίγουρα το σωστό backup. Ο άλλος με το νούμερο θα είναι δεύτερο backup και ίσως είναι αλλοιωμένο ήδη εκεί πέρα. Οπότε εγώ θα έκανα: φλασάρισμα στοκ, επαναφορά του backup με σωστό τρόπο (root explorer permissions και ownership σωστά) αν δε φτιαχνόταν θα ξαναφλάσαρα ένα modem σαν τελευταία προσπάθεια αλλά μετά αν δεν γίνοταν τίποτα :cry:

τα εκανα ολα τα παραπανω αλλα τιποτα... να ρωτησω κατι: μεσα στον efs υπαρχει ενας φακελος imei μεσα σε αυτον υπαρχουν 2 φακελοι bt.txt και ενας mps_code.dat... ποιος απο τους 2 εχει τον αριθμο imei του κινητου? μηπως αν τον αλλαξω με καποιο τροπο και τον διαβασει...

τα εκανα ολα τα παραπανω αλλα τιποτα... να ρωτησω κατι: μεσα στον efs υπαρχει ενας φακελος imei μεσα σε αυτον υπαρχουν 2 φακελοι bt.txt και ενας mps_code.dat... ποιος απο τους 2 εχει τον αριθμο imei του κινητου? μηπως αν τον αλλαξω με καποιο τροπο και τον διαβασει...

κανένα από αυτά δεν έχει το ΙΜΕΙ. Το ΙΜΕΙ βρίσκεται στο efs/nv_data.bin αν θυμάμαι καλά.

Επίσης τώρα μου ήρθε ιδέα! Μέσα στον efs υπάρχει αρχείο .nv_data.bak και .nv_data.bak.md5?

Αν ναι τότε σβήσε το nv_data.bin και κάνε ένα αντίγραφο του .nv_data.bak μέσα στον φάκελο και μετανόμασε το αντίγραφο σε: nv_data.bin (όπως ήταν δηλαδή το αρχείο που έσβησες) Κάνε και το ίδιο με το nv_data.bin.md5. Σβήστο και κάνε αντίγραφο του .nv_data.bak.md5 και μετανόμασε το όπως το αρχικό δηλαδή nv_data.bin.md5.

Φυσικά φτιάξε τα δικαιώματα όπως πρέπει μέσω root explorer και κάνε restart.

(Τα αρχεία .nv_data.bak και .nv_data.bak.md5 υποτίθεται είναι backups που γίνονται αυτόματα από την ρομ, οπότε στην ουσία σου λέω να επαναφέρεις τα backup που έχει δημιουργήσει μόνο του το κινητό.)

Όλα αυτά κάντα χωρίς να σβήσεις το αρχικό backup ολόκληρου του efs που έχεις, μη γίνει τίποτε χειρότερο μετά και δεν έχεις καν backup.

Edited by nikospot

παρατηρησα κατι οταν αλλαζω τα pesmisions σε: rwxr-xr-x και τον owner σε: owner 1001-radio και group σε:1001-radio οταν κανω επανεκινηση δεν ειναι ετσι αλλαζουν τα permisions σε:rwxrwxr-x και ο owner σε:owner 1001-radio και το group σε:1000-system.... ετσι πρεπει να γινεται?

Μάλλον όχι. Αν το κάνεις από root explorer βεβαιώσου πως πάνω πάνω είναι Mounted as R/W και όχι ως R/O και ότι έχεις επιτρέψει να χρησιμοποιεί root.

μπορείς να δοκιμάσεις και με τον Solid Explorer (δωρεάν από το play store) να αλλαξεις τα δικαιώματα. Μόλις πας στις ιδιότητες του efs θα πρέπει να σου πετάξει παράθυρο ο superuser για να δώσεις δικαιώματα και μετά έχει επιλογές για onwership και permissions.

τα εκανα ολα με root exlorer με root browser lite τα ιδια και τα ιδια με solid δεν τα καταφερα..... αν παρω απο καποιο φιλο μου που εχει το ιδιο τηλ με εμενα τον δικο του efs και τον αντιγραψω στο τηλ μου θα γινει τιποτα?

τα εκανα ολα με root exlorer με root browser lite τα ιδια και τα ιδια με solid δεν τα καταφερα..... αν παρω απο καποιο φιλο μου που εχει το ιδιο τηλ με εμενα τον δικο του efs και τον αντιγραψω στο τηλ μου θα γινει τιποτα?

Ναι θα έχετε δύο ακριβώς ίδια κινητά με ίδιο ΙΜΕΙ :lol: Υπάρχει τρόπος που μπορείς να φτιάξεις ένα ψεύτικο ΙΜΕΙ τουλάχιστον για να λειτουργεί το κινητό.

Βασικά δες αυτό

Ψάχνω ένα thread στο xda που έλεγε πως να επεξεργαστείς το nv_data.bin ώστε να του βάλεις κάποιο ψεύτικο ΙΜΕΙ ώστε τουλάχιστον να πιάνεις σήμα και να μην έχεις πρόβλημα, αλλά δε μπορώ να το βρω με τίποτα! Αλλά πάνω στο ψάξιμο είδα αυτό το οποίο δε ξέρω αν λειτουργεί...

Edited by nikospot

Ναι θα έχετε δύο ακριβώς ίδια κινητά με ίδιο ΙΜΕΙ :lol: Υπάρχει τρόπος που μπορείς να φτιάξεις ένα ψεύτικο ΙΜΕΙ τουλάχιστον για να λειτουργεί το κινητό.

Βασικά δες αυτό

Ψάχνω ένα thread στο xda που έλεγε πως να επεξεργαστείς το nv_data.bin ώστε να του βάλεις κάποιο ψεύτικο ΙΜΕΙ ώστε τουλάχιστον να πιάνεις σήμα και να μην έχεις πρόβλημα, αλλά δε μπορώ να το βρω με τίποτα! Αλλά πάνω στο ψάξιμο είδα αυτό το οποίο δε ξέρω αν λειτουργεί...

φιλαρακι τιποτα απολυτος...... ξεχνα το παμε για αλλα το τηλ παρεδωσε πνευμα... ευχαριστω για το χρονο σου:cool: