Jump to content

Πρόβλημα με windows 98

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πήγα χτες με έναν φίλο μου και πήραμε για τον υπολογιστή του:

το motherboard ALBATRON PRO II

επεξεργαστή PENTIUM 4 2,4 GHZ , 533 MHZ SERIAL BUS

κάρτα γραφικών PIXELVIEW AGP 8x 64 MB DDR GEFORCE 4 MX440-8x

σκληρό δίσκο IBM 40 GB 7200 RPM

μνήμη RAM 256 MB DDR 400 MHZ

τροφοδοτικό 300W

Είχε cd rom και οθόνη. Έβαλε το καινούργιο τροφοδοτικό και όλα τα άλλα εξαρτήματα και ξεκινήσαμε το PC από το CD-ROM των 98 για να τα κάνουμε install στον νέο δίσκο. Έβγαλαν τα 98 ότι πρέπει να γίνει διαμόρφωση του δίσκου και πάτησα να γίνει. Μόλις ολοκληρώθηκε το format και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες για νέα εγκατάσταση των 98, πήγαμε να ξεκινήσουμε το PC. Όμως μας βγάζει συνέχεια το παρακάτω σφάλμα:

" Κατά την εκκίνηση της συσκευής NDIS εκδηλώθηκε σφάλμα προστασίας των Windows. Πρέπει να ξεκινήσετε πάλι την λειτουργία του υπολογιστή σας. "

Αλλάξαμε θέση στην RAM και δεν γίνεται τίποτα. Επίσης κάναμε και κάτι με τα jumber όπως μας είπαν από το Πλαίσιο αλλά δεν γίνεται τίποτα. Γνωρίζετε τι συμβαίνει;

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Δοκίμασε να κάνεις το δίσκο δύο partition.. ένα 10gb για εγκαταστήσεις το λειτουργικό και τα υπόλοιπα 30 για τα data του..

TheLab.gr

-Επειδή τα μεγάλα παιδιά δεν σταματούν να παίζουν ποτέ

Έχω σκεφτεί και τις δύο λύσεις αλλά ο φίλος μου παίζει παιχνίδια και θα υπάρχει πρόβλημα με τα XP. Υπάρχει άλλη λύση; Εγώ πάντως νομίζω ότι δεν φταίει το λειτουργικό αλλά κάτι άλλο γιατί πριν αλλάξουμε motherboard κ.λ.π. δούλευε τέλεια.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Τα προβλήματα συμβατότητας που λες έχουν ξεπεραστεί πια. Μόνο με πολύ παλιά παιχνίδια μπορεί να συναντήσεις προβλήματα. Είναι κρίμα σε νέο μηχάνημα να βάζεις win98... το λειτουργικό αυτό είναι πολύ παλιό και δεν αξιοποιεί πλήρως τον υπολογιστή. Δοκίμασε να βάλεις xp πριν κάνεις κάτι άλλο. Από αυτά που γράφεις πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει, δυστυχώς.

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Τα προβλήματα συμβατότητας που λες έχουν ξεπεραστεί πια. Μόνο με πολύ παλιά παιχνίδια μπορεί να συναντήσεις προβλήματα. Είναι κρίμα σε νέο μηχάνημα να βάζεις win98... το λειτουργικό αυτό είναι πολύ παλιό και δεν αξιοποιεί πλήρως τον υπολογιστή. Δοκίμασε να βάλεις xp πριν κάνεις κάτι άλλο. Από αυτά που γράφεις πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει, δυστυχώς.

Θα δοκιμάσω τα 2000 και μετά βλέπουμε!

Πολύ καλό λειτουργικό επίσης αλλά είναι πιθανό να βρεις κάποια προβλήματα με παιχνίδια. Λογικά περισσότερα από τα xp. Πάντως και για τα 2000 αυτό ισχύει για παλιά παιχνίδια, αν δεν έχεις τέτοια, είσαι εντάξει.