Jump to content

Ασφάλεια και win xp

Exposed_Bone
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ασφάλεια και win xp

Είχα κάνει τα έγγραφα μου να μπορεί να τα βλέπω μόνο εγώ και κανένας άλλος user του υπολογιστή

Πρόσφατα κάτι έπαθε τα win up και δεν ξεκινάνε τα win χρειάζεται να κάνω format . το θέμα είναι ότι χρειάζομαι ότι έχω στα έγγραφα μου

Έβαλα το δίσκο σε έναν άλλο υπολογιστή και προσπάθησα να αντιγράψω ότι έχω μέσα στα έγραφα μου αλλά δυστυχώς δεν με αφήνει μου λεει ότι δεν επιτρέπετε η συνοδός κάτι τέτοιο

Μπήκα σε safe mode και σαν administrator αλλά δεν κατάφερα τίποτα

Προσπάθησα να δώσω άδεια για τον φάκελο αυτό αλλά δεν με αφήνει

Τι μπορώ να κάνω?

Τα Windows (XP,2000) σου δίνουν τη δυνατότητα του repair σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Αφαιρούν τα αρχεία και τα ξαναεγκαθιστούν απο την αρχή. Αυτό κάνε το σε περίπτωση που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο! Περίμενε πρώτα να απαντήσει και κάνας άλλος φίλος και μετά βλέπεις... ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

loipon, sto deytero pc dimiourgise ena kainourgio account me to idio onoma kai password pou eihes prin. meta (mporeis na ta metafereis?) bale ayta ta arheia ston ypofakelo pou dimiourgithike gia ton account sou kai isws na mporeseis na ta deis.

btw, ntfs eheis i fat 32?

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

kane de3i klik k properties ston disko soy ,kai vale epilogi full acces apo oloys toys users.Etsi tha mporeseis na deis ton disko soy k na antigrapseis ta arxeia poy theleis..........

Το repair είναι (ίσως) χρήσιμο στην περίπτωση που έχει πάθει ζημιά το λειτουργικό, εδώ έχει γίνει format οπότε δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Δοκίμασε να: δεξί κλικ στο folder/αρχείο --> Properties --> Security --> Advanced --> Owner --> Change owner to και διαλέγεις τον χρήστη που θέλεις. Πάντως τα winxp έχουν τη δυνατότητα encrypt (δεξί κλικ στο folder/αρχείο --> Properties --> General --> Advanced --> Encrypt contents to secure data) και ελπίζω να μην εννοείς όται αυτό είχες κάνει στο προηγούμενο setup. Απ' όσο θυμάμαι στην περίπτωση αυτή μάλλον ξεχνάς τα αρχεία σου...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος thaner ( 2 Μάι. 2004 , 22:28)

loipon, sto deytero pc dimiourgise ena kainourgio account me to idio onoma kai password pou eihes prin. meta (mporeis na ta metafereis?) bale ayta ta arheia ston ypofakelo pou dimiourgithike gia ton account sou kai isws na mporeseis na ta deis.

btw, ntfs eheis i fat 32?

Το έχω δοκιμάσει δεν γίνετε κάτι

Ο δίσκος είναι ntfs

kane de3i klik k properties ston disko soy ,kai vale epilogi full acces apo oloys toys users.Etsi tha mporeseis na deis ton disko soy k na antigrapseis ta arxeia poy theleis..........

Δοκίμασε να: δεξί κλικ στο folder/αρχείο --> Properties --> Security --> Advanced --> Owner --> Change owner to και διαλέγεις τον χρήστη που θέλεις..
Τα έχω δοκιμάσει τα παραπάνω λεει ότι δεν έχω αυτή την άδεια

Πάντως τα winxp έχουν τη δυνατότητα encrypt (δεξί κλικ στο folder/αρχείο --> Properties --> General --> Advanced --> Encrypt contents to secure data) και ελπίζω να μην εννοείς όται αυτό είχες κάνει στο προηγούμενο setup. Απ' όσο θυμάμαι στην περίπτωση αυτή μάλλον ξεχνάς τα αρχεία σου...
Δεν νομίζω να είχα κάνει κάτι τέτοιο :blink:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone ( 2 Μάι. 2004 , 21:29)

Ασφάλεια και win xp

Είχα κάνει τα έγγραφα μου να μπορεί να τα βλέπω μόνο εγώ και κανένας άλλος user του υπολογιστή

Είχες φτιάξει δικό σου username όταν το έκανες αυτό ή έμπαινες σαν administrator?

Σου είπα για repair μήπως και αλλάζανε τα Windows τα security settings των αρχείων και τα βάζανε στην default κατάσταση! ;)

το είχα φτιάξει αυτό με έναν username που ήταν member στη team των administrator

όσο για το repair

δεν μπορώ επειδή ο δίσκος πλέων είναι usb

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone ( 3 Μάι. 2004 , 20:02)

το είχα φτιάξει αυτό με έναν username που ήταν member στη team των administrator

όσο για το repair

δεν μπορώ επειδή ο δίσκος πλέων είναι usb

Να υποθέσω πως δεν μπορείς να μπεις με αυτό το account? Δοκίμασες να φτιάξεις άλλο μήπως μπορεί να το δει?

Και τι έγινε που είναι USB? :blink: Για βοήθησε με να το εμπεδώσω και να το καταλάβω αυτό... :) :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 3 Μάι. 2004 , 20:44)

Να υποθέσω πως δεν μπορείς να μπεις με αυτό το account? Δοκίμασες να φτιάξεις άλλο μήπως μπορεί να το δει?

Και τι έγινε που είναι USB? :blink: Για βοήθησε με να το εμπεδώσω και να το καταλάβω αυτό... :) :o

Αγόρασα μια εξωτερική θήκη που μετατρέπει το δίσκο ata σε USB

Υπάρχει κάτι να κάνω ώστε να δω τον φάκελο αυτό ?

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Κάνεις login σαν administrator και δεν σε αφήνει να αλλάξεις τα security settings;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde ( 3 Μάι. 2004 , 22:58)

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Κάνεις login σαν administrator και δεν σε αφήνει να αλλάξεις τα security settings;

Ακριβώς :(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan ( 4 Μάι. 2004 , 21:43)

Εχεις δοκιμάσει να μετατρέψεις τον δίσκο σε FAT32 ;

Μιχάλης :alien:

Αυτό σε τί θα οφελήσει Μάϊκ στο φίλο μας; :rolleyes:

Το NTFS έχει ρυθμίσεις/δυνατότητες security που δεν υπάρχουν στο FAT32. Υποθέτω ότι ο Μιχάλης εννοεί ότι ίσως με την μετατροπή να λυθεί το πρόβλημα.