Jump to content

Αγορά projector τι να προσέξω ?

fotisk13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω ένα projector για προβολή ταινιών στο σπίτι:

α) Τη ανάλυση θα πρέπει να έχει ?

β) LCD/DLP ή κάτι άλλο ?

γ) Πόσο φωτεινός θα πρέπει να είναι ?

δ) Διάρκεια ζωης λάμπας / κόστος ?

ε) Προβολή στο καλό σεντόνι της μαμάς σου / στόν τοίχο /σε οθόνη ? Τι τύπος οθόνης

στ) Σχολια εμπειρίες σας

Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας

Η τιμη του να ειναι 500-600 ευρω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

• 3 weeks later...
Καλημέρα κύριε, fotisk13, θέτετε πολλά διλήμματα που χρειάζονται μεγάλη απάντηση. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο για αυτό θα σας δώσω τη γνώμη μου σύντομα και αν χρειασθεί επανερχόμαστε. Λοιπόν: Φορμάτ 16:9 εφ΄όσον θέλετε να βλέπετε κυρίως ταινίες. Lcd/Dlp? Διαφορετικές τεχνολογίες που εξελίσσονται παράλληλα. Καμία τέλεια, έχουν θετικά και αρνητικά και οι δύο, (βλέπετε: φαινόμενο screendoor, επίπεδα μαύρου και αντίθεσης, επίδραση rainbow κλπ). Προσανατολίζομαι στην lcd (είχα και εγώ κάνει έρευνα αγοράς στο παρελθόν, αλλά δεν προέβηκα στην αγορά). Ανάλυση 1280χ720, φωτεινότητα >2500. Σχετικά με την λάμπα, δέστε διάρκεια ζωής αλλά και ώρες εγγύησης, (την εγγύηση την θέλετε και για όλο το βιντεοπροβολέα, συνήθως 2-3 έτη). Για το κόστος της λάμπας φροντίστε να το μάθετε πριν την τελική επιλογή μεταξύ των συστημάτων που έχετε καταλήξει. Ξεκινάτε με τοίχο και μετά ανάλογα με το χώρο, τη φορητότητα και το κεφάλαιο που θα διαθέσετε επιλέγετε την οθόνη. Ελπίζω λίγο να σας βοήθησα. Να ξέρετε πως επειδή μετά την αγορά σημασία έχει η ψυχαγωγία σας μην ασχοληθείτε μετά εάν έπρεπε ή μπορούσατε να πάρετε άλλο μηχάνημα από αυτό που επιλέξατε, διότι ουτως ή αλλώς εξελίσσονται διαρκώς. Καλή επιλογή και καλές προβολές, και αν επιθυμείτε γράψτε στο forum που καταλήξατε.

Καλησπέρα φίλε μου.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Πήρα αυτόν http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Projectors/Machine-Projectors/Epson-EH-TW480-Projector-EH-TW480.htm πριν 1 εβδομάδα.

Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Καλησπέρα, καλορίζικος και καλές προβολές, (με φθηνό εισιτήριο λόγω κρίσης πάντα!). Χαίρομαι γιατί θα επέλεγα τον ίδιο, και εγώ δίσταζα όμως να αναφέρω μοντέλο για να μην επρεάσω τη γνώμη σου. Θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του, αν και δε σε βοήθησα καθόλου στην επιλογή, αφού είδα πρόσφατα το θέμα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Δεν πειράζει αρκεί που απάντησες...

Τώρα είμαι στην φάση που ψάχνω οθόνη προβολής. Ποια θα μου πρότεινες; Θα με βόλευε με τρίποδο για να την μεταφέρω και σε άλλο δωμάτιο άμα θέλω .

Καλησπέρα πάλι, να προτείνω οθόνη αλλά δε μου δίνεις εύρος τιμής! Ας υποθέσουμε ότι διαθέτεις 80-150 ευρώ. Λοιπόν μάλλον για αυτό που θέλεις λογικά πρέπει να πάρεις μία οθόνη με μικρό κέρδος=gain περίπου 1 με 1,3. Δες μια φθηνή στο "stavrianos-dw.gr", τιμή 81,90 με αγορά από διαδίκτυο. Κάποια άλλη lumene arcadia 170 αυτή όμως στα 189!, ξεφεύγει λίγο. Τέλος δες και μία στο amazon είναι της epson λέγεται duet μπαίνει και τοίχο έχει και τρίποδο, μου αρέσει είναι λίγο γκατζετική αλλά ως "-" είναι βαριά και δεν ξέρω κατά πόσο κάνει κοιλιά στη μέση; Τιμή της 116 δολ αν δεν κάνω λάθος. Σε βρίσκω πάντως ψαγμένο, εγώ μη νομίζεις οτι είμαι ειδικός, άσε που στο τέλος σίγουρα προβλέπω να κάνεις 2 στα 2 και μάλλον όταν χρειασθεί να κάνω αγορά θα ζητάω τη γνώμη σου. Καλή και ανεπηρέαστη τελική επιλογή.

Καλησπέρα!!! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Ναι καλά με κατάλαβες στα 80-150 ευρώ ψάχνω. Δεν κατέληξα σε κάποια οθόνη για αυτό δεν σου απαντούσα. Άλλα ακόμα ψάχνω.... :lol: Edited by fotisk13

Καλημέρα φίλε μου, συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης! Λοιπόν θα προτιμούσα την πρώτη γιατί όπως αναφέρεις έχει δυνατότητα σταθεροποίησης σε δύο θέσεις. Προφανώς για δύο διαφορετικά format 4:3 και 16:9, πράγμα που σε εξυπηρετεί, καθώς και χαμηλό gain το οποίο είναι θεμιτό αν οι προβολές σου γίνονται σε χώρο με χαμηλό ή ανύπαρκτο φωτισμό. Να σου εξομολογηθώ όμως και κάτι,που με κάνει να μεροληπτώ υπέρ της πρώτης. Μολονότι θα έπαιρνα το βιντεοπροβολέα από το plaisio, οι οθόνες που είχε δε μου πολυαρέσαν. Θα πρότεινα αν έχεις τη δυνατότητα να τις δεις από κοντά γιατί μπορεί κάτι να ξεχωρίσεις σε υλικά, ποιότητα, αντοχή. Δε βλέπω από χαρακτηριστικά να 'χουν διαφορές, γι' αυτό θα 'λεγα να πάρεις όποια σου κάνει κλικ! Εγω δεν τις έχω δει από κοντά και δεν μπορώ να σου επισημάνω κάποια σοβαρή διαφορά! Είμαι σίγουρος πως θα κάνεις τη σωστότερη επιλογή και λυπάμαι αν δε σε βοήθησα επαρκώς στο δίλημμα ποιά απο τις δύο; Σου εύχομαι καλή και επιτυχή αγορά!

Καλημέρα και από εμένα. Πήγα σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων... και δεν είχαν demo στα καταστήματα τους. Μου είπαν μόνο με παραγγελιά και έτσι δεν μπόρεσα να δω καμιά οθόνη. Δεν ξέρω ποια είναι κατάλληλη… επειδή ο epson είναι "φωτεινός"… δεν ξέρω ποια από αυτες θα ελαττώνει κάπως την φωτεινότητα έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία...

Καλησπέρα φίλε μου, δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο και σε καταλαβαίνω! Είναι σα να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί, όμως δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο! Το μόνο παρήγορο είναι ότι έχουν λογικό κόστος. Σχετικά με τη φωτεινότητα θα αρκεστείς σε μικρό gain. Σε οτιδήποτε νομίζεις οτι μπορεί να γνωρίζω και σου είναι χρήσιμο θα παρακολουθώ το θέμα σου και αν χρειάζεσαι κάτι και το γνωρίζω θα στο γράψω...

Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου!!!

Μην το ξαναπείς δεν έκανα τίποτα μακάρι να βοηθούσα περισσότερο. Έχω πολύ υπομονή! Και ελπίζω με λίγη υπομονή και επιμονή από μέρους σου θα τα καταφέρεις! Θα βρεις αυτό που θα σε ικανοποιήσει.

Τελικά κατέληξα σε αυτήν http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240003539 ελπίζω να μην είναι μουφα. Την παρήγγειλα εχτές το βράδυ. Όταν έρθει και την δοκιμάσω θα σου πω εντυπώσεις. Σε ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση.

Καλησπέρα. Τελικά καλά έκανες φίλε μου. Δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά της, πιστεύω κάτι περισσότερο θα ξέρεις από ότι περιγράφεται στο site που με παραπέμπεις. Η τιμή της είναι καλή!!! Θα περιμένω τα σχόλια σου μετά το "test drive"...

NILOX ORION PROJECTOR TRIPOD SCREEN 180X180

Αναλογία Εικόνας: 1:1.

Κόντραστ: Υψηλό.

Υλικό Κατασκευής: PVC.

Περιοχή προβολής (HxW): 180x180cm.

Πάχος: 0,4mm.

Συνολικό Ύψος: 180cm.

Ειναι της Acer και ειναι για προβολεις LCD.

Edited by fotisk13

Τα χαρακτηριστικά της είναι καλά, δε μου γράφεις το gain? Συγνώμη που δεν έχω το χρόνο να το βρω ο ίδιος, γιατί έχω φάει χώσιμο στη δουλειά. Θα το βρω και τα λέμε... Να ρωτήσω κάτι που αν θες μου απαντάς. Από ήχο έχεις προβλέψει κάτι; Επίσης δεν κατάλαβα, την έχεις στην κατοχή σου ή την αναμένεις; Καλά Χριστούγεννα.

Τα χαρακτηριστικά της είναι καλά, δε μου γράφεις το gain? Συγνώμη που δεν έχω το χρόνο να το βρω ο ίδιος, γιατί έχω φάει χώσιμο στη δουλειά. Θα το βρω και τα λέμε... Να ρωτήσω κάτι που αν θες μου απαντάς. Από ήχο έχεις προβλέψει κάτι; Επίσης δεν κατάλαβα, την έχεις στην κατοχή σου ή την αναμένεις; Καλά Χριστούγεννα.

1.0 gain νομίζω αν δεν κάνω λάθος... Έχω πάρει αυτό το καλώδιο και θα το συνδέσω με κάτι ηχεία, λέω θα γιατί δεν έχω καταφέρει να περάσω ακόμα τον ήχο στα ηχεία. Μήπως ξέρεις πως γίνετε??? λες να υπάρχει κάποια επιλογή στο projector??? δεν την έχω βρει αν υπάρχει.

Και εγώ να φανταστείς δεν έχω δει ακόμα ταινία μόνο κάποια μεμονωμένα βίντεο, δεν υπάρχει χρόνος... άλλα τώρα της γιορτές σίγουρα θα δω:).

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά σε εσένα και την οικογένεια σου.

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου, να 'σαι πάντα καλά.:)

Για να καταλάβω συνδέεις το καλώδιο στον προτζέκτορα και στη συνέχεια σε κάποια in έξοδο ενός ενισχυτή και κατόπιν τα ηχεία σου στον ενισχυτή, λογικά πρέπει να δουλεύει!. Έχω, όμως μια απορία. Γιατί αρσενικό jack? Κάτι δε μου κάνει. Αν θέλεις γράψε τι ακριβώς συνδέεις με τί και σε ποιά έξοδο, θα βοηθούσε. Φαντάζομαι ότι κάποια λάθος σύνδεση πρέπει να γίνεται, παρά το ενδεχόμενο να μην πατάς κάποια επιλογή στον προτζέκτορα...χωρίς να 'χω διαβάσει το manual του.

Edited by rousma

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου, να 'σαι πάντα καλά.:)

Για να καταλάβω συνδέεις το καλώδιο στον προτζέκτορα και στη συνέχεια σε κάποια in έξοδο ενός ενισχυτή και κατόπιν τα ηχεία σου στον ενισχυτή, λογικά πρέπει να δουλεύει!. Έχω, όμως μια απορία. Γιατί αρσενικό jack? Κάτι δε μου κάνει. Αν θέλεις γράψε τι ακριβώς συνδέεις με τί και σε ποιά έξοδο, θα βοηθούσε. Φαντάζομαι ότι κάποια λάθος σύνδεση πρέπει να γίνεται, παρά το ενδεχόμενο να μην πατάς κάποια επιλογή στον προτζέκτορα...χωρίς να 'χω διαβάσει το manual του.

Πήρα αυτό το καλώδιο νομίζοντας ότι θα τα συνδέω στον projector το κόκκινο-ασπρο και το jack στα ηχεία του υπολογιστή(ανεξάρτητα, οχι του laptop) και θα ακούγετε εκεί ο ήχος. Αλλα έκανα λάθος ,δεν είναι τόσο απλό οσο το φανταζόμουν.

Πως μπορώ να το συνδέσω για να ακούω από τα ηχεία του laptop ή στα ανεξάρτητα ηχεία (χωρίς ενισχυτή);

Καλησπέρα, γιατί με πονηρέψε η επιλογή του καλωδίου;:worry:

Θα προσπαθήσω να 'μαι όσο πιό σύντομος και περιεκτικός γίνεται χωρίς να σε κουράσω.

Θα έλεγα ότι έναν ενισχυτή σίγουρα τον χρειάζεσαι αν όχι τώρα θα 'ταν καλό γιά αργότερα (ακόμα και κάποιο home cinema αλλά το συζητάμε άλλη στιγμή) . Καταλαβαίνω πως είναι να βλέπεις κάτι χωρίς να έχεις καλό ήχο αλλά παράλληλα ξεκινάς με έναν προϋπολογισμό και σιγά-σιγά ξεφεύγεις! Αυτό που θέλεις να κάνεις δε νομίζω πως επιφέρει καλό ακουστικό αποτέλεσμα. Λογικά κόκκινο-άσπρο στον προτζέκτορα και jack σε σωστό σημείο στο desktop μπορεί να λειτουργήσει αλλά πρέπει να πάρει ήχο από την κάρτα μνήμης και να το επιλέξεις από το pc. Όσο για σύνδεση με το laptop ακόμα και να υπάρχει τρόπος να γίνεται;;; θα ΄χει χειρότερα ακουστικά αποτελέσματα. Μάλλον θα ΄ταν καλύτερο εάν υπάρχει κάποιο ηχοσύστημα (έστω και παλιό) με εξόδους rca ή κάποια τηλεόραση lcd να συνδεθούν με τον προτζέκτορα ώστε να χρησιμοποιηθούν τα ηχεία είτε πέρνοντας ήχο από τον ενισχυτή του ηχοσυστήματος ή της τηλεόρασης πέρνοντας τον ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης, επιλέγοντας να μην έχεις όμως εικόνα σ'αυτή. Στήνεις π.χ οθόνη μπροστά από tv συνδέεις προτζέκτορα με tv επιλέγεις την ανάλογη είσοδο από το menu της tv (θα χρειαστείς 2 RCA αρσενικά όμως) και θα πρέπει να ακούς από τα ηχεία της τηλεόρασης στερεοφωνικά(για dolby surround μόνο με home cinema) . Τελικά όπως κατάλαβες θα κάνεις το πειραματόζωο, (συγνώμη), αφού εγώ δεν το 'χω κάνει. :) Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα στο γράψω. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.

Edited by rousma

καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά . Ίσως να ναι το πιο κοντινό στο θέμα που θέλω thread για αυτό και ήθελα την γνώμη σας.

Έχω στο κατάστημα μου έξω 2 προβολείς των 400watt για να φωτίζουν την νύχτα. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να τους αντικαταστήσω με Led προβολείς? και αν ναι, κάποια πρόταση ως το προς το πόσα led? (επειδή γνωρίζω πως τα led είναι μεν φωτεινά αλλα όχι με μεγάλη εμβέλεια.)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

• 2 weeks later...
Καλησπέρα, φίλε SaintPetrouil, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Θα έλεγα πως αυτό το ερώτημα που θέτεις ενδεχομένως αποτελεί ξεχωριστό θέμα με αυτό που συζητάμε εδώ και δε θα ήθελα να δεχτούμε κάποια επίπληξη απο κάποιον από τους διαχειριστές. Θα πρότεινα λοιπόν να ανοίξεις ένα θέμα, εφ΄όσον όπως λες δεν έχεις βρει κάτι σχετικό. Επίσης έτσι θα δώσεις την ευκαιρία σε κάποιο φίλο (μέλος) του myphone να σε βοηθήσει, αφου θα τον οδηγήσει ο τίτλος του θέματος που θα ανοίξεις. Δεν γνωρίζω να σου δώσω απάντηση σ΄αυτό που ρωτάς. Δες πάντως για κάτι προβολείς SP60 led αυτοί καταναλώνουν 60watt αλλά κοστίζουν κάνα 500 ευρώ. Για ότι νεότερο μάθω στο νέο thread που θα ανοίξεις! Με συμπάθεια για ότι γράφω και ευχές για να βρεις αυτό που ψάχνεις.

• 1 year later...

Καλησπέρα, για να μην ανοίγω άσκοπα νέο θέμα θα ήθελα να υποβάλω το ερώτημα μου στο παρόν μια και ειναι σχετικό. Και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορα ενος projector για προβολή ταινιών και ποδοσφαίρου ειδικά το καλοκαιρι που θα μας έρθει. Η προβολή θα γίνεται σε τοίχο. Μέχρι πέρυσι μου είχε δανείσει ενας φίλος εναν Benq MP511+. Με αυτό το μοντέλο ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος και κάλυπτε απολυτως τις ανάγκες που ήθελα τόσο σε μέγεθος οθόνης, όσο και φωτεινότητας κτλ... Φέτος δεν θα τον έχω γιατί του τον έδωσα πίσω και άρχισα ενα ψάξιμο σε διάφορα φόρουμ και στο ιντερνετ. Έτσι λοιπόν το μάτι μου έπεσε πάνω στον ACER X1263 3D READY με τιμή στα 402 €. Με δεδομένη την εμπειρία από το προηγούμενο μοντέλο που είχα στην κατοχή μου, θα ήθελα από κάποιον με σαφώς περισσότερες γνώσεις από εμένα (οι δικές μου είναι τουλάχιστον νηπιακές) να μου δώσει τα φώτα του αν θα με καλύψει για τις ανάγκες που ανέφερα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,

http://briefcase.pathfinder.gr/download/despangel/35639/476962/1/2003_9_johnnycash912.jpg R.I.P. - m8

Πρώτο από όλα πρέπει να σκεφτείς ποια θα είναι η χρήση που θα του κάνεις, π.χ εάν πρόκειται να τον χρησιμοποιείς σε χώρους όπου υπάρχει έντονος φωτισμός ήδη, τότε καλό είναι να έχει υψηλή φωτεινότητα, τουλάχιστον στα 2000 luments, ενώ σε χώρους όπου μπορείς να ελέγχεις τις συνθήκες φωτισμού, δηλαδή να ανοίγεις και να κλείνεις τα φώτα όποτε εσύ θες, τότε και τα 1000 luments είναι πολύ καλά. Θα ήταν μέγα λάθος να πάρεις προτζέκτορα με 2000luments για να βλέπεις ταινίες σπίτι με απόλυτο σκοτάδι, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό στην απόδοση του μαύρου, κάτι που σε παρακολούθηση ταινιών έχει ιδιαίτερη σημασία. Άρα για οικιακή χρήση, τα 1000luments σε φτάνουν και με το παραπάνω.

Συνεχίζοντας θα σε συμβούλευα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση, οι προβολείς είναι σε θέση να προβάλλουν και εικόνες διαφορετικής ανάλυσης, πλην όμως η καλύτερη εικόνα επιτυγχάνεται όταν οι αναλύσεις του υλικού προβολής και του πάνελ είναι ταυτόσημες. Πιστεύω σήμερα είναι προτιμότερο να πάρεις προβολέα με υποστηριζόμενη ανάλυση Full HD.

Ποιον τύπο προβολέα να επιλέξω;

Υπάρχουν 3 πάνελ, ένα για κάθε βασικό χρώμα, έχουμε τους προβολείς που ονομάζεται μονότσιποι και οι τρίτσιποι που προβάλλουν και τα τρία χρώματα ταυτόχρονα, οι μονότσιποι ναι μεν τα προβάλλουν αλλά αυτό συμβαίνει διαδοχικά, όμως γίνεται τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνεις.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg