Jump to content

Πρόβλημα με bluetooth

Trendelenburg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ως κάτοχος πλέον ενός XPS, μπορώ να δηλώσω εξαιρετικά ευχαριστημένος. :cool:

Εργονομία, ποιότητα, επιδόσεις, τιμή και βέβαια.... JBL :love::love::love::love: Πάρτυ κάνεις εύκολα με τα ηχεία αυτά :lol:

Ωστόσο έχω μια ερωτησούλα... Το Μπλε Δοντάκι πώς το ενεργοποιώ;; Το βρίσκω σαν συσκευή, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να το ξεκινήσω. Θεωρητικά είναι μαζί με το ασύρματο :blink:

Edited by Trendelenburg

Ωστόσο έχω μια ερωτησούλα... Το Μπλε Δοντάκι πώς το ενεργοποιώ;; Το βρίσκω σαν συσκευή, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να το ξεκινήσω. Θεωρητικά είναι μαζί με το ασύρματο :blink:

Από το All Programs μήπως;

Το οποίο είναι....; :confused:

(είναι και στα γερμανικά τα παραθυράκια, άντε να βγάλει κανείς νόημα :lol: η μικρότερη λέξη είναι μεγαλύτερη από το Όριεντ Εξπρές :cry:)

Το οποίο είναι....; :confused:

(είναι και στα γερμανικά τα παραθυράκια, άντε να βγάλει κανείς νόημα :lol: η μικρότερη λέξη είναι μεγαλύτερη από το Όριεντ Εξπρές :cry:)

Γιατί δε γράφεις απλα "bluetooth" στο search;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Καλά, δεν έχει κουμπί για on-off bluetooth? :confused:

Μόνο αυτό το αποτέλεσμα σου βγάζει; Κανένα bluetooth assistant όχι;

:cry::cry:

χαχαχα μην πέσεις και σε κατάθλιψη :lol:

Κοίτα, αν έχει Windows 7 μάλλον θα πρέπει να κατεβάσεις τους drivers από το site της Dell (XPS δεν είπες ότι έχεις ή έκανα λάθος; ).

Παλιότερα που το είχα κοιτάξει αυτό "ανάγκαζε" τον υπολογιστή να δει το bluetooth.

Κατέβασα το δράιβερ, πήγα να το εγκαταστήσω και.... έβγαλε σφάλμα.

Δεν το εγκατέστησε τελικά.

Μήπως να αγόραζα Μακ;

EDIT μόλις πήγα και στο μάνατζερ και έκανα ανανέωση του δράιβερ: "έχετε το τελευταίο δράιβερ εγκατεστημένο" είπε και με μούτζωσε σχεδόν... :lol:

:cry:

Edited by Trendelenburg

Κατέβασα το δράιβερ, πήγα να το εγκαταστήσω και.... έβγαλε σφάλμα.

Δεν το εγκατέστησε τελικά.

Μήπως να αγόραζα Μακ;

Καλά τώρα...με ρωτάς;; :p

Φυσικά και να αγόραζες Mac!

Αλλά τώρα αγόρασες PC. τι σφάλμα σου έβγαλε; Κατέβασες τους σωστούς drivers για την έκδοση του υπολογιστή/Windows σου;

Επίσης, μπορείς να κατεβάσεις τα Windows updates για να δεις.

Αλλά πρώτα απ'όλα μπες στo device manager και τσέκαρε ότι το PC σου βλέπει το bluetooth adapter.

Με πρόλαβες στο έδιτ... Σιγά μην έπαιρνα Μακ :lol: Με τίποτε... Πάμε παρακάτ :lol:

Το βλέπει κανονικά.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν μπορώ να το δω κάπου ή να το ενεργοποιήσω. Θεωρητικά ενεργοποιείται αυτόματα με το ασύρματο δίκτυο. Αλλά με το κινητό που το έψαξα, δε βρήκε καμιά συσκευή...

Με πρόλαβες στο έδιτ... Σιγά μην έπαιρνα Μακ :lol: Με τίποτε... Πάμε παρακάτ :lol:

Το βλέπει κανονικά.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν μπορώ να το δω κάπου ή να το ενεργοποιήσω. Θεωρητικά ενεργοποιείται αυτόματα με το ασύρματο δίκτυο. Αλλά με το κινητό που το έψαξα, δε βρήκε καμιά συσκευή...

Ποιό μοντέλο έχεις;

Χμ.... Όχι δεν το δείχνει γιατί πολύ απλά είναι απενεργοποιημένο.

Άνοιξα δηλαδή τις επιλογές (τι να δείχνει εκεί κάτω δεξιά, στο βελάκι δίπλα από τη γλώσσα) και του λέω "δείχνε μου πάντα τι κάμει το δοντάκι" και ανταπάντησε "το δοντάκι αυτή τη στιγμή είναι ΟΦ" :cry::cry::cry:

Πιστεύω ήμουν κατατοπιστικότατος :lol:

Χμ.... Όχι δεν το δείχνει γιατί πολύ απλά είναι απενεργοποιημένο.

Άνοιξα δηλαδή τις επιλογές (τι να δείχνει εκεί κάτω δεξιά, στο βελάκι δίπλα από τη γλώσσα) και του λέω "δείχνε μου πάντα τι κάμει το δοντάκι" και ανταπάντησε "το δοντάκι αυτή τη στιγμή είναι ΟΦ" :cry::cry::cry:

Πιστεύω ήμουν κατατοπιστικότατος :lol:

Δεν είναι έτσι. Ακόμα κι αν το "δοντάκι" είναι απενεργοποιημένο θα επρέπε να το εμφανίζει με κόκκινο χρώμα ή γκρίζο ενδεικτικό δηλαδή του ότι απλά δεν είναι ενεργοποιημένο.

Πάμε Control Panel -> Administrative Tools -> Services (Systemsteuerung -> Administrationstools -> Services πρέπει να είναι στα Γερμανικά αν θυμάμαι καλά) και κοίταξε οποιοδήποτε service έχει σχέση με bluetooth αν έχει ξεκινήσει. Αν όχι τότε ξεκίνα το!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

:(

Dienste λέγεται τελικά το Τουλς που λες, ήταν γυρισμένο στο μάνουαλ και απενεργοποιημένο, το γύρισα στο αυτόματο και το ενεργοποίησα, ωστόσο προσπαθώ να το εντοπίσω με τη ΝΟΚΙΑρα μου, αλλά τπτ :cry::cry:

Στα εικονίδια κάτω δεξιά υπάρχει (όταν πατάω το customize), αλλά παρόλο που του έχω πει να ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένο, αυτό το καψερό παραμένει στα μαύρα κατάστοιχα... τουτέστιν είναι ακόμα ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ INSIDE (όπως πχ κάνει με το μtorrent που όταν δουλεύει εμφανίζεται φάτσα-κάρτα κλπ).

Τα δράιβερ τα έχω ανανεώσει ίσα με 10 φορές. Επίσης μου λέει ότι το προγραμματάκι τρέχει σωστά. Και το κουλό είναι ότι το ΒΤ είναι μαζί με το ασύρματο δίκτυο.

Το κουμπάκι με το δίκτυο όταν το πατάω (μαζί με το FN) ανάβει και σβήνει μονάχα η κεραιούλα, χωρίς να λέει κάτι άλλο.

@@ μπλε...

http://windows.microsoft.com/de-DE/windows7/Connect-to-Bluetooth-and-other-wireless-or-network-devices

Αυτό σε μένα δε δουλεύει.

Επίσης στις βοήθειες λέει ότι θα έπρεπε να είχε το σηματάκι του δοντιού στα HARDWARE & SOUNDS, αλλά δεν υπάρχει τπτ.

:mad:

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

:(

Dienste λέγεται τελικά το Τουλς που λες, ήταν γυρισμένο στο μάνουαλ και απενεργοποιημένο, το γύρισα στο αυτόματο και το ενεργοποίησα, ωστόσο προσπαθώ να το εντοπίσω με τη ΝΟΚΙΑρα μου, αλλά τπτ :cry::cry:

Dienste είναι και η βοήθεια αλλά αφού το βρήκες όλα οκ. Απ' ότι κατάλαβα ενεργοποίησες τα services και είσαι ένα βήμα πιο κοντά στη λύση.

Η ΝΟΚΙΑαρα είναι στο ανιχνεύσιμο;

Τα δράιβερ τα έχω ανανεώσει ίσα με 10 φορές. Επίσης μου λέει ότι το προγραμματάκι τρέχει σωστά.

Άσε τους drivers. Σε αυτον τον τομέα είμαστε ΟΚ.

Και το κουλό είναι ότι το ΒΤ είναι μαζί με το ασύρματο δίκτυο.

Ώπα, εδώ θέλουμε εξηγήσεις. Τι εννοείς; Για να ενεργοποιήσεις δηλαδή το bluetooth και το wifi πατάς το ίδιο κουμπί;

Αν είναι έτσι όπως τα λέω τότε απλά δεν παίζει κάτι τέτοιο! Αλλιώς ενεργοποιείται το bluetooth σου.

Υ.Γ.: Προσοχή στις εκφράσεις μας παρακαλώ. Μας διαβάζουν και μικρά παιδιά.:X

Λοιπόν...

Τα νέα είναι τα εξής:

κατέβασα ξανά τον ειδικό δράιβερ για δοντάκι και κάπου στο τέλος της εγκατάστασης την ακυρώνει, χωρίς να λέει τι λείπει.

Αλλά το χειρότερο (!) είναι ότι μόλις δοκίμασα με τον ουμπούντου... Το εικονίδιο με το δοντάκι το έβγαλε κατευθείαν, αλλά λέει NO ADAPTER FOUND και δεν μπορώ ούτε να το ανοίξω (να το πάω στο ΟΝ δηλαδή) ούτε και το άλλο που έχει δίπλα... (ορατό αν θυμάμαι καλά από άλλους).

Και φορμάτι να κάνω, μάλλον δε θα βρω λύση ε;

Μάλλον χαλασμένο είναι και τέλος... :cry::cry::cry:

Όλα τα μηχανήματα της Dell έχουν service tag. Θα το βρεις κάτω από το μηχάνημα σε ένα αυτοκόλλητο, σημείωσε το κάπου. Πήγαινε στο site της Dell για τη χώρα σου και μετά στο "υποστήριξη". Μετά πήγαινε στο Hardware --> Enter Service Tag --> Hardware --> Product Support --> System Configuration. Εκεί φαίνεται αν έχει bluetooth το μηχάνημα σου. Ξεκίνησε από εκεί. Μπορείς επίσης πάντοτε να τους τηλεφωνήσεις, είναι πολύ πιθανό να βγάλεις άκρη πολύ γρήγορα.

Λοιπόν...

Τα νέα είναι τα εξής:

κατέβασα ξανά τον ειδικό δράιβερ για δοντάκι και κάπου στο τέλος της εγκατάστασης την ακυρώνει, χωρίς να λέει τι λείπει.

Αλλά το χειρότερο (!) είναι ότι μόλις δοκίμασα με τον ουμπούντου... Το εικονίδιο με το δοντάκι το έβγαλε κατευθείαν, αλλά λέει NO ADAPTER FOUND και δεν μπορώ ούτε να το ανοίξω (να το πάω στο ΟΝ δηλαδή) ούτε και το άλλο που έχει δίπλα... (ορατό αν θυμάμαι καλά από άλλους).

Και φορμάτι να κάνω, μάλλον δε θα βρω λύση ε;

Μάλλον χαλασμένο είναι και τέλος... :cry::cry::cry:

Σε ρωτησα και πριν: εχεις ενεργοποιησει το ασυρματο;Στο λαπτοπ μου,τοσιμπα,αν δεν ενεργοποιησεις το wifi απο το κουμπι δεν δουλευει το ΒΤ .

Όλα τα μηχανήματα της Dell έχουν service tag. Θα το βρεις κάτω από το μηχάνημα σε ένα αυτοκόλλητο, σημείωσε το κάπου. Πήγαινε στο site της Dell για τη χώρα σου και μετά στο "υποστήριξη". Μετά πήγαινε στο Hardware --> Enter Service Tag --> Hardware --> Product Support --> System Configuration. Εκεί φαίνεται αν έχει bluetooth το μηχάνημα σου. Ξεκίνησε από εκεί. Μπορείς επίσης πάντοτε να τους τηλεφωνήσεις, είναι πολύ πιθανό να βγάλεις άκρη πολύ γρήγορα.

Μάλιστα...

Είχα κάνει ον λάιν το δικό μου μηχάνημα και τότε είχα βάλει δοντάκι (15 ευρώ συν ήταν...), αλλά τελικά το έκλεισα μέσω τηλεφώνου, γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον τρόπο πληρωμής... Και βέβαια ξέχασα να το προσθέσω μετέπειτα... :wacko: Πού τα μυαλά, με τόσα που τρέχουν, τι να πρωτοθυμηθώ... :(

Χίλια συγγνώμη που σας ζάλισα. Μπήκα και είδα τα χαρακτηριστικά και όντως λείπει. Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε.

Πάντως τώρα που είδα και τις οδηγίες, με 1 κουμπί ενεργοποιούνται-απενεργοποιούνται και τα 2. Για πιο γρήγορα λέει...

2 ακόμα θεματάκια έχω, αν τα λύσω και αυτά δε θα σας ξαναζαλίσω (σύντομα :p:p)

1. όταν κατεβάζω ελληνικούς υπότιτλους, ανοίγουν αυτόματα με το WorldPad. Επειδή όμως είναι στα γερμανικά όλα, δεν αναγνωρίζει την ελληνική γραμματοσειρά. Κάποια ιδέα;

2. δανείστηκα (:lol:) ένα παιχνίδι, αλλά για άγνωστο λόγο, από όσο κατάλαβα, λέει ότι η μνήμη της κάρτας γραφικών είναι κάτω από 128Μ και δε θα παίξει σωστά. Ξεκινάει σωστά το παιχνιδάκι, αλλά για να προχωρήσει πρέπει να δημιουργήσω χαρακτήρα και εκεί... τέλος. Κολλάνε τόσο πολύ τα πάντα που χρειάζεται να φωνάζω το τασκ μάνατζερ να καθαρίσει... Καμιά ιδέα και εδώ;

Για το πρώτο δεν φταίνε τα Γερμανικά. Φταίει η κωδικοποίηση του αρχείου. Ανοίγεις λοιπόν τους υπότιτλους με το NotePad και το κάνεις Save As επιλέγοντας στο Encoding UTF-8.

H κάρτα είναι όντως πάνω από 128ΜΒ; Οι drivers είναι ΟΚ;