Jump to content

Toyota Aygo Connect χωρίς ελληνικά

smyrali
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, αγόρασα ένα Toyota Aygo με ένα σύστημα της TomTom εγκατεστημένο, πολύ καλό σε δυνατότητες αλλά του λείπει το ελληνικό μενού και οι ονομασίες των δρόμων στο χάρτη είναι σε greeklish....

Γνωρίζεται κάποιο τρόπο να προσθέσω την ελληνική γλώσσα στο μενού του και στου χάρτες του;

• 4 months later...

Υπαρχει ΛΥΣΗ !!!

http://www.navitotal.com/showthread.php?9220-Navcore-9.401-Fan-Edition-works-on-32mb-models-too

Πηγαίντε εκεί. Ακολουθήστε τις οδηγίες. Στη δεύτερη σελίδα του thread θα διαβάσετε πως να επιλέξετε skin με το να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενός αρχείοθ που λέγεται reskin. Πρέπει να το κανετε αλλιώς δε θα εχετε μενού. Εγώ έβαλα 18-GO x20;25-GO x30;24-GO x40 και λειτουργεί μια χαρά. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ. Βρείτε και χάρτη με ελληνικούς χαρακτήρες και τελείωσε το θέμα. Α! Και τo navcore είναι έκδοση 9.401 !!! Αντε με΄γείες

Ανδρέας

• 4 weeks later...

Σε παρακαλώ επειδή αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, μπορείς να μου δώσεις κάποιο link για να κατεβάσω κάποιο χάρτη με ελληνικούς χαρακτήρες για τη συγκεκριμένη συσκευή; Και πώς μετά κάνω install το χάρτη;

Ευχαριστώ.

• 1 month later...
Υπαρχει ΛΥΣΗ !!!

http://www.navitotal.com/showthread.php?9220-Navcore-9.401-Fan-Edition-works-on-32mb-models-too

Πηγαίντε εκεί. Ακολουθήστε τις οδηγίες. Στη δεύτερη σελίδα του thread θα διαβάσετε πως να επιλέξετε skin με το να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενός αρχείοθ που λέγεται reskin. Πρέπει να το κανετε αλλιώς δε θα εχετε μενού. Εγώ έβαλα 18-GO x20;25-GO x30;24-GO x40 και λειτουργεί μια χαρά. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ. Βρείτε και χάρτη με ελληνικούς χαρακτήρες και τελείωσε το θέμα. Α! Και τo navcore είναι έκδοση 9.401 !!! Αντε με΄γείες

Ανδρέας

Δοκίμασα σε ένα TomTom Eclipse II που έχει το Toyota Aygo ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Βάζουμε όλα τα αρχεία του Navcore-9.401-Fan-Edition σε μία κενή SD (εγώ έβαλα μία microSD 4GB με αντάπτορα σε SD).

2. Στο φάκελο skins, ανοίγουμε το αρχείο reskin και αφήνουμε μόνο αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω δηλαδή: 18-GO x20;25-GO x30;24-GO x40.

3. Βάζουμε το φάκελο με το χάρτη που μας ενδιαφέρει στην SD (τελευταία έκδοση με ελληνικές ονομασίες δρόμων: 885 4008. με αγγλικούς 885 4010).

4. Βάζουμε την SD στο TomTom και το αφήνουμε να ξεκινήσει για να μας πει ότι ο χάρτης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να δημιουργήσει τα αρχεία settings.dat και ttgo.bif.

5. Το ξανασυνδέουμε στο pc και ενεργοποιούμε τον χάρτη.

6. Πλέον έχουμε ελληνικό μενού και ονομασίες δρόμων στα ελληνικά.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποια προβλήματα σε αυτή η έκδοση:

1. Πολλές φορές, δεν ξεκινάει σωστά ή δεν κλείνει σωστά.

2. Δεν αναγνωρίζει τις ελληνικές φωνές με χάρτη με ελληνικούς χαρακτήρες οπότε είτε το αφήνουμε βουβό είτε αλλάζουμε τη γλώσσα από τις ρυθμίσεις σε Αγγλικά οπότε έχουμε αγγλικό μενού και ομιλία.

Aygosol, σε παρακαλώ πολύ αν εσένα σου δουλεύει καλύτερα και έχεις κάποιες λύσεις για τα παραπάνω προβλήματα, κάνε τον κόπο να μας τις γράψεις γιατί σίγουρα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

• 7 months later...

Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά παιδεύτηκα και κουράστηκα τόσο πολύ με αυτό το θέμα που δεν ασχολήθηκα άλλο για αρκετό καιρό.

Δυστηχώς δεν έχω βρει κανέναν που να γνωρίζει πως να ενεργοποιηθούν οι λειτουργίες που "χάνει" η συσκευη με το update. Ναι μεν εχεις ελληνικά, αλλά δεν περνάνε οι οδηγίες μέσω του ηχείου του αυτοκινήτου καθώς και μουσική.

Ειχα επικοινωνήσει και με την toyota και με την τομτομ για το θεμα των ελληνικων στο 7.8και η απαντηση τους ηταν "ετσι ειναι". οταν εγινε η αγορα του αυγού το τομτομ το ειχαν μολις βαλει στο βασικό εξοπλισμό. Μάλλον θα τους είχαν κατακεραυνωσει οσοι ειχαν πληρωσει εξτρα στο παρελθον για να το βαλουν.

Πρεπει να βρουμε καποιον που να σκαμπαζει απο προγραμματισμο και να εχει ορεξη να λυσει το θεμα. Ή να εχει ελληνικα το 7.8 ή να συνεργάζεται το 9 με το αυτοκινητο.

Το τομτομ ειναι βασισμένο σε linux. Καποια λυση θα υπαρχει. Απλως απαιτει ελληνα, ιδιοκτητη αυγου, προγραμματιστη, που να εχει ορεξη και χρονο να ασχοληθει μαζι του. Τρέχα γύρευε δηλαδη..

• 3 months later...
Τις τελευταιες μερες κανω κατι πειραματα και μου εβγαλε σε καποια στιγμη να κανω update. Το κρατησε το navcore και στο pc. Η εκδοση ειναι 7.827.dublin.CAB-navcore-dublin.cab. Ειναι σε πρωτη οψη το ιδιο με το προηγουμενο το 7.825. Αλλα παρατηρησα οτι στο licences εχει Greek που δεν ειχε το παλαιοτερο. Οσα navcore εχω δοκιμασει, ελληνικα μου εβγαζαν οσα ειχαν ελληνικο licence. Το προβλημα μου ειναι οτι μου εχει φυγει η υποδοχη usb απο το tomtom και μονο με sd μπορω να λειτουργησω πλεον. Για καποιο διαστημα ειχα το 7.825 στο εσωτερικο και 9.401 σε sd. Μεχρι που μια ημερα σταματησαν ολα να λειτουργουν. Για να μη πολυλογω, 7.825 ουτε απο backup δεν τρεχει. Μονο στο home. Για δοκιμαστε παντως, γιατι γενικα η συσκευη μου τα εχει παιξει. Εχω 9.401 gps σε μια sd και για media μια ξεχωριστη με το tomplayer standalone γιατι αλλιως δε βγαζει το ηχειο μουσικη..