Jump to content

Κατοχυρωση Domain και Δημιουργία Site

dj_zen
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα, θα ηθελα να βοηθησει οποιος ξερει..

Εχω ενα μαγαζακι και θελω να φτιαξω μια σελιδα, αλλα δεν ξερω και πολλα.

Θελω να ξερω τι θα πληρωσω, δηλαδη οκ, το domain το πληρωνω να το κατοχυρωσω, αλλα δεν μπορω να αγορασω και board, δε μπορω να το πληρωσω.

Θελω να μου πειτε πως μπορω να ανοιξω μια σελιδα χωρις να πληρωσω, αλλα και χωρις να εχω ντραβαλα με εταιριες και θεματα νομιμοτητας.

Καταρχήν θα πρέπει να αποφασίσεις αν στη σελίδα σου θες να φαίνονται άσχετες διαφημίσεις ή όχι. Αν όχι τότε έρχεσαι σε επαφή με κάποια εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet και πληρώνεις το χώρο στον server τους που θα φιλοξενεί την σελίδα σου. Συνήθως αναλαμβάνουν και την κατοχύρωση του ονομάτος της σελίδας σου και περιλαμβάνεται στην τιμή. Τονίζω πάλι το συνήθως πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις μια σχετική έρευνα αγοράς.

Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι υπάρχουν εργαλεία με τα οποία μπορείς να φτιάξεις μια ιστοσελίδα όπως το dreamweaver καθώς και δωρεάν πλατφόρμες όπως το joomla και το wordpress. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το επίπεδο ενασχόλησης, εμπειρίας και γνώσης. ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Μπορείς επίσης αρχικά να χρησιμοποιήσεις/ορίσεις την σελίδα της σύνδεσης σου (τον χώρο σαν χρήστης) που σου έχουν δώσει στην εταιρία που σου παρέχει ίντερνετ...από εκεί και πέρα, κάνεις καταχώρηση (πρόταση είναι αυτό, όχι το καλύτερο) ενός ονόματος και re-direct στην σελίδα που θα την έχεις τζάμπα για όσο είσαι συνδρομητής.

Καταρχήν θα πρέπει να αποφασίσεις αν στη σελίδα σου θες να φαίνονται άσχετες διαφημίσεις ή όχι. Αν όχι τότε έρχεσαι σε επαφή με κάποια εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet και πληρώνεις το χώρο στον server τους που θα φιλοξενεί την σελίδα σου. Συνήθως αναλαμβάνουν και την κατοχύρωση του ονομάτος της σελίδας σου και περιλαμβάνεται στην τιμή. Τονίζω πάλι το συνήθως πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις μια σχετική έρευνα αγοράς.

Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι υπάρχουν εργαλεία με τα οποία μπορείς να φτιάξεις μια ιστοσελίδα όπως το dreamweaver καθώς και δωρεάν πλατφόρμες όπως το joomla και το wordpress. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το επίπεδο ενασχόλησης, εμπειρίας και γνώσης. ;)

Σ΄ευχαριστω για την απαντηση, οι περισσοτεροι μου εχουν προτεινει dreamweaver και joomla, οποτε μαλλον προς τα εκει θα παω.

Μαλλον θα αναγκαστω να πληρωσω για server, οχι γιατι εχω προβλημα με τις διαφημισεις, αλλα γιατι μου ειπαν οτι θα σερνει το τσαμπα..

Δεν εχω ιδεα απο στησιμο σελιδας, το μονο που ειχα ακουσει μια φορα κ εναν καιρο ειναι οτι υπαρχουν ετοιμες φορμες, αλλα αυτο ηταν για φορουμ. Με τις σελιδες δεν ξερω τι παιζει.

Παντως δε θελω να φτιαξω κατι δυσκολο, μια απλη "πινακιδα" με τα στοιχεια θελω να εχω, οποτε φανταζομαι αυτο να διευκολυνει την κατασταση.

Μπορείς επίσης αρχικά να χρησιμοποιήσεις/ορίσεις την σελίδα της σύνδεσης σου (τον χώρο σαν χρήστης) που σου έχουν δώσει στην εταιρία που σου παρέχει ίντερνετ...από εκεί και πέρα, κάνεις καταχώρηση (πρόταση είναι αυτό, όχι το καλύτερο) ενός ονόματος και re-direct στην σελίδα που θα την έχεις τζάμπα για όσο είσαι συνδρομητής.

Δεν ξερω καν αν μου εχουν δωσει χωρο, δεν ασχοληθηκα ποτε.

Μονο πριν χρονια, οταν ειχα παρει το adsl in a box της Forthnet, μονο τοτε ειχα προσεξει οτι ειχα χωρο.

Τωρα εχω connex 24 αρα... Δεν ξερω αν συμπεριλαμβανεται και χωρος στην τιμη..

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Δεν ξερω καν αν μου εχουν δωσει χωρο, δεν ασχοληθηκα ποτε.

Μονο πριν χρονια, οταν ειχα παρει το adsl in a box της Forthnet, μονο τοτε ειχα προσεξει οτι ειχα χωρο.

Τωρα εχω connex 24 αρα... Δεν ξερω αν συμπεριλαμβανεται και χωρος στην τιμη..

Ναι,φυσικά και έχεις...

η σελίδα σου λογικά θα είναι http://users.otenet.gr/~username

όπου username, το όνομα χρήστη που χρησιμοποιείς. Πληροφορίες στο site της Otenet.