Jump to content

Marc Benioff: Ο CEO της Salesforce για τον Steve Jobs


Akuma83
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

[imgalign]http://news.myphone.gr/apple.png[/imgalign]Η τηλεόραση του Bloomberg δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο του Marc Benioff, CEO της Salesforce, της εταιρείας που σύμφωνα με το Forbes βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς καινοτομίας παγκοσμίως, ο οποίος διηγείται το πως ο Steve Jobs τον βοήθησε με τις διορατικές του γνώσεις πάνω στον τομέα του software για μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Ο Benioff λοιπόν λέει μεταξύ άλλων:

 

«Με βοήθησε τόσο και μου έδωσε περισσότερες συμβουλές σχεδόν από κάθε άλλο. Κι όποτε έχω προβλήματα και χάνω το όραμά μου, έχω την τύχη να μπορώ να πάω να τον δω κι είχε τη διάθεση να μου δείξει το μέλλον μερικές φορές.»

 

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως το 2003 ο Jobs εκθείασε την εφαρμογή της Salesforse για μεγάλες επιχειρήσεις και πως του συνέστησε να σκέφτεται και να οραματίζεται μεγαλύτερους στόχους, ενώ θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψιν του το γενικότερο «οικοσύστημα». Έτσι λοιπόν η Salesforce κατάφερε κι έκανε ένα σύστημα αγοράς-ανταλλαγής εφαρμογών, ονομάζοντάς το App Exchange. Όμως τους άρεσε ο όρος App Store τόσο πολύ που αγόρασαν το αντίστοιχο URL ενώ κατοχύρωσαν και το όνομα. Αργότερα, ο Benioff βρέθηκε στην παρουσίαση του App Store της Apple από τον Jobs. Όταν λοιπόν άκουσε τον όρο που σκόπευε να χρησιμοποιήσει η Apple, ενώ σχεδόν όλες οι εταιρείες που θα βρίσκονταν στην ανάλογη θέση και θα έβλεπαν τους κατοχυρωμένους όρους τους να χρησιμοποιούνται από μια άλλη εταιρεία, θα το έβρισκαν μια πολύ καλή ευκαιρία για αγωγή και πιθανή απόκτηση χρημάτων, προχώρησε στον Jobs και του είπε:

 

«Θα σου δώσω το trademark του όρου και το URL για τη βοήθεια που μου προσέφερες το 2003.»

 

Το παρακάτω βίντεο είναι αρκετά ενδιαφέρον καθώς ο Benioff μεταξύ άλλων αναφέρεται και σε θέματα όπως μια πιθανή "φούσκα" στον τομέα της τεχνολογίας, την απόφαση της HP να σταματήσει την παραγωγή του tablet της, τις σχέσεις του με τους Larry Ellison και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

 

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Nagd2XGzbDw]Salesforce's Benioff Doesn't See `Bubble' in Technology[/ame]

 

[via]

Edited by doganos

[sIGPIC][/sIGPIC]

_______________________________________

iPhone 4 32GB using AppleWeb HD v2.5.

bittenApple - Subscribe for the latest major news about Apple, guides, reviews, solutions and more!

Follow me on twitter.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...