andrewmaslim Δημοσιεύτηκε July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 11, 2011 Γεια χαρά. Το PC-άκι μου, που το 'χω κάνα 5άρι χρόνια, ήταν μια χαρά μέχρι πριν μερικούς μήνες... Ξαφνικά, άρχισε να μου κάνει κάτι "νούμερα": ΚΛΕΙΝΕΙ ξαφνικά (σαν να πατάς το "Shut-down" κουμπί απ' το case), ενώ είσαι κανονικά στα Win7 και κάνεις κάτι, οτιδήποτε. Το ξεκίνησε να το κάνει "δειλά-δειλά" και τώρα πια, το κάνει σχετικά συχνά. Το θέμα είναι ότι, ΔΕΝ έχω καταλάβει αν κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ φταίει, διότι έχει συμβεί αυτό το φαινόμενο σε ΑΣΧΕΤΕΣ καταστάσεις και δραστηριώτητες, π.χ. κατεβάζω πολλά αρχεία, έχω ανοίξει μπόλικες σελίδες στο FireFox, κάνω video-editing, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ μου παρουσιάστηκε χθες (και μάλιστα στα ΧΡ, στο άλλο partition)!!! Αρχικά, πίστευα (μετά από κάποιες πτώσεις της τάσης της ΔΕΗ), ότι ίσως να φταίει το τροφοδοτικό... Αλλά, αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι "άλλο" συμβαίνει - συνδιάζοντας τα "περιστατικά" αυτά και με κάτι άλλο ΝΕΟ που έβαλα μέσα στο PC πρόσφατα: ΝΕΕΣ ΜΝΗΜΕΣ... Νομίζω τελικά, ότι όταν "ζορίζεται" το PC κάνοντας κάτι πολύπλοκο, π.χ. τραβά πολύ μνήμη όταν έχεις καμιά 10ρια σελίδες ανοικτές στο FireFox και ταυτόχρονα κατεβάζεις και καμιά δεκαριά αρχεία των 100ΜΒ το καθένα... ή όταν (χθες) έτρεξα το Witcher2 και στην εισαγωγή του παιχνιδιού ήταν "τούμπανο" τα 3D γραφικά με πολλές λεπτομέρειες... ή όταν προχθές πήγα να τροποποιήσω ένα MP4 βίντεο σε avi... ...νομίζω τελικά ότι οι ΝΕΕΣ ΜΝΗΜΕΣ που αγόρασα και έβαλα πάνω (OCZ 2x2GB Platinum - ενώ είχα τις ίδιες αλλά 2x1GB και δεν τις έχω όλες μαζί γιατί πρέπει να βάλω 64μπιτα Win7), μάλλον κάποιο conflict κάνουμε με το ASUS motherboard που έχω ή ο συχρονισμός τους έχει κάτι, τέλος πάντων ΜΑΛΛΟΝ νομίζω ότι είναι θέμα μνήμης. Τι λέτε εσείς; Καμιά ιδέα;... Τι να κάνω, τι να δοκιμάσω; Αρχικά λέω, να ΒΓΑΛΩ τις νέες μνήμες και να ξαναβάλω τις παλιές μου, τις 2x1GB που τις έχω "παροπλισμένες" μέχρι να βάλω 64μπιτα για να τις βάλω κι αυτές πάνω... Καμιά άλλη ιδέα, εάν αυτό το εγχείρημα ΔΕΝ λύσει το πρόβλημα; (Διότι είναι ΠΑΡΑ πολύ εκνευριστικό, λέμε! Να το 'χω απλά ανοικτό το PC και να βλέπω καμιά ταινία, να σερφάρω, να κάνω κάτι στο Photoshop κτλ., μια χαρά είναι. Μόλις πάω να κάνω κάτι που - βλέποντας στο Task Manager - "ρουφά" μπόλικη μνήμη, ξαφνικά και δίχως προειδοποίηση... "τσαφ", κλείνει αυτομάτως!). Υ.Γ.: Επίσης, έχω παρατηρήσει (όχι ότι πριν ήταν παγωμένο!), ότι έχει αυξηθεί αρκετά η θερμότητα του μηχανήματος. Δηλαδή, ΚΑΙΕΙ ΣΑΝ "μάτι" κουζίνας, το πάνω μέρος του κουτιού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 το πιο λογικό είναι ότι ανεβάζει θερμακασία και κλείνει για να μη καεί κάτι ;) έχεις καλό σύστημα ψύξης; είναι σωστά δομημένο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrewmaslim Δημ. July 11, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 (edited) το πιο λογικό είναι ότι ανεβάζει θερμακασία και κλείνει για να μη καεί κάτι ;) έχεις καλό σύστημα ψύξης; είναι σωστά δομημένο; "Eίχα", μέχρι πρόσφατα, τι να σου πω;... Μέχρι πριν λίγο καιρό, λειτουργούσαν όλα καλά. Απλά, κάνω λόγο για τις μνήμες, διότι είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ μνήμες και σχεδόν από τότε που τις έβαλα, άρχισαν τα προβλήματα. Θα ελέγξω φυσικά και την θερμοκρασία, αλλά τι να σου πω, μου κάνει εντύπωση... Π.χ., ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ανοίγω πολλές σελίδες στο ίντερνετ και ταυτόχρονα κατεβάζω αρχεία απ' τις σελίδες αυτές, ακόμα και ΚΡΥΟ σχετικά να 'ναι το μηχάνημα, ΠΑΝΤΑ... "κλείνει"! Δες εδώ, ένα "live-report" από το EVEREST και πες μου. Μου φαίνεται ότι είναι ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΕΣ οι τιμές θερμοκρασίας (κοντά στο 80%): http://i52.tinypic.com/2ylwc5s.jpg Edited July 11, 2011 by andrewmaslim Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 μα πάντα ανεβάζει θερμοκρασία όταν ζορίζεται ;) άρα όταν κάνεις πολλές διεργασίες ανεβαίνει η θερμοκρασία. δεν έχει σημασία άν έχεις νέες μνήμες ή οχι. ξανακοίταξε τη θερμακρασία ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrewmaslim Δημ. July 11, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 μα πάντα ανεβάζει θερμοκρασία όταν ζορίζεται ;) άρα όταν κάνεις πολλές διεργασίες ανεβαίνει η θερμοκρασία. δεν έχει σημασία άν έχεις νέες μνήμες ή οχι. ξανακοίταξε τη θερμακρασία ;) Μα, δεν κατάλαβες... Παραπάνω στο EVEREST report, δείχνει 80% θερμοκρασία CPU... ενώ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ απ' το πρωί!!! Λες να τα 'χουν "παίξει" τα πολυάριθμα ανεμιστηράκια μου, "εκεί μέσα"; Να 'χει μαζέψει "μάκα" και να γυρίζουν καλά ή καθόλου; Θα το κοιτάξω αύριο το πρωί, να 'χει και δροσούλα - να το βγάλω έξω στο μπαλκόνι με φως ηλίου, να το τσεκάρω. Για τις μνήμες, εννοώ μήπως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "σόι" και παρουσιάζουν προβλήματα - δεν λέω για την θερμοκρασία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rest in peace Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 Το χεις ξεσκονίσει καθόλου τα 5 χρονια που το χεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrewmaslim Δημ. July 11, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 Το χεις ξεσκονίσει καθόλου τα 5 χρονια που το χεις; Mα φυσικά, εννοείται! Απλά, τώρα τελευταία που το 'φερα από Αγγλία εδώ Ελλάδα, αρχίζει και μου κάνει "νουμεράκια". Ίσως στη μεταφορά να κουνήθηκε κάτι ή ΑΠΛΑ η αλλαγή κλίματος να παίζει κάποιο ρόλο... Θα δω, αύριο... Πάντως, ένα τεστ που έτρεξα για ΠΕΝΤΕ ΜΟΛΙΣ λεπτά, έδειξε αυτό: http://img692.imageshack.us/img692/5261/stabilitytestt.png Δηλαδή, κόντεψε να φτάσει στο 95% η θερμοκρασία της CPU... ενώ ΑΠΛΑ ήμουν εδώ μέσα στο φόρουμ και χάζευα, ενώ είχα ανοίξει απλά το EVEREST να κάνει το διαγνωστικό!!! Νομίζω ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υψηλή θερμοκρασία είναι για την CPU, όταν απλά... ψιλο-κάθεται και δεν "ζορίζεται"! (Άρα, όταν κάνω video-editing, λογικό είναι να "τα παίζει" και να σβήνει!) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexis36th Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 Mα φυσικά, εννοείται! Απλά, τώρα τελευταία που το 'φερα από Αγγλία εδώ Ελλάδα, αρχίζει και μου κάνει "νουμεράκια". Ίσως στη μεταφορά να κουνήθηκε κάτι ή ΑΠΛΑ η αλλαγή κλίματος να παίζει κάποιο ρόλο... Θα δω, αύριο... Πάντως, ένα τεστ που έτρεξα για ΠΕΝΤΕ ΜΟΛΙΣ λεπτά, έδειξε αυτό: http://img692.imageshack.us/img692/5261/stabilitytestt.png Δηλαδή, κόντεψε να φτάσει στο 95% η θερμοκρασία της CPU... ενώ ΑΠΛΑ ήμουν εδώ μέσα στο φόρουμ και χάζευα, ενώ είχα ανοίξει απλά το EVEREST να κάνει το διαγνωστικό!!! Νομίζω ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υψηλή θερμοκρασία είναι για την CPU, όταν απλά... ψιλο-κάθεται και δεν "ζορίζεται"! (Άρα, όταν κάνω video-editing, λογικό είναι να "τα παίζει" και να σβήνει!) προσπαθησε να δεις τι σου βγαζει το bios.πχ εγω βλεπω μεγαλες διαφορες.επισης κοιτα μηπως βρεις κανενα τροφοδοτικο(φιλου/συγγενη κλπ)που δουλευει να δεις αν συνεχιζει το προβλημα Παράθεση Anyone who has never made a mistake has never tried anything new nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 Απλά, τώρα τελευταία που το 'φερα από Αγγλία εδώ Ελλάδα, αρχίζει και μου κάνει "νουμεράκια". Ίσως στη μεταφορά να κουνήθηκε κάτι ή ΑΠΛΑ η αλλαγή κλίματος να παίζει κάποιο ρόλο... μάλλον δεν του αρέσει το μεσογειακό κλίμα... Πας για νέα ανεμιστηράκια Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giothesuper Δημ. July 11, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2011 τσεκαρε τροφοδοτικο η ανεμιστιρακια φορματ εχεις κανει??? ισως φταιει και αυτο που αργει Παράθεση Φιλικά Γιώργος GIO......!!!!! ❼:respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragezer Δημ. July 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2011 (edited) Είναι σίγουρα η θερμοκρασία! Τώρα όσο για την αλλαγή κλίματος μπορεί να φαίνεται αστείο όμως σίγουρα στην Ελλάδα τώρα το καλοκαιρί ζεσταίνεται πολύ περισσότερο απ'ότι στην αγγλία! Λογικό είναι! Μπορεί να μην χάλασαν τα ανεμηστηάκια σου απλά να μην ανταπεξέρχονται σε αυτές τις θερμοκρασίες! Όταν στην Αγγλία η πιο ζεστή μέρα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι γύρω στους 22 με 24 βαθμούς ενώ εδώ παίζεις με 32+ Καταλαβαίνετε τη διαφορά! Πρέπει να προσέξεις ακόμα να μην το έχεις πολυ κοντά στην τοίχο σου ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει καλά ο αέρα στο κουτί σου και να δημιουργούνται καλά ρεύματα για να ψυχθεί! Αυτό που με παραξένεψε όμως είναι ότι συνήθως όταν ένα PC ανεβάζει τόσο υψηλές θερμοκρασίες εκτός απο το ότι κλείνει μόνο του για να προστατευθεί, θα έπρεπε να σου δίνει και κάποιο alarm! Λαμπάκια στο πίσω μέρος, ή κάποιος ήχος απο το ηχειάκι! Το συχνό Format πάντα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία, ειδικά όταν ο δίσκος είναι χωρισμένος σε partitions όπως αναφέρεις! Καλό θα ήταν κιόλας αν κάνεις format να κατεβάσεις και κάποιο optimizer tool ώστε να κρατάς τον δίσκο σου τις μνήμες σου κλπ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Edited July 12, 2011 by Ragezer Παράθεση http://www.oranjebus.com http://www.artcoremagazine.gr Support if you like minimal techno Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrewmaslim Δημ. July 12, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2011 (edited) Είναι σίγουρα η θερμοκρασία! Τώρα όσο για την αλλαγή κλίματος μπορεί να φαίνεται αστείο όμως σίγουρα στην Ελλάδα τώρα το καλοκαιρί ζεσταίνεται πολύ περισσότερο απ'ότι στην αγγλία! Λογικό είναι! Μπορεί να μην χάλασαν τα ανεμηστηάκια σου απλά να μην ανταπεξέρχονται σε αυτές τις θερμοκρασίες! Όταν στην Αγγλία η πιο ζεστή μέρα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι γύρω στους 22 με 24 βαθμούς ενώ εδώ παίζεις με 32+ Καταλαβαίνετε τη διαφορά! Πρέπει να προσέξεις ακόμα να μην το έχεις πολυ κοντά στην τοίχο σου ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει καλά ο αέρα στο κουτί σου και να δημιουργούνται καλά ρεύματα για να ψυχθεί! Αυτό που με παραξένεψε όμως είναι ότι συνήθως όταν ένα PC ανεβάζει τόσο υψηλές θερμοκρασίες εκτός απο το ότι κλείνει μόνο του για να προστατευθεί, θα έπρεπε να σου δίνει και κάποιο alarm! Λαμπάκια στο πίσω μέρος, ή κάποιος ήχος απο το ηχειάκι! Το συχνό Format πάντα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία, ειδικά όταν ο δίσκος είναι χωρισμένος σε partitions όπως αναφέρεις! Καλό θα ήταν κιόλας αν κάνεις format να κατεβάσεις και κάποιο optimizer tool ώστε να κρατάς τον δίσκο σου τις μνήμες σου κλπ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Δυστυχώς, ΟΥΤΕ λαμπάκια... ΟΥΤΕ ήχοι προειδοποιητικοί, τίποτα! Δεν μου κάνει κάτι να με ειδοποιεί... Να κάτσω να κάνω format, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι, με Win7 ως ΔΕΥΤΕΡΟ partition (με πρώτο partition τα ΧΡ, που τα 'χω για παιχνίδια) και όταν boot-άρει έχω μενού στο DOS για να διαλέγω, ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ να τα format-άρω και να τα ξαναπεράσω! Με ΧΡ και στα δύο partition (παλιότερα), το 'ξερα και το 'κανα. Και δυστυχώς, ο κολλητός μου ο τεχνικός PC (φίλος μου),... παντρεύτηκε Σαντορινιά και την ΚΟΠΑΝΗΣΕ δια παντώς στη Θύρα!!!! (Γ*ΜΩΤΟ!)... Λοιπόν... τ' άφησα κλειστό 1 1/2 μέρα έξω στο μπαλκόνι, σε σημείο που φυσά πολύ και δεν πιάνει ήλιο καθόλου. Πήγα και πήρα και μπουκάλα καθαρισμού (με το ειδικό αέριο, που παγώνει η μπουκάλα μετά από κάμποσο που ψεκάζεις) και το πλάκωσα μέσα-έξω, ανάμεσα στους δίσκους, παντού!!! Αν και πριν το κάνω ήταν σχετικά καθαρό, έβγαλε ΠΟΛΥ "ΜΑΚΑ" (σκόνη, "τζίβα" κτλ.), πολύ βρώμα. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, ότι τσέκαρα τα fan-άκια μου,... (έχω ένα 140mm πάνω στην CPU, έναν 120mm πίσω-πίσω, έναν 100mm μπροστά-μπροστά κάτω απ' τους οπτικούς δίσκους και ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ δίσκο - τρεις έχω - είναι τοποθετημένο από ένα 80mm ανεμιστηράκι λεπτό & με μεγάλη διάμετρο),... είδα ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το πίσω-πίσω 100mm ΔΕΝ κινείται, ούτε όταν λειτουργεί το PC, ούτε καν όταν του ρίχνω μια με τα δάκτυλα - γυρίζει μισή βόλτα και απότομα σταματά, ενώ το άλλο της CPU γυρίζει κανονικά όταν το βαράω μέχρι να χάσει ταχύτητα. Άρα, σίγουρα έχω απώλεια αερισμού αφού δεν γυρίζει το πίσω - είτε έχει χαλάσει είτε ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΕΥΜΑ απ' το καλωδιάκι που 'ναι συνδεδεμένο με την σειριακή, ενώ ΔΕΝ είμαι σίγουρος και για το μπροστά-μπροστά ανεμιστηράκι το 100mm (κάτω απ' τους οπτικούς δίσκους), γιατί είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να το δω με όλο αυτό το... "μπουρδούκλωμα" που 'χω κάνει με τους δίσκους και τα fan-άκια τους. Επίσης, έχω ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ για fan, πάνω στο τζάμι το πλαϊνό του κουτιού - για ένα 80mm fan-άκι. Να κοιτάξω το πίσω, να πάρω κι άλλο ένα έξτρα για το πλάι... ή να κοιτάξω ΚΑΙ το τροφοδοτικό, μήπως τα 'χει "παίξει" με τις πτώσεις τάσεις απ' την ΔΕΗ που είχα μερικές βδομάδες πριν;! Edited July 12, 2011 by andrewmaslim Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragezer Δημ. July 14, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2011 (edited) Δυστυχώς, ΟΥΤΕ λαμπάκια... ΟΥΤΕ ήχοι προειδοποιητικοί, τίποτα! Δεν μου κάνει κάτι να με ειδοποιεί... Να κάτσω να κάνω format, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι, με Win7 ως ΔΕΥΤΕΡΟ partition (με πρώτο partition τα ΧΡ, που τα 'χω για παιχνίδια) και όταν boot-άρει έχω μενού στο DOS για να διαλέγω, ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ να τα format-άρω και να τα ξαναπεράσω! Με ΧΡ και στα δύο partition (παλιότερα), το 'ξερα και το 'κανα. Και δυστυχώς, ο κολλητός μου ο τεχνικός PC (φίλος μου),... παντρεύτηκε Σαντορινιά και την ΚΟΠΑΝΗΣΕ δια παντώς στη Θύρα!!!! (Γ*ΜΩΤΟ!)... Λοιπόν... τ' άφησα κλειστό 1 1/2 μέρα έξω στο μπαλκόνι, σε σημείο που φυσά πολύ και δεν πιάνει ήλιο καθόλου. Πήγα και πήρα και μπουκάλα καθαρισμού (με το ειδικό αέριο, που παγώνει η μπουκάλα μετά από κάμποσο που ψεκάζεις) και το πλάκωσα μέσα-έξω, ανάμεσα στους δίσκους, παντού!!! Αν και πριν το κάνω ήταν σχετικά καθαρό, έβγαλε ΠΟΛΥ "ΜΑΚΑ" (σκόνη, "τζίβα" κτλ.), πολύ βρώμα. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, ότι τσέκαρα τα fan-άκια μου,... (έχω ένα 140mm πάνω στην CPU, έναν 120mm πίσω-πίσω, έναν 100mm μπροστά-μπροστά κάτω απ' τους οπτικούς δίσκους και ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ δίσκο - τρεις έχω - είναι τοποθετημένο από ένα 80mm ανεμιστηράκι λεπτό & με μεγάλη διάμετρο),... είδα ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το πίσω-πίσω 100mm ΔΕΝ κινείται, ούτε όταν λειτουργεί το PC, ούτε καν όταν του ρίχνω μια με τα δάκτυλα - γυρίζει μισή βόλτα και απότομα σταματά, ενώ το άλλο της CPU γυρίζει κανονικά όταν το βαράω μέχρι να χάσει ταχύτητα. Άρα, σίγουρα έχω απώλεια αερισμού αφού δεν γυρίζει το πίσω - είτε έχει χαλάσει είτε ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΡΕΥΜΑ απ' το καλωδιάκι που 'ναι συνδεδεμένο με την σειριακή, ενώ ΔΕΝ είμαι σίγουρος και για το μπροστά-μπροστά ανεμιστηράκι το 100mm (κάτω απ' τους οπτικούς δίσκους), γιατί είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να το δω με όλο αυτό το... "μπουρδούκλωμα" που 'χω κάνει με τους δίσκους και τα fan-άκια τους. Επίσης, έχω ΚΙ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ για fan, πάνω στο τζάμι το πλαϊνό του κουτιού - για ένα 80mm fan-άκι. Να κοιτάξω το πίσω, να πάρω κι άλλο ένα έξτρα για το πλάι... ή να κοιτάξω ΚΑΙ το τροφοδοτικό, μήπως τα 'χει "παίξει" με τις πτώσεις τάσεις απ' την ΔΕΗ που είχα μερικές βδομάδες πριν;! Να αλλάξεις σίγουρα το πίσω fanάκι αφού δεν δουλεύει, και θα ήταν καλό να βάλεις κι ένα στο πλάι! Γιάτι όχι? Καλό κάνει κακό δεν κάνει! Τώρα για το τροφοδοτικό μπορείς να το ρίξεις μια ματιά, αν και νομίζω πως αν είχε πρόβλημα, πρώτον θα μύριζε και δεύτερον το πιο πιθανό είναι να μην άνοιγε καθόλου το PC σου. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι έχεις πρόβλημα με τη θερμοκρασία! Πάντως ο έλεγχος του τροφοδοτικού θα ήταν καλός απο τη στιγμή που σου λέει και ο φίλος πιο πάνω ότι έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα! Εγώ όποτε είχα πρόβλημα με τροφοδοτικά, δεν έδιναν καθόλου ρεύμα! Όσο για το format, θα σου στρώσει τους δίσκους σου και θα δουλεύει πιο γρήγορα ο υπολογιστής οπότε δεν θα ζορίζεται ιδιαίτερα ψάχνωντας σε δίσκους που είναι άνω κάτω, άρα θα κρατάει και πιο χαμηλή θερμοκρασία! Απο τη στιγμή όμως που έχεις αυτά τα προβλήματα με τα partitions και προβληματίζεσαι με το πώς θα κάνεις format, εγώ σου προτείνω να κάνεις ολικό format και μετά να βάλεις μόνο windows 7 και να τρέχεις εκεί τα παιχνίδια σου! Δεν υπάρχει λόγος να έχεις XP μόνο για τα παιχνίδια. Άσε που έλεος πλέον 2011 τα XP είναι απαρχαιομένη τεχνολογία. Αν πάλι θέλεις να το κρατήσεις όπως είναι, κάνε ένα καλό defragment (ανασυγκρότηση) τα partitions, αλλά όχι με το utility που έχουν απο μόνα τους τα Windows. Καλό θα ήταν να κατεβάσεις το "Advanced Windows Optimizer" Edited July 14, 2011 by Ragezer Παράθεση http://www.oranjebus.com http://www.artcoremagazine.gr Support if you like minimal techno Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrewmaslim Δημ. July 14, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2011 Ευχαριστώ για τα σχόλια. Βασικά, το "παρτίσιον" με τα ΧΡ το θέλω ΜΟΝΟ για παιχνίδια, γιατί θέλω "αγνά" τα Win7 ΜΟΝΟ για τις εργασίες μου, για την δουλειά μου. (Δηλαδή, το καλύτερο θα 'ταν να 'χω ΔΥΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ, το ένα για παιχνίδια/ίντερνετ, το άλλο ΜΟΝΟ για δουλειές). Γι' αυτό και το "κόλλημα" με τα "παρτίσιον"... Απλά, σήμερα που μιλούσα με τον φίλο μου (τον τεχνικό) απ' την Σαντορίνη, μου 'πε ότι είναι λίγο "αγγούρι" η όλη φάση, με ΧΡ & Win7 ταυτόχρονα και με μενού στο DOS για να επιλέγω - "αγγούρι" για μένα, να το κάνω, εκείνος μια χαρά θα το 'κανε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragezer Δημ. July 17, 2011 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2011 Ευχαριστώ για τα σχόλια. Βασικά, το "παρτίσιον" με τα ΧΡ το θέλω ΜΟΝΟ για παιχνίδια, γιατί θέλω "αγνά" τα Win7 ΜΟΝΟ για τις εργασίες μου, για την δουλειά μου. (Δηλαδή, το καλύτερο θα 'ταν να 'χω ΔΥΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ, το ένα για παιχνίδια/ίντερνετ, το άλλο ΜΟΝΟ για δουλειές). Γι' αυτό και το "κόλλημα" με τα "παρτίσιον"... Απλά, σήμερα που μιλούσα με τον φίλο μου (τον τεχνικό) απ' την Σαντορίνη, μου 'πε ότι είναι λίγο "αγγούρι" η όλη φάση, με ΧΡ & Win7 ταυτόχρονα και με μενού στο DOS για να επιλέγω - "αγγούρι" για μένα, να το κάνω, εκείνος μια χαρά θα το 'κανε. Κοίτα ποτέ δεν έτυχε να έχω 2 διαφορετικές εκδόσεις windows σε ένα σύστημα! Όταν είχα Windows και Linux δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι extra για να μου βγάζει το boot loader όταν ανοίγω τον υπολογιστή και να διαλέγω πιο λειτουργικό θα κάνω boot. Φαντάζομαι πως αν σε έναν δίσκο έχεις partitions με 2 διαφορετικά λειτουργικά αυτό το DOS Menu που λες κι εσύ θα δημηουργηθεί αυτόματα! Δεν είμαι σίγουρος θα ψάξω λίγο και θα σου πω! Παράθεση http://www.oranjebus.com http://www.artcoremagazine.gr Support if you like minimal techno Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andrewmaslim Δημ. July 17, 2011 Author Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2011 Ακριβώς, έτσι το κάνω... Παρεπιπτόντως, το πρόβλημα ήταν τα fan-άκια που δεν δούλευαν και αντικατέστησα ΤΡΙΑ! Τώρα, μια χαρά η θερμοκρασία (στο 48%). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts