Jump to content

[Off-topic] Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

andrewmaslim
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χρήσιμες οι συμβουλές σας.

Αυτό από τα eshop το είδα κι εγώ αλλά έχει 370 ευρώ... Λέω να μην υπερβώ τα 340 το πολύ... Το καλό βέβαια με το eshop είναι ότι δίνει 2 χρόνια εγγύηση ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα που κοιτάω δίνουν 1...

Απ' έξω δεν θέλω να αγοράσω λάπτοπ για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως ότι σε περίπτωση που πάθει κάτι πρέπει να το στείλω έξω... Κι αν δεν γυρίσει ποτέ? Ενώ εδώ αν γίνει μια στραβή πας στο κατάστημα, κάνεις το σαματά και ξεμπερδεύεις. :p

Σε αυτό που λες ότι απ' έξω ίσως είναι καλύτερο, για μενα που δεν το θέλω για ιδιαίτερες χρήσεις, δεν έχει νόημα να επιλέξω βάσει αυτού. Το θέλω για πολύ απλά πράγματα και πιστεύω ότι τα εγχώρια μια χαρά με καλύπτουν.

Τεσπα, τις επόμενες μέρες θα επιλέξω. Πιθανότατα θα πάρω το Acer με 319 και θα του περάσω τα xp. Είναι και δωρεάν η αποστολή από το κατάστημα οπότε όλα κομπλέ. :)

Λαμπρά! Δεν το θες για "πολλά-πολλά"... ΜΕ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΛΙΡΕΣ, παίρνεις μοντέλο laptop απ' έξω που εδώ κάνει 230!!!

Διαλέγεις και παίρνεις! Άμα θες να δίνεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ίδιο πράγμα, κάντο.

Εγώ πήρα μεταχειρισμένο 1 1/2 ετών το HD2 Leo TMobile USA (εννοώ, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ μοντέλο, το αμερικάνικο!) από έναν επιχειρηματία απ' την Μάλαγα στις 170 λίρες με ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΕΞΤΡΑ πράγματα παραπάνω απ' το κουτί, ενώ εδώ έδιναν άλλοι το μεταχειρισμένο ΔΥΟ ετών Leo τους (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ), ΜΟΝΟ με ό,τι είχε το κουτί, ΠΑΝΩ από... 270 ευρώ!!!!!!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ... διάλεξα να πάρω το ΚΑΛΥΤΕΡΟ και ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ μοντέλο, απ' έξω. Και δεν το μετάνιωσα.

Σήμερα, ήρθα τα νέα μου ακουστικά Sennheiser IE7, για το ΕΠΙΣΗΣ νέο μου Cowon J3 media player... Τα ακουστικά (ολοκαίνουργια) τα βρήκα στα 30 ευρώ, ενώ εδώ έκαναν ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! Το ολοκαίνουργιο Cowon J3 (8GB) το πήρα 160 λίρες, ενώ εδώ έκανε ΠΑΝΩ από 250 ευρώ!!!

Κάνε τα... μαθηματικά και δες ΤΙ σε συμφέρει.

Μάλιστα... Άρα δικαίως υπάρχει η κακή φήμη για την Acer. Ίσως πάρω το toshiba που δίνει και 2 χρόνια εγγύηση.

Κοίτα, θα διέθετα και περισσότερα χρήματα αν ήθελα να πάρω κάτι ιδιαίτερο για εξειδικευμένη δουλειά. Δεν έχω απαιτήσεις από το μηχάνημα κι έτσι δεν βρίσκω κανένα λόγο να δώσω παραπάνω από 350 ευρώ. Αν είχα απαιτήσεις, θα τις πλήρωνα. Να είσαι σίγουρος. Όμως ο καθένας κρίνει με βάση του τι χρειάζεται να κάνει. Έχω σταθερό pc που χειρίζομαι καθημερινά και με καλύπτει απόλυτα. Το λάπτοπ θα το χρειαστώ για ένα διήμερο στο εξοχικό ή για ένα καφέ που θα πάω, τίποτα παραπάνω.

Πλάκα κάνεις, έτσι;... Και θες να δώσεις ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ για... "λάπτοπ" (ΟΧΙ notebook), για να σαχλαμαρίζεσαι στο εξοχικό;;;;;;

Και γιατί δεν παίρνεις ένα ARCHOS tablet φθηνό ή ένα παμφθηνο notebook και το "κουράζουμε"; Πάρε ακόμα και SMARTPHONE/PDA γι' αυτή τη δουλειά! Εγώ με το Leo μου ΓΙΑ ΑΥΤΗ τη χρήση, μια χαρά βολεύομαι!

Παιδιά θα με τρελάνετε.... Ο ένας μου λέει ότι διαθέτω "περιορισμένο ποσό", ο άλλος μου λέει ότι θα δώσω πολλά για να πάρω κάτι που δεν χρειάζομαι...enough! Προσπαθώ να πάρω ένα φθηνό ΛΑΠΤΟΠ διότι το ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ και το ΘΕΛΩ. Έχοντας κάνει μια στοιχειώδη έρευνα, πιστεύω ότι έχω διαλέξει ό,τι ακριβώς ψάχνω, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Δεν θέλω να πάρω τίποτα διαφορετικό από λάπτοπ. Εξήγησα γιατί θα το πάρω από Ελλάδα. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια, θα βαρεθούν όσοι μας διαβάζουν....

Παιδιά θα με τρελάνετε.... Ο ένας μου λέει ότι διαθέτω "περιορισμένο ποσό", ο άλλος μου λέει ότι θα δώσω πολλά για να πάρω κάτι που δεν χρειάζομαι...enough! Προσπαθώ να πάρω ένα φθηνό ΛΑΠΤΟΠ διότι το ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ και το ΘΕΛΩ. Έχοντας κάνει μια στοιχειώδη έρευνα, πιστεύω ότι έχω διαλέξει ό,τι ακριβώς ψάχνω, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Δεν θέλω να πάρω τίποτα διαφορετικό από λάπτοπ. Εξήγησα γιατί θα το πάρω από Ελλάδα. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια, θα βαρεθούν όσοι μας διαβάζουν....

Eσύ μάλλον θα τους τρελάνεις φίλε, όταν ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ καταλήξει τι θες... αλλά και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ καταλήξει ταυτόχρονα!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο άλλος ο φίλος σου λέει ότι με 300 ευρώ και ΛΑΠΤΟΠ (με οπτικούς δίσκους, 15ρες οθόνες, 1-2 GB μνήμη κτλ.), θα βρεις ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ στην Ελλάδα!... Το θέμα είναι ΕΑΝ το χρειάζεσαι ένα τόσο πλήρες σύστημα για "σαχλαμαρίτσες" στο εξοχικό!

(Εκτός κι αν έχεις "φραγκάτο" μπαμπά, που ακόμα και σε αυλή/περίβολο μπορεί να σου αγόραζε... ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ "Ντιάμπλο", οπότε... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, πάρε κι ένα υπερσύγχρονο Mac στο σπίτι για να... παίζεις FIFA!). Για την ΧΡΗΣΗ που περιέγραψες..., ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ το λάπτοπ... αλλά ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ! Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!!!! Κι ο γείτονάς μου ΔΕΝ χρειαζόταν (ούτε κατά διάνοια!!!) το iPad αλλά το ΓΟΥΣΤΑΡΕ και το πήρε! Έχει μια "μικρούλα" διαφορά, το ΤΙ ΘΕΣ και το ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!

Το ότι "εξήγησες γιατί" θες από Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ ή ότι είχες ΛΟΓΙΚΟ επιχείρημα.

Εφόσον, έγραψα, "ΑΚΟΜΑ" ανήκουμε στην Ευρωπ. Ένωση... και απ' την Αγ. Πετρούπολη να το πάρεις, ΕΔΩ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ η εγγύηση!

ΠΩΣ διαφορετικά να το γράψω να το καταλάβεις, στα... Σουαχίλι;

Είναι φοβερό... Μας ζητάς γνώμη/συμβουλή, ΔΕΝ ξέρεις τι θες ακριβώς (δεν έχεις καταλήξει) αλλά τελικά λες ότι έχεις καταλήξει, μας ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ... και τελικά, ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν... "μας την λες" κι από πάνω!

Εγώ, πάω "πάσο". Αρκετά ασχολήθηκα. Να 'σαι καλά και να πάρεις τελικά ό,τι γουστάρεις.

Χαχα, με διασκεδάζεις! Ποιός σου είπε ότι έχω φραγκάτο μπαμπά? Με δικά μου χρήματα θα το αγοράσω, χρήματα που ασφαλώς θα μου λείψουν. Ή ότι δεν χρειάζομαι το λάπτοπ? Το ότι το θέλω για το εξοχικό, έχει διαφορά από το να το ήθελα για το σπίτι? Στο εξοχικό μου πηγαίνω αρκετές φορές το χρόνο και όπως προανέφερα, θέλω να έχει μεγάλη οθόνη γιατί βλέπω ταινίες. Βέβαια θα μου πεις, εσύ ο ίδιος έλεγες ότι η 12αρα με την 15αρα είναι ίδιες, τι να λέμε τώρα.... Μου προτείνεις προϊόντα που δεν εξυπηρετούν τη δουλειά που ψάχνω να κάνω.

Εγώ ζήτησα συμβουλές πάνω στα λάπτοπ που παρέθεσα στο ποστ μου. Πήρα αυτές τις συμβουλές κι έχω κάνει την επιλογή μου. Το δικό σου πρόβλημα ποιό ακριβώς είναι? Ότι δεν ακολούθησα τη δική σου συμβουλή? Προφανώς είναι αυτό, δεν βλέπω κάτι άλλο.

Και εν τέλει, είναι βλακώδες να βγάζουμε συμπεράσματα που δεν αφορούν τη συζήτηση και έχουν στόχο να προσβάλλουν (φραγκάτος μπαμπάς). Καταλαβαίνω ωστόσο το φανατισμό (και το προσωπικό συμφερόν?) μερικών ατόμων με συγκεκριμένα προϊόντα ή συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που προσπαθούν να τα επιβάλουν στους υπολοίπους. Έχω μεγάλη κατανόηση ως άνθρωπος. Αλλά μικρή υπομονή.

Edited by kostas_v

Με τόσες αρνητικές κρητικές για το κατάστημα, είναι σαν να πηγαίνεις στον πόλεμο...

Φιλαράκι, του τα έγραψα του φίλου, του τα 'πα, τον συμβούλεψα - να κοιτάξει από ένα καλό κατάστημα από το εξωτερικό ή ΕΣΤΩ αν θέλει από Ελλάδα (- να πληρώσει σχεδόν 30% περισσότερο!), να πάει να το αγοράσει από έναν ΣΟΒΑΡΟ ΟΜΙΛΟ καταστημάτων ηλεκτρονικών...

Δυστυχώς, δεν με (μας) άκουσε...

Εύχομαι να 'ναι τυχερός και να πάνε όλα καλά.

Tι θα πει "Δυστυχώς" δεν μας άκουσε? Μήπως προτρέχουμε λίγο? Δεν υπάρχει καμια δυστυχία. Ίσα ίσα που τσίμπησα προσφορά και χαίρομαι γι αυτό. Τώρα το αντίστοιχο λάπτοπ έχει 340Ε χαμηλότερη τιμή. Έκανα μια πολύ καλή επιλογή, με μικρό κόστος. Είμαι χαρούμενος γι αυτό. :)

Tι θα πει "Δυστυχώς" δεν μας άκουσε? Μήπως προτρέχουμε λίγο? Δεν υπάρχει καμια δυστυχία. Ίσα ίσα που τσίμπησα προσφορά και χαίρομαι γι αυτό. Τώρα το αντίστοιχο λάπτοπ έχει 340Ε χαμηλότερη τιμή. Έκανα μια πολύ καλή επιλογή, με μικρό κόστος. Είμαι χαρούμενος γι αυτό. :)

Προφανώς το νεαρόν της ηλικίας σου, ΔΕΝ καταλαβαίνει το σκεπτικό μου...

Εφόσον "ήθελες να τσιμπίσεις καλή προσφορά" (οικονομική), το καλύτερο ballance ΚΑΛΟΥ προϊόντος και τιμής, είναι ΜΟΝΟ απ' το εξωτερικό! Τέλος. Εσύ είχες ενδιασμούς (ακατανόητους, διότι ΔΕΝ τους εξήγησες πειστικά) να μην κάνεις αγορά απ' το εξωτερικό - και εάν έχεις παρακολουθήσει κάποια ποστ μου, ΕΙΜΑΙ "δημότης" και εξωτερικού (μισός Άγγλος) οπότε θα σου έβρισκα άκρες από καλά καταστήματα (όχι απαραίτητα Αγγλίας)... Αφού λοιπόν είπες "παπούτσι απ' τον τόπο μου" και το δεχτήκαμε όσοι φιλοτιμηθήκαμε να σε συμβουλέψουμε στο παρόν τόπικ, σου είπα ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΟ/ΣΟΒΑΡΟ κατάστημα - για να έχεις ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για το προϊόν σου.

Εσύ, πήγες και βρήκες "φοβερή προσφορά", από ένα "νόου-νέιμ" περιφεριακό μαγαζί - το οποίο μάλιστα ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΚΑΚΕΣ ΚΡΙΤΗΚΕΣ (εσύ το είπες μόνος σου)!!!!!!!!!... Δηλαδή, ερώτηση κάνω, εάν σου έβρισκα από... ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ σε μαγαζί στο Κέντρο της Αθήνας με 100 ευρώ λιγότερα, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ να το πάρεις από 'κεί; (Αν ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ;;; "Τι" διαφορά θα είχε εκεί, για να σε αποτρέψει; )...

Στα πάντα, πρέπει προσπαθείς να βρίσκεις την "χρυσή τομή". Το να πάρεις ΠΑΝΤΑ το φθηνότερο (πάνω στο προϊόν που επιθυμείς), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το καλύτερο. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πολλές παραμέτρους. Π.χ., στις ψηφιακές μηχανές, υπάρχουν ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΠΕΙΡΑ μαγαζιά για να πας να ψωνήσεις στην Αθήνα. Όμως, ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ επιλογές πρέπει να 'χεις: "ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ", "ΦΩΤΟΔΕΣΜΟΣ" & "MdigitalPhoto"... τα οποία ΔΕΝ είναι τα πιο φθηνά μαγαζιά, αλλά "κοιμάσαι ήσυχος" μετά την αγορά.

Κατάλαβες τώρα το σκεπτικό μου;

ΕΑΝ ΟΧΙ, λυπάμαι - είμαι και 41 ετών και διαφέρει "έτη φωτός" η γενιά μου απ' την δική σου.

(Ήταν και η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με το θέμα σου. ΕΥΧΟΜΑΙ ΘΕΡΜΑ & ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, να 'χεις αίσιο τέλος και να χαίρεσαι τον υπολογιστή σου σύντομα. Φιλικά, Ανδρέας.)

Τι τα λένε οι διαχειριστές, τα ίδια πάλι γίνονται :p

Εσύ είχες ενδιασμούς (ακατανόητους, διότι ΔΕΝ τους εξήγησες πειστικά) να μην κάνεις αγορά απ' το εξωτερικό - και εάν έχεις παρακολουθήσει κάποια ποστ μου

Καταρχήν εδώ δεν βρίσκομαι για να πείσω κανέναν. Ποσώς με ενδιαφέρει αν έπεισα εσένα ή τον οποιονδήποτε γιατί δεν ήθελα να αγοράσω λάπτοπ απ' έξω.

Κατά δεύτερον, στο ίντερνετ όταν γράφουμε με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζουμε. Σαν τους ρομά με τις ντουντούκες ένα πράμα :p

Δηλαδή, ερώτηση κάνω, εάν σου έβρισκα από... ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ σε μαγαζί στο Κέντρο της Αθήνας με 100 ευρώ λιγότερα, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ να το πάρεις από 'κεί; (Αν ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ;;; "Τι" διαφορά θα είχε εκεί, για να σε αποτρέψει; )...

Προφανώς και δεν θα αγόραζα λάπτοπ από ένα μαύρο γιατί δεν θα ήξερα αν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά, δεν θα μου έδινε εγγύηση, ούτε απόδειξη. Αυτό είναι ένα (ακόμη) δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα που με προσβάλει.

Όμως, ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ επιλογές πρέπει να 'χεις: "ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ", "ΦΩΤΟΔΕΣΜΟΣ" & "MdigitalPhoto"

Τα μαγαζιά που παραθέτεις πρώτη φορά τα διαβάζω. Αν μέσα στα τόσα πολλά και καλά ηλεκτρονικά καταστήματα ξεχωρίζεις μόνο αυτά, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι το κάνεις από προσωπικό συμφέρον κι αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.

ΕΑΝ ΟΧΙ, λυπάμαι - είμαι και 41 ετών και διαφέρει "έτη φωτός" η γενιά μου απ' την δική σου.

Το ότι είσαι 41, δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι καν επιχείρημα. Ότι τι? Ήρθε ο δάσκαλος που πρέπει να ακούσουμε? Αυτά εν έτη 2011 και στο συγκεκριμένο φόρουμ τα θεωρώ αστειότητες, απολύτως ρατσιστικά φαινόμενα και επικίνδυνα για τη δημοκρατία του φόρουμ.

Edited by kostas_v

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...