Jump to content

Αγορα τραγουδιων σε WAV ?


KnightRider1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπαρχει καποιο μαγαζι στη θεσσαλονικη ή σε δισκοπωλεια που να ζητησω εγω καποια συγκεκριμενα τραγουδια και αυτοι να τα κανουν απο CD σε WAV ?
Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου; Συλλογές σε cd από lossless source ή κάτι άλλο; Ρωτάω μου ακούγεται περίεργο που τα θέλεις σε wav...
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery
Link to comment
Share on other sites

Θελω να παω πχ σε ενα μαγαζι και να ζητησω καποια συγκεκριμενα τραγουδια και θελω εκεινος να μου κανει τα τραγουδια απο τα αυθεντικα CD και να τα κανει σε αρχεια WAV και να μου τα δωσει σε αρχεια WAV και να μου πει πχ 0,40e το ενα τραγουδι,το λεω αυτο γιατι θελω 10 τραγουδια απο διαφορετικους καλλιτεχνες και τωρα δεν λεει να αγορασω 10CD γιατι βγαινει πολυ ακριβοτερα και απο την αλλη δεν θα ακουω τα υπολοιπα κομματια, βρισκω στο ιντερνετ πχ music bazaar αλλα εγω δεν τα θελω mp3 λογω κακης ποιοτητας ηχου.

 

Το λεω αυτο γιατι γενικως δεν θελω να αγοραζω σε mp3 τα τραγουδια γιατι προσωπικα εγω δεν το θεωρω δικαιο να πληρωνω το mp3 γιατι εχει απωλειες.

Edited by KnightRider1
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, κάτι τέτοιο είχα καταλάβει κι εγώ. Κοίτα κάτι τέτοιο πιθανώς να γίνεται από συνοικιακά δισκοπωλεία, αλλά δεν είναι νόμιμο με την πλήρη έννοια της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης, πόσο σίγουρος θα μπορείς να είσαι ότι θα έχει κάνει audio extraction από τα cd και δεν θα σου έχει γράψει τη συλλογή από mp3; Σε blind tests που έχουν γίνει μεταξύ αυθεντικών cds και mp3 > 192kbps έχει δειχθεί ότι το 90% δεν αντιλαμβάνεται διαφορά στην πλειοψηφία των ηχοσυστημάτων που κυκλοφορούν. Για να καταλάβεις διαφορά θα πρέπει να έχεις ηχοσύστημα μερικών χιλιάδων ευρώ ή ακριβά ηχεία monitor. Στο λεώ αυτό γιατί η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος περιλαμβάνει το να κάνει audio extraction σε 15 διαφορετικά cds ας πούμε (ακόμα και από 1 τραγούδι/cd), να έχει χρησιμοποιήσει κάποιο συνδυασμό προγράμματος/drive που να εγγυάται το ακριβές και ποιοτικό DAE (π.χ. κάποιο plextor και το exact audio copy), να έχει χρησιμοποιήσει αγρατζούνιστα cds για να μην έχει crαcks/pops το αποτέλεσμα κλπ.

Οπότε πρέπει να ξέρει τι κάνει και πώς να το κάνει, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βαριέται να τα κάνει όλα αυτά ή να μην ξέρει, οπότε να σου πετάξει τα τραγούδια σε mp3 στο nero και εσύ να νομίζεις ότι έχεις την κορυφαία ποιότητα...

Επίσης, αν σου γράψει τα τραγούδια σε wav, αυτό θα είναι data cd kαι δεν θα παίζει σε στερεοφωνικό παρά μόνο σε υπολογιστή. Στα audio cds, τα wav γράφονται σαν cda, απλά μετά θα πρέπει να κάνεις εσύ audio extraction στον υπολογιστή σου για να τα έχεις σαν wav, απλή αντιγραφή δεν γίνεται. Οπότε για να έχεις cd με wav θα πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία.

Και κάτι τελευταίο, εφόσον σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η μέγιστη ποιότητα : Μπορείς να ψάξεις και να κατεβάσεις cd σε flac που είναι lossless αλγόριθμος και το αποτέλεσμα είναι ακριβέστατο αντίγραφο χωρίς απώλειες και σε μέγεθος περίπου το μισό από τα κανονικά cd (~300ΜΒ/CD).

Εφόσον μετά απ' όλα αυτά εξακολουθείς να θέλεις cd σε wav, πήγαινε σε κάποιο συνοικειακό δισκοπωλείο της γειτονιάς σου και ρώτα τον μαγαζάτορα αν μπορεί (και ξέρει) να στο κάνει. Εμένα ο δικός μου δισκοπώλης στην Αγ. Παρασκευή το έκανε παλιά (μιλάμε για πριν το 2000 και πριν κλείσει)...

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως standard καταλαβαινω την διαφορα mp3 192kbps αφου στην αρχη πριν το καταλαβω οταν εβαζα πριμα ο ηχος στο Hi-Hat απο τα ντραμς ακουγοταν αλλιομενος και οταν εβαζα Surround ακουγοταν ακομα χειροτερα και μετα εψαχνα προγραμμα και οταν ειδα το Spectrum Analyzer τρελαθηκα και ελεγα λογικο ειναι αφου κοβει τις ψηλες συχνοτητες και απο την αλλη εχω ακριβουτσικα ακουστικα και μηχανηματα. Oσο για το Flac εψαχνα αλλα δεν εχω βρει ελληνικα τραγουδια δεκαετιας του 90 μονο σε μερικα καινουργια τραγουδια βρισκω σε flac και το αλλο ειναι οτι δεν τα ακουω σε Data CD(CD Audio) επειδη δεν τα βαζω σε CD Players μονο σε αρχεια απο το PC ή κινητο, απο την αλλη υπαρχει ο Pazera Free Audio Extractor απλα βαζει τα tracks και τα κανει convert σε wav και τελειωσε δεν ειναι κατι το δυσκολο ολοι μπορουνε να το κανουνε.

Ξερεις μηπως κανα δισκοπωλειο στη θεσσαλονικη που να τα κανει WAV ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...