Jump to content

Έχω πρόβλημα με ασύρματο δίκτυο!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας συνφορουμίτες!Σε δίκτυο στη δουλειά που έφτιαξα μόνο με φορητούς ,έχω πρόβλημα πώς να το κάνω ασφαλές ιδιωτικό.

Δηλαδή εξηγούμαι: Το δίκτυο είναι ασύρματο και παίρνει δίκτυο από το ενσύρματο της επιχείρησης που δίνει δυναμικές ιp.

Δηλαδή έχει μια αρχιτεκτονική του τύπου router,switch σε ειδικό rack κλειδωμένο και η αίθουσα στην οποία έστησα το ασύρματο έχει πριζάκια τοίχου που δίνουν internet στους σταθερούς υπολογιστές με DHCP!

Από ένα πριζάκι τοίχου τράβηξα καλώδια και σύνδεσα σε αυτό ένα wireless access point router το οποίο δίνει σήμα για ασύρματο δίκτυο σε όλη την αίθουσα. Τα φορητά είναι σε Windows 7 pro και ενώ έπιαναν κανονικά internet ,απο τη στιγμή που σε έναν φορητό πείραξα τη ρύθμιση του ασύρματου δικτύου για να το κάνω ιδιωτικό και κρυπτογραφημένο,πέρασα και το pin του access point router το πήρε σωστά , έβαλα και password για το ασύρματο δίκτυο και ενώ το "πήρε" αρχικά τώρα όλοι οι άλλοι φορητοί όταν βλέπουν το ασύρματο δίκτυο που έφτιαξα ζητάνε κωδικό και όταν βάζω σωστά πληκτρολογώντας το password δεν το δέχονται τα windows λόγω ασυμφωνίας κωδικών...Τι συμβαίνει και πώς μπορώ να ξαναφτιάξω το ασύρματο ανοικτό οπως το έιχα και να μπορούν οι φορητοί να μπαίνουν στο internet.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

όταν έβαλες τον κωδικό σου ζήτησε usb stick ? Αποθήκευσες τις ρυθμίσεις κάπου ?

όταν έβαλες τον κωδικό σου ζήτησε usb stick ? Αποθήκευσες τις ρυθμίσεις κάπου ?
...Όχι δεν τις αποθήκευσα δυστυχώς παρ'ότι μπορεί στη βιασύνη που είχα -καθώς είχα και άλλες ταυτόχρονα δουλειές με τον υπολογιστή-να το ζήταγε..Πάντως στην όλη διαδικασία με ρώτησε ο οδηγός δικτύου που εμφανίστηκε(των windows 7 του φορητού) αν θέλω να φτιάξω και κάποιο δίκτυο εργασίας και εκεί νομίζοντας ότι έτσι θα γίνει κλειδωμένο το ανοικτό ασύρματο δίκτυο μου απάντησα θετικά.Έπειτα μου ζήτησε εισαγωγή κωδικού δικτύου, έβαλα αυτόν που ήθελα να μπει ,τον δέχτηκε και μετά για λίγα δευτερόλεπτα μου εμφάνισε ένα αλφαριθμητικό κωδικό που από βλακεία μου δεν σημείωσα και μετά ως δια μαγείας το παράθυρο αυτό έκλεισε..Ειλικρινά είμαι πολύ μπερδεμένος και δεν ξέρω πώς να επαναφέρω πάλι το δίκτυο στην παλιά ανοικτή μορφή και με πρόσβαση στο ιντερνετ καθώς αυτό είναι το βασικό για μένα..Α'ότι καταλαβαίνω τώρα το μόνο που έγινε είναι ένα νέο τοπικό δίκτυο που είναι ορατό στους φορητούς υπολογιστές αλλά που δεν έχει πρόσβαση στον έξω κόσμο(internet ) πράγμα που είναι ζωτικής σημασίας για μένα!Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον ξέρει να συμβουλέψει κάτι που να διορθώσει αυτή την κατάσταση..ίσως ένα system restore από τα accessories-->System Tools των windows 7 να έφερνε και το δίκτυο στην παλιότερη κατάσταση ή όχι;;

Ναι, είναι πολύ πιθανόν αυτό που λες στο τέλος του μηνύματος σου. Αν και πιστεύω ότι αν το ψάξεις λίγο στις ρυθμίσεις του δικτύου ότι θα βρεις τρόπο να το ρυθμίσεις σωστά. Τι dns servers έχει το δίκτυο που δημιούργησες; Τι ip's ?