one_tree_hill Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 (edited) Σε λίγες μέρες θα μετακομίσω και έχω μία ερώτηση, η οποία ίσως έχει απαντηθεί πολλές φορές. Το νέο σπίτι είναι διώροφο (2 όροφοι και υπόγειο) και αυτό που με προβληματίζει είναι το σήμα του ρούτερ και πόσο μακριά πάει. Αυτή τη στιγμή, στο διαμέρισμα στο οποίο μένω, αν πάω στο σαλόνι το σήμα είναι ασθενές εώς μηδαμινό. Φανταστείτε, δηλαδή, σε άλλο όροφο. Θέλω, δηλαδή, να αυξήσω την ισχύ του σήματος. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Να πω σε αυτό το σημείο πως έχω ένα απλό ασύρματο ρούτερ της HOL, το οποίο και προφανώς δεν έχει n. Έχω, επίσης, ακόμα ένα ρούτερ, απλό και αυτό, έτσι, αν γίνεται, θα μπορούσα να εγκαταστήσω ένα στον ένα όροφο και ένα στον άλλο. Γίνεται αυτό και, αν ναι, πώς; Μήπως θα πρέπει να επενδύσω σε άλλη συσκευή; Ποιο περίπου το κόστος; Τι θα πρέπει να διαλέξω; Βέβαια, εδώ έγκειται και το θέμα της συσκευής που θα λαμβάνει το σήμα, πιο συγκεκριμένα θα είναι ένα λάπτοπ, 2 BlackBerry, τα οποία δεν έχουν n (μπορεί να έχει το δικό μου, βασικότερο δλδ :Ρ) και ένα iPod touch 4G, το οποίο έχει, οπότε το να πάρω νέο ρούτερ θα ήταν λίγο άχρηστο. Edited May 23, 2011 by one_tree_hill Παράθεση Galaxy S5: Root και αναβάθμιση σε Android 5.0 με Knox 0x0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgepip Δημ. May 25, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2011 Μπορείς απλά να πάρεις ένα access point και να μεγαλώσεις την εμβέλεια του router που έχεις ήδη.Θα το βάλεις σαν repeater και λογικά θα καλύπτεις και τους 2 ορόφους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 25, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2011 Εφόσον πρόκειται για νέο σπίτι, η καλύτερη λύση είναι να περάσεις κάποια καλώδια ethernet, αν έχεις τη δυνατότητα βέβαια. Αν βάλεις τουλάχιστον ένα από όροφο σε όροφο, θα λύσεις το πρόβλημα σου. Έχε υπόψη σου επίσης ότι οι διάφορες συσκευές που επεκτείνουν το σήμα του ασύρματου δικτύου, συνήθως υποβαθμίζουν και την ταχύτητα που θα έχει όποιο μηχάνημα συνδεθεί. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 26, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2011 να σημειώσω ότι παίζει ρόλο και το κανάλι που χρησιμοποιείς στον router σου. Σε διαφορετικό κανάλι με λιγότερες παρεμβολές μπορεί να έχεις πιο "καθαρό" σήμα. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgepip Δημ. May 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2011 Σε φίλο πάντως που έβαλα ένα απλό ap tplink στο δεύτερο όροφο παίζει καμπάνα.Πριν έπιανε ελάχιστα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. May 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2011 να σημειώσω ότι παίζει ρόλο και το κανάλι που χρησιμοποιείς στον router σου. Σε διαφορετικό κανάλι με λιγότερες παρεμβολές μπορεί να έχεις πιο "καθαρό" σήμα. Έχω κι εγώ παρόμοιο θέμα με το φίλο που άνοιξε το θέμα.Πώς αλλάζω κανάλι, όπως λες; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 28, 2011 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2011 μπαίνεις στην σελίδα του router, πηγαίνεις στο wifi (wireless) και εκεί θα βρεις το κανάλι. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts