Jump to content

Milestone : Εγκατάσταση Froyo


amdnikos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στον παρακατω οδηγο εξηγω με αναλυτικα βηματα την εγκατασταση του πρωτου Official 2.2 (froyo) firmware που εγινε leak απο το group G.O.T http://groupoften.wordpress.com/

 

Πριν ξεκινησουμε την διαδικασια του flashing θα χρειαστουμε μερικα αρχεια.

 

1.To rsdlite. Ειναι το προγραμμα που μας επιτρεπει να φλασαρουμε τα κινητα μας, με stock firmwares τα οποια ειναι σε μορφη sbf . Δεν μπορω να δωσω link μιας και ειναι εμπορικο προγραμμα. Παντως με μια αναζητηση στο http://www.google.com θα το βρειτε σε λιγοτερο απο 10 δεπτερολεπτα.

 

2. Την Official froyo rom μορφης sbf που μπορουμε να την κατεβασουμε απο εδω.

http://www.multiupload.com/6X7H39HGCG

 

3. Την τελευταια G.O.T OR(open recovery) που μπορουμε να την κατεβασουμε απο εδω.

http://www.multiupload.com/AN9GBVECVE

 

Ξεκιναμε με την εγκατασταση του rsdlite που κατεβασαμε.

Αφου τελειωσουμε την εγκατασταση, αποσυμπιεζουμε την rom με το winrar καπου στο σκληρο μας δισκο.

Σβηνουμε το τηλεφωνο μας και το ενεργοποιουμε σε κατασταση bootloader.

(Για να ξεκινησει το τηλεφωνο σε bootloader ανοιγουμε το πληκτρολογιο και κραταμε πατημενο το up key του dpad και στη συνεχεια χωρις να το αφησουμε παταμε το πληκτρο ενεργοποιησης.)

Συνδεουμε το τηλεφωνο στον υπολογιστη με το usb καλωδιο του και τρεχουμε το rsdlite. Αν ολα πανε καλα το rsdlite αναγνωριζει το κινητο μας και στο status δειχνει την συσκευη μας ως connected..

Εχει ερθει η ωρα να δειξουμε στο rsdlite που ειναι το αρχειο sbf που θελουμε να φλασαρουμε.

Διπλα απο τη λεζαντα filename εχει ενα μικρο κουτακι με τελειες. Παταμε αυτο το κουτακι και ανοιγει ενα παραθυρο στο οποιο θα πρεπει να δειξουμε στο προγραμμα την διαδρομη που εχουμε αποθηκευσει το firmware μορφης sbf που μολις αποσυμπιεσαμε. Βρισκουμε το firmware και στη συνεχεια παταμε το πληκτρο start. Το φλασαρισμα πλεον ξεκιναει και στο status μας δειχνει σε ποσοστο % την προοδο του φλασαρισματος. Ειναι μια διαδικασια που χονδρικα κραταει καπου στα 5 λεπτα.

Αφου τελειωσει η ολη διαδικασια του φλασαρισματος το τηλεφωνο εκκινει απο μονο του. (καθυστερει λιγο στην πρωτη εκκινηση και ειναι απολυτα φυσιολογικο).

Καπου εδω ερχετε η ωρα της G.O.T OR. Αρκετοι θα αναρωτιεστε, αφου μολις φλασαρα froyo γιατι χρειαζομαι την openrecovery?Πολυ απλα αν και official ειναι η πρωτη αποπειρα της motorola σε 2.2(froyo) firmware και περιεχει εστω μικρα αλλα σημαντικα προβληματακια.Τη λυση εδω τη δινει η G.O.T team σε συνεργασια με τον guru πλεον της modding σκηνης του milestone, τον nadlabak. Εντος της recovery υπαρχει ενα αρχειο που λυνει αυτα τα μικρα bugs,κανει αντικατασταση μερικες εφαρμογες της motorola με τις stock της vanila 2.2 οπως τον stock froyo launcher καθως και την stock mediagallery. Επισης περιεχει και μια εφαρμογη που μας επιτρεπει το wifi tethering.

Αφου λοιπον εχουμε τελειωσει το flash και το τηλεφωνο μας ειναι ενεργο με froyo πλεον, επιλεγουμε στην συνδεση usb την επιλογη προσβαση στη καρτα μνημης. Αποσυμπιεζουμε το περιεχομενο της OR καπου στον υπολογιστη μας και τωρα εχουμε δυο αρχεια. Ενα φακελο με την ονομασια OpenRecovery και ενα αρχειο μορφης zip με την ονομασια Update.zip.

Τα επιλεγουμε και τα δυο και τα πεταμε στο root (χυμα οχι σε καποιο φακελο) της sd καρτας και αφου τελειωσει η αντιγραφη απενεργοποιουμε το τηλεφωνο.

Εδω τωρα ερχετε η ωρα της εκκινησης σε recovery mode. Ανοιγουμε παλι το hardware πληκτρολογιο της συσκευης και πιεζουμε το πληκτρο x. Χωρις να το αφησουμε παταμε το πληκτρο ενεργοποιησης της συσκευης. Λιγα δεπτερολεπτα μετα, το τηλ ξεκινα σε recovery mode και επι της οθονης βλεπουμε ενα τριγωνακι με ενα θαυμαστικο μεσα και διπλα του το milestone. Στη συνεχεια κραταμε το πανω πληκτρο της εντασης της φωνης και παραλληλα παταμε και το πληκτρο της καμερας. Βρισκομαστε στην stock recovery της motorola. Επειδη ομως οι δυνατοτητες της ειναι περιορισμενες και προφανως δε μας κανει με το dpad επιλεγουμε το "apply sdcard:update.zip" και παταμε το κεντρικο(χρυσο πληκτρο) του dpad. Λιγα δεπτερολεπτα μετα βρισκομαστε στο κεντρικο μενου της G.O.T OR.

Καπου εδω ερχετε η ωρα του fix της G.O.T. Απο το κεντρικο μενου της G.O.T OR πλεον, επιλεγουμε το "Launch 2.2.1 menu" και παταμε παλι το κεντρικο πληκτρο του dpad. Λιγα δεπτερολεπτα μετα ειμαστε σε ενα νεο μενου. Η επιλογη που μας ενδιαφερει ειναι η "Fix 2.2.1 Bugs" την επιλεγουμε με το dpad στη συνεχεια παταμε το κεντρικο πληκτρο του dpad. Αυτο ηταν.:p Πριν κανουμε reboot εχω να προσθεσω οτι ειναι κριμα το τηλ να το αφησουμε στα 550mh και καπου εδω ερχετε η ωρα να το υπερχρονισουμε στο 1gh. Αρκετοι ισως να ακουτε τη λεξη overclock και να βγαζετε σπυρακια. :lol: Απλα θελω να σας πω οτι ο επξεργαστης του milestone, γνωστος και με τον κωδικο Cortex A8 ειναι ενας επεξεργαστης που απο την arm (εταιρια κατασκευης του) παρουσιαστηκε ως επεξεργαστης 1gh. Πιο απλα αυτη τη στιγμη δε θα κανουμε overclock απλα θα επιστεψουμε τον επεξεργαστη στην ταχυτητα που προοριστηκε να λειτουργει. Αν παρολα αυτα δε θελετε να προχωρησετε σε αυτο το βημα επιλεξτε απο το menu την επιλογη "Reboot System". Αν ομως θελετε να δειτε τι κανει το "τερατακι" στο 1gh διαβαστε παρακατω.

Φτασαμε στο τελευταιο μερος (για την ωρα) του οδηγου που αφορα τον υπερχρονισμο του τηλεφωνου μας. Απο το κεντρικο menu της G.O.T OR επιλεγουμε το "Launch 2.2.1 Menu". Στο επομενο menu που θα δουμε επιλεγουμε το "Overclock Menu". Βλεπουμε διαθεσιμες καποιες επιλογες. Αυτη που θα ασχοληθουμε πρωτα ειναι η "Set Max Rate". Αφου την επιλεξουμε βλεπουμε τις διαθεσιμες τιμες σε mh. (προτεινω το 1000mh) Αφου επιλεξουμε την επιθυμητη τιμη επιστεφουμε στο προηγουμενο menu με την επιλογη "Go Back". Αφου γυρισουμε παλι στο κεντρικο menu του overclock, παμε στην επιλογη του "Set Max Vsel". Πιο απλα εδω ρυθμιζουμε τι ρευμα θα περνει ο επεξεργαστης του milestone. H default(μαμα) τιμη ρευματος που εχει το milestone για τα 550mh(η εργοστασιακη συχνοτητα λειτουργειας που ορισε η motorola) ειναι το 56vsel. Η default τιμη για τους Cortex A8 που τρεχουν στο 1gh ειναι το vsel66. Οποτε για υπερχρονισμο μεχρι το 1gh που προτεινω επιλεγουμε το "vsel=66" που βρισκετε στη δευτερη σελιδα του menu. Επιλεξαμε λοιπον τη συχνοτητα λειτουργιας, επιλεξαμε και το ρευμα. Αμεσως μετα θα πρεπει να επικυρωσουμε στην recovery τις επιλογες μας. Παταμε το πληκτρο "Go Back" και στην συνεχεια επιλεγουμε το "Apply Overclock". αμεσως τωρα επιλεγουμε παλι το "Go Back" και στην συνεχεια το "Reboot System". Αυτο ηταν.

Φυσικα η or εχει πληθος αλλων λειτουργειων αλλα για να τις αναλυσουμε ολες θελουμε 5 σελιδες και βασικα καλο ειναι αν δεν γνωριζετε τι κανει το καθε τι μην πειραζετε.

Θα προσπαθησω αυτο τον οδηγο να τον κραταω οσο πιο ενημερωμενο μπορω με βαση τα επομενα leaks μεχρι το επισημο release του 2.2 firmware που προκειτε να γινει το τελος του χρονου.

 

 

*Αν θελετε Ελληνικη υποστηριξη στο hardware πληκτρολογιο της συσκευης οπως και στο 2.1 firmware, καντε εγκατασταση το GreekIme που εχω τραβηξει απο official 2.1 rom.

http://rapidshare.com/files/423751325/GreekIME.rar

Edited by amdnikos
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...