eosid Δημοσιεύτηκε March 27, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 27, 2004 θέλω να σκαννάρω κάτι φωτογραφίες σε ένα σκάννερ υψηλής ποιότητας. α)σε 24 ή σε 42 bit? β)Από το Paint Shop ή από το Photoshop (έχει διαφορά?) γ)Αποθήκευση σε TIFF χωρίς συμπίεση, ή σε άλλο format? Θέλω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μετά, θα τις τυπώσω σε φωτογραφείο. Ευχαριστώ! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. March 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2004 α) οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα (θεωριτικα τουλαχιστον), αν δεν σε πειραζει να περιμενεις ... β) καμια διαφορα γ) tiff Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eosid Δημ. March 27, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2004 και όσον αφορά την ανάλυση, θέλω από 10χ15 που είναι να την τυπώσω σε Α4. Την σκαννάρω λοιπόν στα 1200 dpi. Μήπως είναι υπερβολικό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ONR Δημ. March 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2004 egw tha protina fotoshop exw dokimasei kai ta dio kai theorw to fotoshop ligo kalitero apo to paintshop! :!: :) Παράθεση AplA^ o OneiroS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
UnReaL Δημ. March 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2004 Μια και δεν πρόκειται για μορφοποίηση εικόνας, δεν παιζει ρόλο το πρόγραμμα που θα διαλέξεις... Όσο για το Φορμάτ, εξαρτάτε από την κατάληξη που θα έχει η εικόνα. Αν είναι για να βγάλεις ένα απλό copy και σε BMB\JPG (με μεγάλη ανάλυση) να το αποθηκεύεσεις καλή θα είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. March 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος UnReaL (27 Μάρ. 2004 , 17:23) Όσο για το Φορμάτ, εξαρτάται από την κατάληξη που θα έχει η εικόνα. Αν είναι για να βγάλεις ένα απλό copy και σε BMB\JPG (με μεγάλη ανάλυση) να το αποθηκεύσεις καλή θα είναι. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eosid (27 Μάρ. 2004 , 11:21) Θέλω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. March 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eosid (27 Μάρ. 2004 , 11:21) α)σε 24 ή σε 42 bit? β)Από το Paint Shop ή από το Photoshop (έχει διαφορά?) γ)Αποθήκευση σε TIFF χωρίς συμπίεση, ή σε άλλο format? Θέλω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μετά, θα τις τυπώσω σε φωτογραφείο. α) Αφου θες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, 48bit. 48 εννοείς έτσι ; β) Καμμία διαφορά αφού και τα δύο θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα (που έχει εγκατασταθεί για τον scanner σου). γ) TIFF σίγουρα. Ετοιμάσου για τεράστια αρχεία όμως, ειδικά στα 1200dpi! Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eosid Δημ. March 28, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2004 Ευχαριστώ michpan Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts