Jump to content

Πανελλήνιες 2005

killing_you2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Wirelessly posted (SE T610 or N3510i: Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από arter8619

Wirelessly posted (MOT-V500/0B.09.1DR MIB/2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από iRi

Ρε φίλε για αυτό ζήττησα διευκρίνιση!

Την πρωτη φορά που την έλυσα το εβγαλα χεR, ΑΛΛΑ ειχα κανει λαθος στις ιδιοτητες των λογαριθμων νομιζω.

Μετά είδα (με το ματι) ότι εχει λύσεις το 0 και το 1 αλλά πως θα αποδείξουμε οτι ειναι οι μοναδικές? :confused:

8elete th lush?

Ase na thn palepsoume ligo akoma...

• Απαντήσεις 2,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παλεύτε την εσείς και αν ακούσετε την λύση θα βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο (@Arter ρε σίγουρα είναι σωστή η εκφώνηση;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Wirelessly posted (MOT-V500/0B.09.1DR MIB/2.2 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από shodanjr_gr

Παλεύτε την εσείς και αν ακούσετε την λύση θα βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο (@Arter ρε σίγουρα είναι σωστή η εκφώνηση;)

sigoura swsth einai!(etsi leei to ful. re)

Wirelessly posted (SE T610 or N3510i: Nokia3510i/1.0 (04.44) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Thn evgala. 0 k 1 telika einai oi mones luseis... Den to lew pws an 8elei na sunexisei thn prospa8eia h iRi.Etsi k pesei kanena tetoio we cry for him (koinws ton klaimd).Ena prwino gia na vgei auth h askhsh!

Καλημερα!

Μου φαινεται πως λες: Εστω χ = 1, το βαζεις και τσουπ η μια λυση, μετα λες χ = 0 και τσουπ η δευτερη λυση! Μετα, κανοντας πραξεις, κατεληξα σε διπλη ανισοτητα που μου περιοριζει τις τιμες του χ απο 0 εως 1, αρα οι 2 προφανεις λυσεις, ειναι και οι μοναδικες.

Το βρηκα;

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

@Αντώνης, στείλε μου με ΡΜ πως το έβγαλες

@Gnikolai ποια είναι η διπλή ανισότητα στην οποία κατέληξες; Και πως κατέληξες;

den uparxoun polloi tropoi gia na lu8ei h askhsh.opote rwthste h emena h ton shodangr_jr gia apotelesmata me pm

den uparxoun polloi tropoi gia na lu8ei h askhsh.opote rwthste h emena h ton shodangr_jr gia apotelesmata me pm

@Gnikolai : den nomizw oti to brhkes.pws katelhkres se anisothta?

Διαιρωντας με ενα οποιοδηποτε απο τους 4 ορους (καθοτι κανενας απο αυτους δε μπορει να ειναι ισος με το μηδες, επιτρεπεται), προκυπτει το α^χ - β^χ = γ^χ - 1 (μιας και εγω διαιρεσα με το 3^χ)

Κατοπιν παω το 1 απο τη μια πλευρα, μαζι με το α^χ οποτε παιρνω στο αριστερο μερος, 1+α^χ = β^χ + γ^χ Το αριστερο μερος, ειναι σιγουρα μεγαλυτερο απο 1, το ιδιο λοιπον, πρεπει να ειναι και το δεξι μελος της ισοτητας, αρα β^χ + γ^χ > 1. Ξανακανω τη ιδια διαδικασια (διαιρω δηλαδη με ενα εκ των 2, περνωντας 2 σεναρια: το χ να ειναι μεγαλυτερος του 1 και χ μικροτερος του 1) και φτανω τελικα σε αυτο που σας ειπα!

Αρχικό Μήνυμα από gnikolai

Διαιρωντας με ενα οποιοδηποτε απο τους 4 ορους (καθοτι κανενας απο αυτους δε μπορει να ειναι ισος με το μηδες, επιτρεπεται), προκυπτει το α^χ - β^χ = γ^χ - 1 (μιας και εγω διαιρεσα με το 3^χ)

Κατοπιν παω το 1 απο τη μια πλευρα, μαζι με το α^χ οποτε παιρνω στο αριστερο μερος, 1+α^χ = β^χ + γ^χ Το αριστερο μερος, ειναι σιγουρα μεγαλυτερο απο 1, το ιδιο λοιπον, πρεπει να ειναι και το δεξι μελος της ισοτητας, αρα β^χ + γ^χ > 1. Ξανακανω τη ιδια διαδικασια (διαιρω δηλαδη με ενα εκ των 2, περνωντας 2 σεναρια: το χ να ειναι μεγαλυτερος του 1 και χ μικροτερος του 1) και φτανω τελικα σε αυτο που σας ειπα!

genika otan diaireis,prepei na diaireseis auto pou 8es se ola ta melh.ara exeis kanei la8os sth dieresh.

Αρχικό Μήνυμα από gnikolai

genika otan diaireis,prepei na diaireseis auto pou 8es se ola ta melh.ara exeis kanei la8os sth dieresh.

na kai mia boh8eia: prepei na anageis thn ek8etikh se poluwnumikh...

Συγγνωμη αλλα δε ξερω γιατι, με εκνευρισες...

Επειδη κρατησα τα α, β, γ δε σημαινει οτι δεν εκανα τη διαιρεση...; Θαρρω πως μιλαω σε υποψηφιους που διαβαζουν και πανω απο ολα σκεφτονται...! Ειναι δυνατον να εκανα τη διαιρεση μονο στον εναν ορο; Και φυσικα στο 3ο σταδιο γινεται πολυωνημο!

Τελος παντων, σας ευχομαι καλη επιτυχια!

Τα περασα και εγω αυτα και απο το αγχος ωρες ωρες ετρωγα γερα κολληματα στα πιο απλα ζητηματα (οπως οταν διαιρεις να διαιρεις μονο τον εναν ορο).

Να ειστε ψυχραιμοι και να σκεφτεστε το εξης: Οταν κατι ειναι ή μαλλον φαινεται υπερβολικα δυσκολο και κατι το οποιο δεν εχετε ξανασυναντησει τοτε απλα να θυμαστε και να σκεφτεσε οτι η λυση ειναι κατι το εξαιρετικα απλο, τοσο σε σκεψη οσο και σε πραξεις που απαιτουνται για να λυθει...

Πάντως εμένα δεν μου βγαίνει όπως το λες εσύ. Πχ:

Διαιρώντας με το 3^χ έχω ως τελική σχέση:

(4/3)^χ+(5/3)^χ>1

και διαιρώντας με το 4^χ έχω:

(6/4)^χ+(3/4)^χ>1

Μετά τι κάνεις και αποδεικνίεις πως 0<=χ<=1 ;

(4/3)^χ+(5/3)^χ>1

(6/4)^χ+(3/4)^χ>1

telospantwn...bgainei ws ekshs: epeidh to x einai sta8ero kai h metablhth einai h bash,8ewrw sunarthsh thn f(t)=t#x me metablhth to t.Kanw 2 8MT gia thn f sta diasthmata [3,4] kai [5,6].stis sxeseis pou briskeis gia thn f' ,antika8istas thn f'.Gnwrizontas oti h f'(t)=x*t#(x-1) opou # o telesths dunamhs.Eksiswnontas tis 2 eksiswseis pou proekupsan apo ta 8MT me thn antikatastash ths f'(k1) kai k2antistoixa opou k1 kai k2 oi timfs pou brikate sta 8MT,exete mia ek8etikh eksiswsh pou eukola ginetai poluwnumikh

(4/3)^χ+(5/3)^χ>1

(6/4)^χ+(3/4)^χ>1

telospantwn...bgainei ws ekshs: epeidh to x einai sta8ero kai h metablhth einai h bash,8ewrw sunarthsh thn f(t)=t#x me metablhth to t.Kanw 2 8MT gia thn f sta diasthmata [3,4] kai [5,6].stis sxeseis pou briskeis gia thn f' ,antika8istas thn f'.Gnwrizontas oti h f'(t)=x*t#(x-1) opou # o telesths dunamhs.Eksiswnontas tis 2 eksiswseis pou proekupsan apo ta 8MT me thn antikatastash ths f'(k1) kai k2antistoixa opou k1 kai k2 oi timfs pou brikate sta 8MT,exete mia ek8etikh eksiswsh pou eukola ginetai poluwnumikh

diwr8wsh: 8MT sta diasthmata [5,6] kai [3,4]

f(t)=t#x me metablhth to t

A kala e... den paizomai! Pali mperdepsa tis metavlites me tis sta8eres kai moy bgike ena "mpioy"! :o tora poy to dieykrinises, malista.

Loipon,omologo -ektos oti me paidepse- oti para to gegonos oti den katafera na ti lyso wraia askisi, egkefaliki. ;)

Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com

spread it out!

Etsi opws eipate thn evgala. F(x)=x^a, x>0,aER. F'(x)=a*x^(a-1). Meta 8mt sta 3,4 k 5,6. Apo thn arxikh e3iswsh exw f'(r1)=f'(r2) k apo ekei vriskw tis luseis.K hmoun sigouros oti kapws 8a vgainei pio apla k oti to eixa zalisei! :lol: ante istoria twra na paroume kanenan va8mo k ekei giati ma8hmatika kala eimaste! :cool:

Μωρέ ωραία είναι, αλλά εκείνη την ώρα άντε να σκεφτείς ότι θέλει ΘΜΤ...

Den vazoun tetoia re c.Toulaxiston ta prosfata 8emata evgainan *sxetika* aneta! Den eixan kanena tetoio koufo.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (13 Μάι. 2004 , 12:10)

Den vazoun tetoia re c.Toulaxiston ta prosfata 8emata evgainan *sxetika* aneta! Den eixan kanena tetoio koufo.

Ωραία άσκηση!!!αν και δεν την έβγαλα μέχρι τέλος...τέτοιες ασκήσεις έβαζαν πριν 10-15 χρόνια...μην φοβάστε!σαν την δική μου η σαν του theoter δεν προκειται να μπούν με τίποτα!!!!πάντα θα υπάρχουν βοηθητικά ερωτήματα(για όλο τον λαο)που θα σε οδηγούν στο ζητούμενο!!!

και να ένα αξίωμα δικό μου:

βλέπετε άσκηση που σας δίνει μέχρι 5 μόναδες???μην σκέφτεστε περίπλοκους τρόπους βγαίνει με απλές μεθόδους...το αντίθετο για ασκήσεις με περισσότερες μονάδες...

αντε βουρ για ιστορία τώρα!!!!κανα SOS για ιστορία σας έχουν πει στο σχολείο?

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

San ti na mas poun sto sxoleio?Meta to pasxa exw paei mono 4 fores sxoleio k kamia ap autes den eixame istoria! :p

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...