Jump to content

Μαζική μετονομασία σε mp3

gkr41
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκέφτομαι να μετονομάσω όλα μου τα ελληνικά mp3.

Πιο συγκεκριμένα να γυρίσω τους αγγλικούς χαρακτήρες σε ελληνικούς και να αντιστρέψω επώνυμο με το όνομα.

Κάτι τέτοιο δηλαδή: Vissh Anna - Dwdeka -> Άννα Βίσση - Δώδεκα

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να το κάνει αυτό ή τουλάχιστον μπορεί να μου φτιάξει κανένας ένα αν είναι εύκολο; :p

Ψαχνω και εγω κατι τετοιο... Ειδικα για την μετονομασια των greekglish σε Ελληνικα :-)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

για μετατροπη greeklish σε ελληνικα και το αντιστροφο υπαρχει προγραμμα, αλλα δουλευει μονο σε κειμενο, οχι σε αρχεια
http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Αν υπάρχουν ID3 tags μπορείς με το Tag&Rename (νομίζω ότι και το Ultratagger έχει αυτή τη δυανότητα) να μετονομάσεις τα αρχεία με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί. Ακόμα αν τα mp3 που θέλεις να μετονομάσεις είναι ολόκληρα albums, μπορείς να δεις αν υπάρχουν καταχωρημένα σε κάποια database, π.χ. freedb, από την οποία πάλι με το Tag&Rename μπορείς να φτιάξεις τα tags και στη συνέχεια τα file names.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lazaross (24 Μάρ. 2004 , 13:05)

με το windows media player γινετια αυτο το πραγμα? εγω παντως να μετονομαζω απο μονος μου.

Οχι δεν γινεται. Μονος σου μεχρι ποσα μπορεις να μετονομασεις? Εγω μιλαω για ανω των 60.000 κομματιων mp3 που θελω να μετονομασω :whistle:

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (24 Μάρ. 2004 , 12:54)

Αν υπάρχουν ID3 tags μπορείς με το Tag&Rename (νομίζω ότι και το Ultratagger έχει αυτή τη δυανότητα) να μετονομάσεις τα αρχεία με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί. Ακόμα αν τα mp3 που θέλεις να μετονομάσεις είναι ολόκληρα albums, μπορείς να δεις αν υπάρχουν καταχωρημένα σε κάποια database, π.χ. freedb, από την οποία πάλι με το Tag&Rename μπορείς να φτιάξεις τα tags και στη συνέχεια τα file names.

Και τα tags σε greeklish είναι, οπότε ένα rename δεν το γλιτώνω. Θέλω να τα γυρίσω κι αυτά στα ελληνικά.

Τα κομμάτια είναι όλα κατεβασμένα και σωστά μετονομασμένα με full tags.

Αυτό με τη freedb νόμιζα οτι γίνεται μόνο σε μουσικά CD's. :confused: Θα το δοκιμάσω.

Θα δοκιμάσω και τη λύση του προγράμματος που είπαν τα παιδιά, αλλά πάλι θα έχω πρόβλημα με τους τόνους. :(

Αδικά παιδεύομαι μου φαίνεται. Οτι και να γίνει θα χρειαστεί και η δική μου παρέμβαση μετά, οπότε μάλλον θα κάτσω να τα κάνω σιγά σιγά. :cry:

Το MusicMatch υποστιρίζει κάτι ανάλογο.Μετονομασία αρχείων σύμφωνα με τα tags και το αντίστροφο.Τα tags μπορεις να τα βρεις με το cddb φυσικά δεν υπάρχουν όλα σε ελληνικά αλλά πιστεύω πως θα γλιτώσεις αρκετό χρόνο.