Jump to content

Σύνθεση Η/Υ

amanitis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τα φώτα σας καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το hardware και είμαι τυφλός σε αυτό το θέμα.

Έχω ένα παλιό υπολογιστή (6-7 χρονών) σταθερό και θέλω να φτιάξω ένα καινούργιο κρατώντας βέβαια κάποια από τα παλιά υλικά. Ο καινούργιος προορίζεται για απλή χρήση. Παιχνίδια δεν παίζω (γι αυτά υπάχουν xbox + wii), όσον αφορά τη δουλειά μου έχω το laptop που είναι αρκετά δυνατό μέχρι τώρα και όλα πρέπει να γίνονται εκεί! Άρα ο σταθερό θα είναι για σερφάρισμα, downloading και απλές δουλειές όπως κανένα word, excel και τέτοια απλά.

Από τον παλιό κρατάω το κουτί, το dvd recorder και ίσως τον σκληρό.

Θέλω ο νέος να έχει υλικό για Windows 7, και όπωσδήποτε έξοδο HDMI γιατί θα τον συνδέω με την τηλεόραση, συνεπώς δεν χρειάζομαι οθόνη. Τα υλικά δεν θέλω να είναι οτι πιο ακριβά καθώς δεν θέλω να μου βγει ακριβά το όλο θέμα.

Μπορείται να μου πείτε προτάσεις;

Σας ευχαριστώ!

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

ποσα € δινεις?

ζητας δηλαδη επεξεργαστη, μητρικη, ραμ, καρτα γραφικων.

δεν ξέρω το ακριβές ποσό! μπορώ να δώσω 100 αλλά το θέμα είναι να γίνει δουλειά. αν γίνεται να ακούσω προτάσεις και βλέπω...

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

τι χαρακτηριστικα εχει το pc που εχεις τωρα?

θα σου προτεινα να παρεις απλα μια καρτα γραφικων με εξοδο hdmi για να κανεις τη δουλεια σου :)

θα σου προτεινα να παρεις απλα μια καρτα γραφικων με εξοδο hdmi για να κανεις τη δουλεια σου :)

αυτό που έχω τώρα έχει Pentium 4 , 256 Mb ram άρα πιστεύω ότι είναι για πέταμα.

Σκέφτηκα να μπω να διαλέξω ότι πιο φθηνό αλλά δεν μπορείς να βάζεις ότι θέλεις γι αυτό ζητάω τα φώτα σας :p

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Σωστός ο φίλος.Δες εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516327

και είσαι κομπλέ...Αν τώρα είναι ακόμα παλαιότερης τεχνολογίας η μητρική και δεν υποστηρίζει AGP 8x μάλλον πας για καινούριο σύστημα.

Για τη ram που εχεις δε σηκωνεις win 7.Θες τουλαχιστον 2GB και με περιορισμο να ειναι τα 32bit.Παντως δε ξερω ακομα και ετσι κατα ποσο θα τα τρεχει αξιοπρεπως...Κανας τεχνικος ρε παιδια.....

Edited by mpilias90

σιγουρα για κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις θα ξεπερασεις τα 100€.

οποτε και παλι προτεινω να κρατησεις αυτο που εχεις, να βαλεις μια μνημη ραμ (με 1gb θα εισαι πολυ καλα) και να παρεις μια καρτα γραφικων

btw το pc δε πρεπει να ειναι 6-7 χρονων, αλλα 16-17:lol: (πλακιτσα:O)

σιγουρα για κατι καλυτερο απο αυτο που εχεις θα ξεπερασεις τα 100€.

οποτε και παλι προτεινω να κρατησεις αυτο που εχεις, να βαλεις μια μνημη ραμ (με 1gb θα εισαι πολυ καλα) και να παρεις μια καρτα γραφικων

btw το pc δε πρεπει να ειναι 6-7 χρονων, αλλα 16-17:lol: (πλακιτσα:O)

τα 100 ευρώ τα είπα για παράδειγμα. καλά 16 ετών δεν είναι αλλά είναι πολύ παλιό!!!

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

ta win7 τα 32αρια ομως εχουν ελαχιστες απαιτησεις 1GB ram οποτε με τετοιο επεξεργαστή δε θα ειναι λίγο αργό??(μην ξεχνας ειναι απλες DDR οποτε και οι ταχυτητες τους πεφτουν κατα πολυ)

Πριν ρωτήσεις κάτι πρέπει να ψάχνεις για το αντίστοιχο topic. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει επισημασμένο topic για αυτά τα θέματα: Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις.

Στο θέμα, το μηχάνημα σου είναι πολύ παλιό και ουσιαστικά δεν μπορείς να κρατήσεις τίποτα. Τα μόνα εξαρτήματα που ίσως να ήταν συμβατά είναι ο δίσκος και το τροφοδοτικό. Όμως ο δίσκος μπορεί να είναι σχετικά αργός ή ακόμα χειρότερα να είναι IDE και το τροφοδοτικό πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά ισχυρό.

Επομένως σκέψου προσεκτικά τι θέλεις να κάνεις με αυτό το μηχάνημα και πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και τότε γράψε στο αρμόδιο topic.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...