Jump to content

Αποσυρση Λαπτοπ ?

KnightRider1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θελω να ξεφορτωθω το λαπτοπ που εχει χαλασμενη καρτα γραφικων και ηθελα να ρωτησω μπορω να κανω αποσυρση το λαπτοπ ή εαν γινεται να πουλησω τα περιφερειακα του στο plaisio ή eshop ? Ο Σκοπος μου ειναι να παρω NetBook για να μου βγει πιο φθηνα

Εφόσον σου έχει χαλάσει μόνο η κάρτα γραφικών , μπορείς να αγόρασεις μια άλλη από e-bay ή πλαίσιο κλπ. Και να μην μπεις στην διαδικασία να πάρεις Netbook.

Αυτό γίνεται μόνο αν είναι συμβατή με MxM (Type I/II, Type III). Αν είναι τίποτα intel, το GPU chip είναι onboard και θα πρέπει να αλλαχτεί όλη η motherboard...
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Η καρτα γραφικων ηταν ενσωματωμενη και το αλλο ειναι οτι την εβγαλα κιολας μπας και το φτιαξω μονος μου αλλα τιποτα, οσο για το NetBook το θελω για να κανω ηχογραφησεις (24bit) ή καποιες μικροδουλειες τιποτα παραπανω. Edited by KnightRider1

Πρώτον δε νομίζω ότι θα βρεις κάποιον να το αγοράσει σε ποσόν που να αξίζει να το δώσεις. Δεύτερον έχε υπόψη σου ότι τα netbooks έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Είναι μόνο για να βλέπεις σελίδες στο δίκτυο και να γράφεις κείμενα. Η εγγραφή (και ίσως επεξεργασία[noparse];)[/noparse] ήχου θέλει κάποια στοιχειώδη επεξεργαστική ισχύ και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ένας Atom μπορεί να την παρέχει (χωρίς να σου σπάει τα νεύρα δηλαδή).

Οσο για την εγγραφη εγω θα βαλω adobe audition δεν θα βαλω ουτε cubase ουτε sonar κλπ εγω το μονο που θελω περισσοτερο ειναι να κανω Στερεοφωνικη Ηχογραφηση στα 24bit με 96000Hz ,εχω βρει πολλα Netbook που εχουν ADC 24bit (πιο πολυ εχουν τα HP Mini και Compaq) και πιστευω οτι μπορει να γινει κανονικα εγγραφη αλλιως αμα ηθελε τοσο επεξεργαστικη ισχυ τοτε λογικα δεν θα βαζανε καρτες ηχου με 24bit.

Eιδα και Benchmarks για CPU και ο Intel Atom N450 1.66GHz αποδιδει σαν Intel Pentium 4 2,53GHz αρα λογικα δεν θα εχω προβλημα.

Edited by KnightRider1

Με τον επεξεργαστή δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά ίσως έχεις με την κάρτα ήχου του netbook. Δεν γνωρίζω αν τα καινούργια έχουν κάρτες με δυνατότητα για μικρό latency (<5msec) ή για υποστήριξη ASIO (ακόμα και το ASIO4All δεν κάνει δουλειά σε ένα Samsung N150 που έχω)... Αφού το θές για DAW, θα καταφύγεις στη λύση μιας εξωτερικής κάρτας ήχου κατά 99%.

Τώρα ontopic, μπορείς να βάλεις τα parts του laptop (π.χ. επεξεργαστή, ασύρματη κάρτα, μνήμες, οθόνη με digitizer, DVD-R, πλαστικά κλπ) σε κάνα emarket για ανταλλακτικά.

Edited by Candlemass
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery