Jump to content

Σκληρος Δισκος WD2000jd

vaggos_g
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια!!Ειχα ενα pc απο οπου πηρα τον σκληρο του δισκο (wd2000jd) κ τον εκανα εξωτερικο.Το προβλημα μου ειναι οτι το αλλο μου pc δεν τον αναγνωριζει,μου βγαζει το μηνυμα της αγνωστης συσκευης κ δεν εχω το drive να το εγκαταστησω.Μηπως μπορειτε να βοηθησετε?Τι να κανω?;)

Αν έβαλες τον δίσκο σε κάποια θήκη usb, τότε κανονικά δεν χρειάζονται drivers καθώς το λειτουργικό (τουλάχιστον από windows xp και μετά) έχει τους drivers που χρειάζονται. Αν δεν τους έχει, τότε θα πρέπει να τους βρεις στο site του κατασκευαστή της θήκης. Πάντως, αν ισχύει κάτι τέτοιο (που είναι δύσκολο), θα ήταν καλύτερα να βρεις μια άλλη θήκη να βάλεις τον δίσκο (είναι φτηνές άλλωστε) γιατί κανονικά δεν χρειάζονται drivers όπως έγραψα πριν. Μια άλλη περίπτωση είναι να έχεις κάποιο λειτουργικό που να χρειάζεται κάποιο service pack. Για παράδειγμα τα windows xp χωρίς service pack ή με το SP1 είχαν κάποια τέτοια προβλήματα.

Η θηκη εχει ενα cd εγκαταστασης αλλα οταν παω να το εγκαταστησω μου λεει οτι ειναι μονο για win98.Ενας φιλος μου ειπε οτι μπορει να μην τον εχω φτιαξει σωστα,anyway οπως κ να εχει θα του το παω να το δει!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ:)

Oι περισσότερες θήκες είναι τύπου Plug & play το cd που έχει στο κουτί της δεν κατάλαβα σε τί χρησιμεύει... Τέσπα μακάρι να βρείς λύση.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Oι περισσότερες θήκες είναι τύπου Plug & play το cd που έχει στο κουτί της δεν κατάλαβα σε τί χρησιμεύει... Τέσπα μακάρι να βρείς λύση.

Το cd ειναι για WIN98 που δεν ειχαν αυτοματη εγκατασταση ολων των συσκευων .

Μπορεί να φταίει το καλώδιο τροφοδοσίας.

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό και για πολύ καιρό δεν μπορούσα να βρώ τι φταίει(δοκίμασα να ψάξω για drivers, δοκίμασα όλες τις θύρες usb, αγόρασα καλώδιο για έξτρα τροφοδοσία). Τελικά αυτό που έφταιγε ήταν το καλώδιο τροφοδοσίας(το μαμίσιο μαλιστα). Μόλις το άλλαξα με κάποιο από μια άλλη συσκευή που είχα, τέλος όλα τα προβλήματα. Ούτε έξτρα τροφοδοσία χρειαζόταν ούτε τίποτα άλλο. Βέβαια εσύ μπορεί να έχεις άλλο πρόβλημα, αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και αυτό.

Συνήθως το πρόβλημα έχει να κάνει με την τροφοδοσία, εμένα για παράδειγμα το καλώδιο ήταν ok, αλλά όταν το έβαζα σε ένα συγκεκριμένο τύπο πολύμπριζου, δεν λειτουργούσε, σκέτο το βύσμα στην πρίζα και όλα ήταν οκ.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."