elpa02 Δημοσιεύτηκε October 27, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 27, 2010 Καλημερα, παλευω να στησω ενα δικτυο στο σπιτι αλλα ολο κατι δε παιζει και το μονο ποου παιζει τελικα ειναι ταλαιπωρια Ιντερνετ παιρνω απο ενα μοντεμακι με 4 RJ45 και απο αυτο δινω σε ενα router (TP-LINK) 8 πορτο στην εισοδο WAN. Συνολικα μου μενουν 3 + 8 =11 θεσεις δικτύου οι οποίες ειναι ολες βυσματωμενες και τα καλωδια καταληγουν σε πριζες στο σπιτι. Σε αυτο το δικτυο εχω συνδεσει ενα desktop με Win7 Ultimate ενα λαπτοπακι με Win 7 Ultimate ενα mediaplayer (egreat) και τις επομενες μερες θα συνδεθουν ενας δικτυακος δισκος και η τηλεοραση. Ιντερενετ παιζει κανονικα και παιρνω απο παντου. 1. Το μοντεμ και το ρουτερ ειχαν default τα ιδια IP. Αυτο ειναι προβλημα? 2. Αν ναι φτανει να αλλαξω μονο τα τελευταια ψηφια και το ευρος των ΙΡ που θα δινει το καθε ρουτερ ή πρεπει να αλλαξω ολοκληρο το IP? 3. Τα 2 pc βλεπουν το να τ αλλο αλλα μονο τoυς public φακελους. Δεν γινεται να βλεπω ολοκληρο το δισκο? 4. Δε βλεπω πουθενα το mediaplayer σαν συσκευη αλλα με την ΙΡ του ανοιγει η σελιδα του στον mozzila. 5. Καποιες φορες βλεπω και το ενα ρουτερ καποιες οχι. Τι παει στραβα και απο που να ξεκινησω?? Παράθεση HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. October 27, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2010 (edited) 1. Είναι πρόβλημα. Ποτέ δύο συσκευές δεν πρέπει να έχουν ίδια ΙΡ. Αλλά πως έχεις internet παντού; Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον δεν είναι πρόβλημα, προφανώς το router κάνει δρομολόγηση προς το modem θεωρώντας ότι είναι σε διαφορετικό δίκτυο. 2. Ναι, άλλαξε μόνο τον τελευταίο αριθμό. 3. Προφανώς. Αν θες να βλέπεις όλο τον δίσκο πρέπει να τον κάνεις όλο Public. 4-5. Για το mediaplayer δεν έχω ιδέα. Πώς προσπαθείς να το δεις; Μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων; Υπάρχει και συγκεκριμένο topic για δίκτυα οπότε ίσως θα έπρεπε να μεταφερθεί εκεί η ερώτηση... Edited October 27, 2010 by XPhys Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elpa02 Δημ. October 27, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2010 ναι πραγματι ετσι ειναι . Φαινεται να υπαρχουν 2 δικτυα. Οταν συνδεομαι απο πριζα που ειναι στο modem βλεπεις ενα δικτυο οατν συνδεομαι απο πριζα που ειναι στο router βλεπω αλλο. Πως αλλαζει αυτο? Παράθεση HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. October 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2010 Θα πρέπει στην θέση του router να μπει ένα απλό switch, οπότε θα υπάρχει μόνο το modem. Ο router κάνει εξ' ορισμού δρομολόγηση μεταξύ διαφορετικών δικτύων. Δεν ξέρω αν μπορεί μέσω ρυθμίσεων να το πετύχεις. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elpa02 Δημ. October 29, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2010 αν αντι για το router μπει μονο switch τοτε δε θα εχω ιντερνετ παντου. Σωστα? Με το switch θα βγαινω στο ινετρνετ μεσω καποιου pc που θα πρεπει να ειναι ανοικτο. Με το router συνδεω μια εξοδο του μοντεμ στην wan και ολοι εχουν Internet. Το θεμα ειναι αν γινεται μεσω ρυθμισεων ρουτερ και μοντεμ να βλεπει το να τ αλλο καθω και οτι ειναι συνδεμενο πανω τους Παράθεση HP 19BII, palm m125 , palm Tungsten, Qtek G100, ETEN Glofiish X600, HTC Diamond, HTC Diamond 2, Galaxy 3, ΖΤΕ V970, Cubot S308 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts