Jump to content

The Beatles

Fernando_Sucre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ποια η γνωμη σας για το συγκεκριμενο συγκροτημα που εγραψε ιστορια στο χωρο της ποπ και ροκ μουσικης?

http://www.guitarmasterclass.net/wiki/images/0/04/Beatles.jpg

Παράξενο πράγμα η "επαφή" μου με τους Beatles.

Ποτέ δε μου άρεσαν τα τραγούδια τους στις original εκτελέσεις τους από τα Σκαθάρια.

Αντίθετα, πολλές διασκευές (όπως το Across the Universe από τον Rufus Wainwright και την Fiona Apple, το Dear Prudence από τη Morissette και το soundtrack της Beatles-tribute ταινίας "Across the Universe") τις βρίσκω εξαιρετικές.

Οι original εκτελέσεις μοιάζουν τόσο "παλιομοδίτικες" (sorry στους fans).

Νομίζω πως οι μοντέρνες διασκευές είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είναι τα τραγούδια.

Παρ'όλα αυτά, αναγνωρίζω την καλλιτεχνική τους αξίας ως δημιιουργούς.

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Νομίζω ότι αυτοί που έζησαν τους Beatles, και γενικότερα εκείνη την εποχή, βλέπουν αλλιώς το συγκρότημα, και το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Αλλιώς τα βλέπουμε εμείς σήμερα. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν "μόδα της εποχής", αλλά το γεγονός ότι ακόμα και τώρα παίζονται και ακούγονται άνετα τα τραγούδια τους (ή οι επανεκτελέσεις τους), μάλλον σημαίνει το αντίθετο. Κατά τη γνώμη μου βέβαια, οι υστερίες με τις λιποθυμίες των θαυμαστριών κλπ είναι πάντα υπερβολικές, σ'όποιου τη θεα κι αν γίνονται...!

Παρόλ'αυτά, μου αρέσουν αρκετά κομμάτια τους, και δεν με χαλάει ο "παλιομοδίτικος" ήχος που λέει ο DesertSMisSRain, γιατί γενικότερα μου αρέσει αυτός ο ήχος.

Άνοιξαν μεγάλους δρόμους πιστεύω.

Το συγκρότημα αυτό .. μονοπώλησε για μία δεκαετία τα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις και όλα τα μέσα επικοινωνίας εκείνης της εποχής.. Είτε μας αρέσει είτε όχι, υπερβολικά ή μη, πολλά φαινόμενα (βλ. beatlemania) μέχρι τότε άγνωστα, πήραν σάρκα και οστά. Δεν είναι τυχαίο, ότι σαν καλλιτέχνες με τις ιδιαίτερες προσωπικότητές τους και τις πράξεις τους, επηρέασαν συνειδήσεις, στάσεις ζωής, ακόμα και πολιτικές αποφάσεις.

"Έζησα" το συγκρότημα μέσα από τις διηγήσεις μεγαλύτερων και στα εφηβικά μου χρόνια, αναγνώρισα τη μαγεία της μουσικής τους.

Είτε σας σκαθάρια, είτε ο καθένας μόνος του (βλ. John Lennon, Paul McCartney) έβαλαν το λιθαράκι τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή και αυτό νομίζω ελάχιστοι μπορούν να το αμφισβητήσουν. Πιστεύω, ότι αν ο John δεν είχε δολοφονηθεί, θα είχε ακόμα πολλά να προσφέρει σαν δημιουργός, καλλιτέχνης και ανθρωπιστής.

Πρόσφατα επισκέφτηκα για δεύτερη φορά το μουσείο τους στο Liverpool και ένιωσα για 1.5 ώρα σαν να ζω εκείνες τις μέρες της δεκαετίας του '60. Πολλά από τα τραγούδια τους είναι εμπνευσμένα από περιοχές και ανθρώπους από την ευρύτερη περιοχή του Liverpool, αλλά και από ιδιαίτερες προσωπικές τους στιγμές (π.χ. το "Hey Jude") και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που κατάφεραν με τη δημιουργία της μουσικής τους. Διαβάζοντας την ιστορία πίσω από κάθε τραγούδι μπορείς να το κατανοήσεις αυτό.

Σαφώς και έχω ακούσει πολλές από τις διασκευές των τραγουδιών τους, με επίσης αγαπημένες εκείνες από την ταινία "Across the Universe" .. αλλά δεν παύουν να είναι διασκευές ..

Ένα από τα τραγούδια που δεν θα βαρεθώ ποτέ (ακόμα και αν το ακούω 24/7) και που όσες φορές το ακούω με συγκινεί και με ανατριχιάζει είναι το Imagine του John Lennon. Μακάρι όλοι μας να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε και να κάνουμε πράξη, έστω και ένα κομμάτι από τους στίχους του ... όλα θα ήταν αλλιώς.

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Exουν παααρα πολλα γνωστα και καλα τραγουδια. Ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο στην ιστορια και την εξελιξη της συγχρονης μουσικης

αλλα...

...ειναι το πιο υπερεκτιμημενο συγκροτημα ολων των εποxων.

there, I said it

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

...ειναι το πιο υπερεκτιμημενο συγκροτημα ολων των εποxων.

there, I said it

Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής φυσικά αλλά πως γίνεται να είναι υπερεκτιμημένο ένα συγκρότημα που έχει επηρρεάσει την εξέλιξη της ροκ μουσικής όσο κανένα; Ουσιαστικά τη ροκ, (όχι το rock'n roll του '50), τη δημιουργήσαν οι Beatles συνδυάζοντας το "μάυρο" R&Β με τη "λευκή μουσική "country" όπως κανείς πριν από αυτούς. Κανένα σημερινό συγκρότημα δεν θα ακουγόταν το ίδιο σήμερα χωρίς τη μουσική τους. Oι Rolling Stones σταμάτησαν να κάνουν μόνο διασκευές (όπως ήταν τότε της μόδας) και αποφάσισαν να γράψουν δικά τους τραγούδια μόνο μετά την επιτυχία των beatles. Άλλωστε το πρώτο τους τραγούδι που ηχογράφησαν είναι σύνθεση Lennon/Mc Cartney.

• 4 weeks later...

oi beatles από μονοι τους, ίσως δε λενε πολλά σε ..πολλούς.

Ομως, αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη εποχή. Πιστεύω αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία τους.

Scotty, beam us up.

Αν και δεν έχω καμία σχέση με την εποχή των Beatles, τους γνωρίζω και μάλιστα μου αρέσουν κάποια τραγούδια τους. Αυτό και μόνο δείχνει την διαχρονικότητα του συγκροτήματος..

Μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια τους Imagine και Let it be.

Ακόμη πλάκα έχει το (μη γέλασετε) Hard day tonight.