Jump to content

Εκτυπωτής που να υποστηρίζει εκτύπωση σε προεκτυπωμένη φόρμα

xyz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά!Η Ερώτηση μου είναι η εξής ,όπως γράφω και στον τίτλο του θέματος:Έστω ότι έχω λευκές σελίδες προεκτυπωμένες με μόνο εκτυπωμένο πάνω τους στο πάνω μέρος της σελίδας ένα πλαίσιο που θα έχει πληροφορίες για το γραφείο μου ή το μαγαζί κ.λ.π.

Αν θέλω να εκτυπώσω σε αυτές-όπως γίνονταν παλιότερα στις γραφομηχανές-- αλλά στο λευκό μέρος τους και όχι στο τυπωμένο πρέπει να έχω κάποιον ειδικού τύπου εκτυπωτή;;Ή πρέπει να υπάρχει κάποια ρύθμιση που να το κάνει;;

Συγκεκριμένα πριν κανά δίμηνο μου έτυχε να δώ γραμματέα γραφείου να βάζει τέτοιες σελίδες σε εκτυπωτή και έγραφε μετά στο κομπιούτερ ό'τι άλλο ήθελε και εκτυπωνονταν σωστά και όχι πάνω στα ήδη υπάρχοντα πλαίσια!Πώς γίνεται;;Ή θέλει να έχεις πολυμηχάνημα;;Ευχαριστώ και ελπίζοντας να έγινα κατανοητός περιμένω απάντηση σας!

δε νομίζω οτι χρειάζεσαι ειδικό εκτυπωτή.. απλά μορφοποιείς κατάλληλα το κείμενο στο word :)

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

δε νομίζω οτι χρειάζεσαι ειδικό εκτυπωτή.. απλά μορφοποιείς κατάλληλα το κείμενο στο word :)
...Ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά μάλλον δεν έγινα αντιληπτός ...

Δεν εννοώ πώς να φτιάξεις φόρμα με πλαίσιο ή πίνακα στο Word ή στο Excel και μετά να την εκτυπώσεις ,εννοείται ότι αυτό το ξέρω και δεν χρειάζεται σαφώς κάποιος εκτυπωτής ή ρύθμιση εκτύπωσης.

Εγώ λέω το εξής:Αν βάλεις π.χ μια σελίδα όπως την εννοώ εγώ η οποία έχει μια λεζάντα ήδη τυπωμένη στο πάνω μέρος της χωρίς OCR πακέτο ούτε ο υπολογιστής ούτε και ο εκτυπωτής δεν θα "καταλάβει" από που να την εκτυπώσει και θα εκτυπώσει σαν να εκτύπωνε σε μια ολόλευκη σελίδα οπότε δεν αποφεύγεις να εκτυπώσει πάνω στη λεζάντα ή τέλος πάντων στο προτυπωμένο κείμενο.Εκτός και αν υπάρχει ρύθμιση στην εκτύπωση για προτυπωμένες φόρμες και το αγνοώ.Αυτό ρωτάω..

Εγώ λέω να βάλω προτυπωμένο έγγραφο στον εκτυπωτή και να μπορώ να εκτυπωθεί ότι του γράψω στο Word στα σημεία που θέλω εγώ (τα κενά σημεία του εγγράφου-όχι στην λεζάντα πάνω πάνω-) γι'αυτό εδωσα και το παράδειγμα των γραφομηχανών όπου έβαζες τη σελίδα και με την κατάλληλη προρύθμιση έγραφες και τύπωνες όπου ήθελες.

Λογικά αυτό που είδα μπορεί να ήταν πολυμηχάνημα που σκάναρε το έγγραφο και με ocr to εκτύπωνε αν και έμοιαζε απλός laser εκτυπωτής.:confused:Περιμένω τα φώτα όποιων έχουν τύχει σε ανάλογη περίπτωση

Δεν χρειαζεσαι special εκτυπωτη,ενα OCR προγραμμα θες,σκαναρεις το κειμενο,συμπληρωνεις οπου θες και τελος τυπωνεις.
images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Mια απλη μορφοποιηση του κειμενου χρειαζεται ωστε να μην τυπωνει στο ετοιμο κειμενο της σελιδας.
...

Και πώς γίνεται αυτό χωρίς OCR ;; Yπόψην η σελίδα θα έχει πάνω σε όλο το πλάτος της ένα ορθογώνιο πλαίσιο τυπωμένο με χαρακτήρες (μέσα στο πλαίσιο φυσικά) και το υπόλοιπο ας πούμε ότι θα είναι λευκό.

Τι βήματα ακολουθείς για να τυπώνει πιο κάτω, στο λευκό μέρος της ;;

Δεν χρειαζεσαι special εκτυπωτη,ενα OCR προγραμμα θες,σκαναρεις το κειμενο,συμπληρωνεις οπου θες και τελος τυπωνεις.

...Αυτό νομίζω κι εγώ αλλά περιμένω να ακούσω μήπως γίνεται κι αλλιώς και το αγνοούμε..

Τελικά θέλεις να τυπώνεις ή να βγάζεις αντίγραφα; Γιατί αν θες εκτύπωση σε προεκτυπωμένη σελίδα, απλά χρειάζεται να μορφοποιήσεις το κείμενο όπως σου είπαν παραπάνω.

Άνοιξε το έγγραφο προς εκτύπωση και μίκρυνε κατάλληλα τα περιθώρια ώστε να μην πέφτει πάνω στο logo το κείμενο. Μετά βάλε την προεκτυπωμένη σελίδα στον εκτυπωτή και τύπωσε πάνω της.

Μπορείς να το σώσεις και σαν template, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να παίζεις με το περιθώριο.