Jump to content

Εξωτερικό DVD και nettop


ThanosM
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά μια βοήθεια αν ξέρει κανείς.......Εχω ένα nettop στο οποίο χτύπησε ένα αρχείο εκκίνησης των windows xp και δεν κάνει boot. Εχω δοκιμάσει να εγκαταστήσω ξανά windows από εξωτερικο usb σκληρό και δεν με αφήνει..απο usb stick τα ίδια ..με εξωτερικό dvd και cd windows θα μπορέσω να κάνω φορματ και εγκατάσταση ξανά? το έχει κάνει κανείς? καμιά άλλη λυση?
my pin 220B8E22
Link to comment
Share on other sites

Όταν λες "δεν σε αφήνει" τι εννοείς; Για να κάνεις εκκίνηση από usb θα πρέπει α) να το υποστηρίζει το μηχάνημα και β) να είναι σωστά διαμορφωμένο το μέσο, π.χ. usb stick.

 

Για το β μπορείς να χρησιμοποιήσεις το utility WinToFlash εφόσον βέβαια έχεις ένα δισκάκι με windows xp.

Link to comment
Share on other sites

ξεκιναει με cd winxp και στο σημείο που πρεπει να κανει αντιγραφη των αρχειων μου λεει οτι δεν βρίσκει δίσκους.....:mad:
my pin 220B8E22
Link to comment
Share on other sites

Μήπως πρέπει να μπεις στο BIOS και να αλλάξεις τους δλισκους σου στην επιλογή SATA σε IDE ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον επειδη είχε xp home και προσπαθούσα xp pro είχε κάποιο είδος κλειδώματος software απο την hp και δεν γινεται...τελικά έβαλα win7...και εγκαταστάθηκαν χωρίς πρόβλημα όσο περίεργο και αν σας φαίνεται(γιατι έχει περιορισμένες δυνατότητες ενα τέτοιο mini laptop):)
my pin 220B8E22
Link to comment
Share on other sites

Όταν εκκινείς από μέσο που κάνει εγκατάσταση λειτουργικού, δεν έχει σημασία ποιό ήταν το λειτουργικό πριν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι το μηχάνημα έχει κάποιον sata controller και δίσκο σε AHCI mode, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από το setup των Windows xp. Oι controllers αυτοί είναι σχετικά νέοι και το setup των Windows xp δεν περιέχει τους απαραίτητους drivers και επομένως δεν αναγνωρίζει τον δίσκο του μηχανήματος. Φυσική συνέπεια είναι να μην μπορεί να εγκατασταθεί το λειτουργικό. Τo setup των Windows 7 (όπως και των Windows Vista πριν) περιέχει τέτοιους drivers και επομένως αναγνωρίζεται ο δίσκος σωστά.

 

Η καλύτερη λύση για την εγκατάσταση των Windows xp σε τέτοια μηχανήματα είναι να έχουν ενσωματωθεί οι απαραίτητοι drivers στο setup, όπως έχει αναφερθεί εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2111298#post2111298

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...