nickvog Δημοσιεύτηκε March 28, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 28, 2010 Kαλημέρα σε όλους παιδιά. Μία super SOS ερώτηση σε όσους ξέρουν και θέλουν να με βοηθήσουν.. Τί είναι καλύτερο για πιο γρήγορο υπολογιστή (γιa gaming).. 1. 4GB DDR3 στα 1800 ??? ή 2. 8GB DDR3 στα 1.333 ??? Έχω έναν τετραπύρηνο intel (X9650) σε x48 chipset (WIN 7 64bit) και αναρωτιέμαι τί μνήμη από τις παραπάνω δύο θα πρέπει να προτιμήσω για να σπρώξω προς τα πάνω τις επιδόσεις του PC μου.. :worry::worry::worry: Eυχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση. Παράθεση MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. March 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2010 Εγώ θα έλεγα μια καλή κάρτα γραφικών. Μνήμη 4 gb καλά είσαι, αλλά κάρτα γραφικών SUPER SOS xaxa Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. March 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2010 φυσικα τα 4 gb στα 1800.... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickvog Δημ. March 28, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2010 Κάρτα γραφικών έχω... GTX295. H μνήμη είναι το ζήτημα και το ρωτάω γιατί τελικά υπάρχει θέμα με τη μητρική μου... βλέπει κανονικά τα 4 των 1.800 αλλά όταν προσθέσω και άλλα τέσσερα της ίδιας συχνότητας (corsair όλες) τότε για να κάνει post και να μπεί στο λειτουργικό μόνο στα 1.333 μπαίνει κανονικά... Σημειώνω ότι τα modules είναι των 2GB το καθένα. Φίλε THEO_LEGEND, κρατάω την κρίση σου. Μόνο να ρωτήσω υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος για τη συγκεκριμένη προτίμηση (συχνότητα έναντι ποσότητας) ?? Παράθεση MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. March 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2010 Πες μας την fsb του επεξεργαστη να σου πουμε ακριβως(11χ266 ή 6χ500),,καθως και τα timings των μνημων... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickvog Δημ. March 28, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2010 Πες μας την fsb του επεξεργαστη να σου πουμε ακριβως(11χ266 ή 6χ500),,καθως και τα timings των μνημων... Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον Core Duo Quad QX9650 που έχει FSB 1333. Tα timings της μνήμης (Corsair Dominator MG6GX3M3A1866C7 1866MHz) είναι 7-8-7-20 με 1.65V H μητρική έιναι η Asus P5E3 Premium Wi-fi-AP (x48 chipset) και δέχεται FSB 1600/1333/1066/800 MHz Παράθεση MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. March 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2010 Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον Core Duo Quad QX9650 που έχει FSB 1333. Tα timings της μνήμης (Corsair Dominator MG6GX3M3A1866C7 1866MHz) είναι 7-8-7-20 με 1.65V H μητρική έιναι η Asus P5E3 Premium Wi-fi-AP (x48 chipset) και δέχεται FSB 1600/1333/1066/800 MHz Λοιπον, ελπιζω να μην σε μπερδεψω:p Απλα να σου ξεκαθαρισω οτι τη σημερον εποχη με τα "αργα" προγραμματα, τους αργους μηχανικους δισκους(εκτος αν εχει ssd:D ) δεν προκειται να σου γεμισει το ματι η διαφορα που θα κανει η καλυτερη ραμ...(στα παιχνιδια,γιατι στην κωδικοποιηση βιντεο θα πεταει) Τα timings της μνημης στα 1333 ειναι μικροτερα απο αυτη στα 1866? αν ναι τοτε με τις μνημες στα 1333 θα δουλευει το συστημα σου συχρονισμενα , ο επεξεργαστης σου εχει 1333bus (333Mhz fsb) οποτε 4χ333 =~1333 θα ειναι δηλαδη 1:1 (ενα προς ενα) , πιο γρηγορα απ οτι με τις 1866 που θα δουλευουν ασυχρονα....ΑΛΛΑ ολα αυτα στη θεωρια γιατι στην πραξη υπαρχουν εφαρμογες που δεν εκμεταλευονται τα χαμηλα timings αλλα τη συχνοτητα και αλλες εκμεταλευονται τα timings(εχει να κανει με το ρυθμο της ροης των δεδομενων, αν ειναι συνεχεις παιζουν ρολο τα timings αν ειναι τακτικα παιζει ρολο η συχνοτητα.. σχετικα με την ποσοτητα,,,τα 4γβ ειναι υπεραρκετα για παιχνιδια/// Οποτε,αν ημουν εσυ ή θα αγοραζα μνημες στα 1333 με τα χαμηλοτερα timings που θα εβρισκα ή , αν δεν ειχαν μεγαλη διαφορα στα timings , θα αγοραζα καρτες στα 2000 (για να κρατησουμε την αναλογια 1:1) Και αν ηθελα να εκτιναξω την αποκρισιμοτητα στο πισι μου θα εβαζα ddr2 667 CL3 (δυσευρετες) Ακομα και στα 1800 αν εχεις αγορασει κανουν τη δουλεια τους απλα χανουν σε εφαρμογες κωδικοποιησης Αυτα ειχα να πω, ελπιζω να μην σε μπερδεψα περισσοτερο... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickvog Δημ. March 29, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2010 Οπότε, υποθέτω ότι αν βάλω τις 1800αρες (τις έχω ήδη) και τις κατεβάσω στα 1333 με καλύτερα timings (πχ. 5-5-5-16) και βάλω πάνω και τα 8 GB θα είμαι καλύτερα (στις περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια) από τα 4GB στα 1800 (7-7-7-20) που φοράω τώρα ??? :worry: :worry: Παράθεση MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. March 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2010 An μπορεις να κατεβασεις σε 5 την ταχυτητα στις 1333 τοτε καντο..αλλα αν πανε στο 6-7 τοτε καλυτερα να βαλεις τις 1800 μιας και η διαφορα θα ειναι μικρη... αλλα αφου τις εχεις που τις εχεις γιατι δεν κανεις δοκιμες? βαλτες πρωτα με χαμηλα τάιμινγκς στα 1333 και μετα βαλτες κανονικα...μπορεις να τις τεσταρεις με προγραμματα οπως το πισιμαρκ ή ακομα και στην πραξη (μιας και η θεωρια πολλες φορες δεν αποδυκνυεται στην πραξη) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickvog Δημ. March 29, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2010 Δυστυχώς, όπως έγραψα πιο πάνω με τη συγκεκριμένη μητρική (αν και φοβερή για κλοκάρισμα) δεν καταφέρνω καν να κάνω ποστ με 8gb στην ονομαστική τους συχνότητα, παρά μονο με τα 4GB από αυτά. Όπως τελικά βλέπω όμως, με τα 8GB μαζί ποστάρω κανονικά στα 1333 ... ΑΛΛΑ... τα timings είναι κάπως χάλια ... 9-9-9-24, με σφιχτότερα δυστυχώς δεν ποστάρει. Οπότε, μέχρι να αλλάξω μητρική... θα αφήσω τα 4GB στα 1800 με 7-7-7-20 1Ν. όπως είπες και συ φίλε μου THEO_LEGEND, και με 4, μια χαρά. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το χρόνο που μου αφιέρωσες, με τις απαντήσεις σου. :) Παράθεση MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. March 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2010 Τιποτα φιλε μου:) αν το μηχανημα ειναι για παιχνιδια δεν σου χρειαζονται τα 8gb ram..δεν θα εχεις καμια μα καμια διαφορα ,οποτε δεν υπαρχει λογος αλλαγης της μητρικης....εκτος αν κανεις κωδικοποιησεις βιντεο,εκει παιζει σοβαρο ρολο η ραμ... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts