akis15 Δημοσιεύτηκε March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 8, 2010 καλησπερα κατασκευαζω ενα σιτε και εχω το εξεις προβλημα,το εχω συνδεσει με το google analytics αλλα δεν μπορω να κατανοησω αυτα που λεει ως visits,visitors,unique visitors και pageviews, δεν μπορω να βρω τις διαφορες μεταξυ τους,π.χ.εγω θελω να μετρισω τους χρηστες που μενουν στην αρχικη μου σελιδα σε περιοδο μιας μερας,δηλαδη ποσοι ειδαν το σιτε μου χτες,δεν με νιαζει αν ειναι καινουργιοι οι παλιοι.. ευχαριστω πολυ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 Visits: Το σύνολο επισκέψεων σε μιά ημέρα ανεξαρτητου ip unique visits: To σύνολο επισκεψεων σε μια ημέρα από μια ip pageviews: Το σύνολο των σελίδων που άνοιξανε σε μια ημέρα από ολους τους επισκέπτες. Καθε ένας επισκέπτης εχεις μια συγκεκριμενη ip. Αυτός μπορεί να μπεί μια φορά μόνο την ημέρα, αλλά και να ξαναέρθει μετά από ώρες (λογικό αν είναι adsl η συνδεση ή η ιστοσελίδα είναι blog). Με το που θα μπεί στο site προσμετράται ως επισκέπτης. Μέχρι την στιγμή που θα φύγει η συγκεκριμένη ip από το site μετριέται ως επίσκεψη και μπορεί να δει μόνο την αρχική ή να ανοίξει και άλλες σελίδες μέσα στο site. Εξ'ου και η τελευταία μέτρηση στο analytics που λέει πόσο χρόνο έμεινε ένας επισκέπτης ή το σύνολο των επισκεπτών κατά μέσο όρο την ημέρα που πέρασε. Ελπίζω να κατανόησες τις έννοιες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis15 Δημ. March 8, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 ευχαριστω πολυ για την απαντηση,αλλα,δεν μου ειπες ποια ειναι η διαφορα μεταξυ visits και visitors?για τους unique visitors pantos το google λεει οτι ειναι αυτοι που δεν σε εχουν ξαναδει,και επισης ξαναρωταω πως εγω μπορω να μετρισω ποσοι μπικαν στο σιτε μου σε μια μερα?γιατι το visits που μου ειπες μετραει το συνολο των επισκεψεων διλαδη αν μπω βγω κ ξαναμπω μετραει για 2 σωστα? ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. March 8, 2010 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2010 Από επισκέπτη θα πάρεις επίσκεψη. Ένα και το αυτό είναι. Το πόσοι μπήκαν στο σάιτ σου σε μια μέρα στο βγάζει αν μπεις στο λογαριασμό και κάνεις φλιτραρισμα κάπου στα δεξιά που έχει ένα φίλτρο που βγάζει ενα ημερολόγιο αν δεν απατώμαι. Το visits είναι έτσι όπως τα λες. Αλλά υπάρχουν και μετρητές όπου μπλοκάρεις την επίσκεψη σε μοναδική ip. (δηλ, αν η ip σοθ είναι 194.52.0.88 και μπεις και 10 φορές με αυτή την ip θα μετρηθεί μόνο η πρώτη επίσκεψη). Τώρα βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά. Αν ψαχτείς και βάλεις στο σάιτ και 10 διαφορετικούς μετρητές μπορεί να βγείς και με 10 διαφορετικά αποτελεσματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts