Jonhis Δημοσιεύτηκε February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 7, 2010 Αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ. Σε μια φόρμα visual basic εχω ενα πλέγμα δεδομένων (data grid) συνδεδεμένο με μια βάση δεδομένων .mdb ή .accdb, εχω ενα κουμπί για φόρτωση Load) δεδομένων απο την βάση και ενα κουμπί για ενημέρωση (update) της βάσης. Φορτώνω δεδομένα αλλά δεν μπορώ να καταχωρήσω νέα δεδομένα στην βάση. Προσπαθώ να μάθω πως γίνετε η καταχώρηση, αν ξέρει κάποιος πως γίνεται ας γράψει τον κώδικα. Ευχαριστώ Παράθεση Φιλικά Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. February 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2010 Αυτά θα πρέπει να είναι στο form load: dbLocation = App.Path & "\DatabaseName.mdb" Set dbDatabase = OpenDatabase(dbLocation) Set recData = dbDatabase.OpenRecordset("tblTableForUpdate", dbOpenTable) Αυτά πρέπει να είναι στο κουμπάκι update: recData.AddNew recData!Data1 (<-αυτό είναι η στήλη του πίνακα της βάσης σου)= Data1 (<- αυτό είναι το δεδομένο σου που θες να γράψεις) recData!Data2 = Data2 recData!Data3 = txtData.Text recData.Update Όπως καταλαβαίνεις οι κώδικες είναι εκδεικτικοί οπότε θα πρέπει να το ψάξεις λίγο για να τα προσαρμόσεις στο project σου. Ελπίζω ωσόσο να σου έδωσα μια κατεύθυνση. :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jonhis Δημ. February 8, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2010 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση θα το δοκιμάσω και θα απαντήσω. Παράθεση Φιλικά Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jonhis Δημ. February 9, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2010 Δεν έκανα δουλειά, την εντολή rec δεν την αναγνωρίζει την αντικαθιστά με την εντολή XCData οπότε δεν ξέρω τι να γράψω παρακάτω. Μπορώ να σου στείλω τον κώδικα να τον δεις ? Εχω Microsoft Visual Basic 2008 Express Edition. Ευχαριστώ Παράθεση Φιλικά Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. February 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2010 Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το ότι θα δει κάποιος τρίτος τον κώδικά σου, στείλτον! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jonhis Δημ. February 10, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2010 Ευχαριστώ πολύ αλλα δεν είναι κάτι σπουδαίο, κάποιος που γνωρίζει το κάνει σε 10 λεπτά. Τον παραθέτω ως έχει Public Class frmΠελάτες Private Sub frmΠελάτες_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load Project1.Clear() OleDbDataAdapter1.Fill(Project1) End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position = 0 Count() End Sub Private Sub btnΕπόμενος_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position += 1 Count() End Sub Private Sub btnΤελευταίος_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position = Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Count - 1 End Sub Private Sub Count() Dim Records, Current As Integer Records = Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Count Current = Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position + 1 lblCount.Text = "Record " & Current.ToString & " of " & _ Records.ToString End Sub Private Sub btnΠροηγούμενος_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position -= 1 Count() End Sub Private Sub btnΚαταχώρησεData_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnΚαταχώρησεData.Click Try OleDbDataAdapter1.Update(Project1) Catch ex As Exception MsgBox(ex.ToString) End Try End Sub End Class Παράθεση Φιλικά Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts