Jump to content

Visual Basic

Jonhis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει παρακαλώ. Σε μια φόρμα visual basic εχω ενα πλέγμα δεδομένων (data grid) συνδεδεμένο με μια βάση δεδομένων .mdb ή .accdb, εχω ενα κουμπί για φόρτωση Load) δεδομένων απο την βάση και ενα κουμπί για ενημέρωση (update) της βάσης. Φορτώνω δεδομένα αλλά δεν μπορώ να καταχωρήσω νέα δεδομένα στην βάση. Προσπαθώ να μάθω πως γίνετε η καταχώρηση, αν ξέρει κάποιος πως γίνεται ας γράψει τον κώδικα. Ευχαριστώ
Φιλικά

Αυτά θα πρέπει να είναι στο form load:

dbLocation = App.Path & "\DatabaseName.mdb"

Set dbDatabase = OpenDatabase(dbLocation)

Set recData = dbDatabase.OpenRecordset("tblTableForUpdate", dbOpenTable)

Αυτά πρέπει να είναι στο κουμπάκι update:

recData.AddNew

recData!Data1 (<-αυτό είναι η στήλη του πίνακα της βάσης σου)= Data1 (<- αυτό είναι το δεδομένο σου που θες να γράψεις)

recData!Data2 = Data2

recData!Data3 = txtData.Text

recData.Update

Όπως καταλαβαίνεις οι κώδικες είναι εκδεικτικοί οπότε θα πρέπει να το ψάξεις λίγο για να τα προσαρμόσεις στο project σου. Ελπίζω ωσόσο να σου έδωσα μια κατεύθυνση. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Δεν έκανα δουλειά, την εντολή rec δεν την αναγνωρίζει την αντικαθιστά με την εντολή XCData οπότε δεν ξέρω τι να γράψω παρακάτω. Μπορώ να σου στείλω τον κώδικα να τον δεις ? Εχω Microsoft Visual Basic 2008 Express Edition. Ευχαριστώ
Φιλικά

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το ότι θα δει κάποιος τρίτος τον κώδικά σου, στείλτον!
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Ευχαριστώ πολύ αλλα δεν είναι κάτι σπουδαίο, κάποιος που γνωρίζει το κάνει σε 10 λεπτά. Τον παραθέτω ως έχει

Public Class frmΠελάτες

Private Sub frmΠελάτες_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Project1.Clear()

OleDbDataAdapter1.Fill(Project1)

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)

Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position = 0

Count()

End Sub

Private Sub btnΕπόμενος_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)

Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position += 1

Count()

End Sub

Private Sub btnΤελευταίος_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)

Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position = Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Count - 1

End Sub

Private Sub Count()

Dim Records, Current As Integer

Records = Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Count

Current = Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position + 1

lblCount.Text = "Record " & Current.ToString & " of " & _

Records.ToString

End Sub

Private Sub btnΠροηγούμενος_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs)

Me.BindingContext(Project1, "Πελάτες").Position -= 1

Count()

End Sub

Private Sub btnΚαταχώρησεData_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnΚαταχώρησεData.Click

Try

OleDbDataAdapter1.Update(Project1)

Catch ex As Exception

MsgBox(ex.ToString)

End Try

End Sub

End Class

Φιλικά