Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.

vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δηλαδή θα πάει πάνω από 10000 ;;

Δυστυχώς, μόνο ο εκτελωνισμός πρέπει να είναι 15-16 χιλιάδες.

Είπαμε, φόρους δεν γλιτώνεις σε καμία περίπτωση αγοράζοντας αυτοκίνητο από έξω. Άντε να επωφεληθείς από το μικρότερο ΦΠΑ της Γερμανίας αλλά τίποτε άλλο.

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρω ενα PEUGEOT 307 cc (Cabrio) 2.0 180PS 12000 χλμ. του 2003-2004 απο Γερμανια. Με ΦΠΑ κανει περιπου στα 21.500 (18500 χωρις). Εδω κανει καινουριο 36.000. Ξερω οτι ενας που φερνει αυτοκινιτα μπορει να μου το φερει με 28.000. Ξερω ομως οτι μπορω να το φερω με λιγοτερα. Ποσο τελονειο εχει αυτο το αυτοκινιτο? Γιατι αν υπολογισουμε το κοστος των 18500 + τελονειο + Κερδος = 28000 αυτος θα βγαζει κανενα 3αρι και παραπανο ετσι δεν ειναι? Ξερει κανεις περιπου ποσο τελονειο εχει ενα τετοιο αυτοκινιτο, για να δω ποσα μου κραταει? Ισως να παω να το παρω μονος μου αν με συμφαιρει!!!!

Παιδια μπραβο, πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σας :cool:

μπηκα σε σκεψεις μηπως αξιζει να το κυνηγησω κι εγω ετσι.

Για ενα Audi A4 στο http://www.autoscout24.de βρηκα τιμες απο 7.000 εως 10-11.000 , και ειχε μεσα ακομα και 1.8Τ quattro !

μεχρι 17-18.000 τελικη γινεται τιποτα

κι αν ναι, πως θα με συμβουλευατε να κινηθω?

να απευθυνθω σε καποια εταιρεια? να κινηθω ο ιδιος?

δυστυχως η μονη προσβαση που εχω ειναι μια γνωστη στο Βερολινο (για προσωρινη διαμονη και διερμηνεια)

ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια στο θεμα.

Δηλαδή θα πάει πάνω από 10000 ;;

για αυτοκινητο μεχρι 6 μηνων η λιγοτερο απο 7000 Km θεωρειται οτι ειναι καινουργιο και το τελωνειο ειναι πολυ μικρο

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

για αυτοκινητο μεχρι 6 μηνων η λιγοτερο απο 7000 Km θεωρειται οτι ειναι καινουργιο και το τελωνειο ειναι πολυ μικρο

Για πες περισσότερα...

Kostasbmw αν δεν έχει εισαχθεί το αυτοκίνητο στην Ελλάδα τότε την μάμησες.Γιατί όχι τόσο στο τελωνείο αλλά στο κτεο.Εκεί ξέρω ότι θα έχεις πρόβλημα και θα πληρώσεις μεγάλο παλούκι.Πάντως για πετρέλαιο πρέπει να το φέρεις σε εταιρεία,οπότε θα γλυτώσεις το φπα ,οπότε σε συμφαίρει.

Φίλε tommygun η καλύτερη περίπτωση είναι να κινηθείς μόνος σου.Βασικά πρέπει να δεις τι τιμές έχει το Α4 στην ελληνική αγορά.Στο Βερολίνο άν έχεις κονέ είσαι αρχηγός !Ψάξ'το καλύτερα γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις κάποιον πάνω.Και το αμάξι θα δει και θα σε διευκολύνει.

Φίλε MaleBuffy το 307cc είναι κάμπριο και επειδή είναι και 2000cc και πάνω έχει φόρο πολυτλείας.Να υπολογίζεις σίγουρα 7-10 χιλιάδες.

http://i49.photobucket.com/albums/f289/agalmata/CaptureWiz002.jpg

AGALAMATA

ευτυχως χτες διαπιστωσα οτι εχει εισαχθει το συγκεκριμενο και πολλα μαλιστα

για το φπα επισης εχω βρει πολλα του νομου 25 οπου απαλλασετε ο αγοραστης του φπα (αγορα απο ιδιωτη)

απο προχειρους υπολογισμους για το land cruiser diesel 3000cc 2001

περιπου 50% επι της αγορας ερχετε το τελωνειο (αγορα 24000) μπορει να γραψω και 20000

φιλικα

Agalmata τί είναι αυτός ο φόρος πολυτελείας? Εννοείς απλά ότι για 2000+ κυβικά φορολογείται με την ανώτερη κλίμακα (50%) ή κάτι άλλο?

Παιδια πετυχα ενα λαυρακι αλλα δεν ξερω ποσο θα μου παει το τελωνιο. Για ενα Audi TT του 2002 στα 1800 cc το τελωνιο ποσο θα παει; Το αμαξι κανει 6200 αμα παιζει καπιον ρολο αυτο.

Ευχαριστω εκ τον προτερων

Παιδια πετυχα ενα λαυρακι αλλα δεν ξερω ποσο θα μου παει το τελωνιο. Για ενα Audi TT του 2002 στα 1800 cc το τελωνιο ποσο θα παει; Το αμαξι κανει 6200 αμα παιζει καπιον ρολο αυτο.

Ευχαριστω εκ τον προτερων

Resurection, λυπάμαι αλλά μην ενθουσιάζεσαι... Κάποιον λάκο έχει η φάβα.

Πιθανώς είναι τρακαρισμένο η απάτη... "ότι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, δεν είναι" και αυτό είναι κανόνας με ελάχιστες εξαιρέσεις.

ΥΓ. Στην ευρώπη υπάρχουν κρούσματα με μετανάστες που βάζουν τέτοιες αγγελίες, κλείνουν ραντεβού σε κάποιο διαμέρισμα και σε ληστεύουν!!! Προσοχή λοιπόν.

Το οτι ειναι απατη το σκευτικα και εγω αλλα ουτος η αλλος το σκευτομαστε για αμξι τωρα και ειναι πολυ πιθανω να ανεβουμε Γερμανια για αμαξι οποτε μπορω να βρω αγγελιες απο εδω και να κλεισω ραντεβου. Ευτιχως που μου ειπες για τα ραντεβου ωστε να προσεξουμε αμα παμε τελικα

Για πες περισσότερα...

γυρνα σε προηγουμενες σελιδες και δες.εχω γραψει οσα ξερω περι εκτελωνισμου!εχει και κατι Link με σελιδες οι οποιες εχουν αρχεια word με αναλυτικες πληροφοριες περι εκτελωνισμου.

παντος αναφορικα για καινουργιο με ιδιο εξοπλισμο με αυτον της ελλαδας το τελωνειο ειναι περιπου 25% .σε μερικα ομως εξτρα πεφτει τσεουρωμα!π.χ. navigation

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Ρώτησα γιατί παντού, ό,τι έχω δει εγώ λέει πως στα καινούργια απλά δεν υπολογίζεται μείωση αξίας για τον υπολογισμό του φόρου (το 7% ετησίως)

Κατά τα άλλα έχουν ίδια φορολόγηση - 30% για τα 1800κ.εκ.

Δεν ισχύει δηλαδή κάτι διαφορετικό στα καινούργια...

To TT που βρήκες resurection_boy θα σου βγάλει τελωνείο με την καινούρια οδηγία περίπου 5.500 ευρώ.Αλλά η αγγελία είναι φώλα σίγουρα.Από internet το βρήκες;

kostasbmw όσο λιγότερο γράψεις για την τιμή αγοράς,τόσο το καλύτερο αλλά πάντα σε συννενόηση με τον εκτελωνιστή σου.Στα τελωνεία έχουν συγεκριμένες τιμές εκτίμησης για κάθε αυτοκίνητο και μπορεί να την πατήσεις αλλιώς.

nickolas84 ο φόρος πολυτελείας είναι για cambrio αμάξια άνω των 2.000cc όπως και τα τα τζιπ.Είναι κάτι σαν τεκμήριο στο τελωνείο.Δηλαδή πληρώνεις μεγαλύτερο ποσοστό εκτελωνισμού.Στα 1.800cc ένα cabrio δέν έχει τέτοιο φόρο οπότε σε συμφαίρει να πάρεις ένα 18αρι.

nickolas84 ο φόρος πολυτελείας είναι για cambrio αμάξια άνω των 2.000cc όπως και τα τα τζιπ.Είναι κάτι σαν τεκμήριο στο τελωνείο.Δηλαδή πληρώνεις μεγαλύτερο ποσοστό εκτελωνισμού.Στα 1.800cc ένα cabrio δέν έχει τέτοιο φόρο οπότε σε συμφαίρει να πάρεις ένα 18αρι.

Ξέρεις καθόλου πως υπολογίζεται αυτός ο φόρος? Ισχύει για ένα S2000 πχ?

Απο το internet την ειδα αλλα ποτε δεν ξερεις με αυτους. Του εστειλα e-mail για να δω τι θα μου πει και να μπορεσω να καταλαβω τι παιζει και μου ειπε οτι το ειχε τρακαρι 3 φορες (μια στα πλαγια, μια απο πισω και μια φατσα) και για αυτον τον λογο εχει πεσει τοσο η τιμη του. Αλλα του εχει φτιαξει ολες της ζημιες. Παιζει να ειναι σωστος ή ειναι μουφα;

Καπιο site δεν εχει το τελωνιο ή καπου να μπορω να βρω εναν πινακα για της χρεωσης του τελωνιου;

Guest powerulez

Παιδιά νομίζω ότι εμείς η Κύπριοι είμαστε πιο τυχεροί στον εκτελωνισμό αυτοκινήτων.

Διαβάστε πιο κάτω τους φόρους για την εισαγωγή αυτοκινητου. Σημειώστε πως ισχύει το ίδιο αν φέρεις αυτοκίνητο είτε από εντός ευρώπης είτε από εκτος ευρώπης (ιαπωνία,germania,agglia πχ) :D

http://www.mof.gov.cy/mof/customs/Customs.nsf/Maingrk?OpenFrameSet

Έχει link, στην 5η σελίδα του thread. Aν γίνεται όποιος ψάχνει ας διαβάσει πρώτα από την αρχή πριν ρωτήσει αλλιώς το thread θα ξεχειλώσει και θα χάσει το νόημά του. Τα περισσότερα νομίζω έχουν απαντηθεί ήδη.

Φίλε nickolas84 το S2000 πληρώνει σίγουρα επιπλέον φόρο και μάλιστα απ'ότι θυμάμαι επειδή το έψαχνα ,δεν σύμφαιρει αυτό το αμάξι.Πάντως δεν ξέρω ακριβώς πως βγαίνει ο συγκεκριμένος φόρος .

Guest powerulez

Pedia mpori kanenas na mou e3igisei ti leei edo?..

Κοινοτικός χαρακτήρας του οχήματος

Προϊόντα που βρίσκονται σε ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακινούνται από ένα κράτος μέλος σε ένα άλλο χωρίς την πληρωμή εισαγωγικού δασμού. Για να αποφευχθεί όμως η καταβολή του εισαγωγικού δασμού σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αποδειχθεί ο Κοινοτικός χαρακτήρας των εμπορευμάτων. Αν μεταφέρετε στην Κύπρο από άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχημα για ιδιωτική χρήση, μπορείτε να αποδείξετε τον Κοινοτικό χαρακτήρα του προσκομίζοντας:

παραστατικό Τ2Lγια καινούριο ή μεταχειρισμένο όχημα· ή

πινακίδες κυκλοφορίας και έγγραφο ταξινόμησης οχήματος κανονικής σειράς κυκλοφορίας άλλου κράτους μέλους για μεταχειρισμένο όχημα (δηλαδή το πιστοποιητικό εγγραφής του οχήματος).

Μπορείτε να προμηθευτείτε το παραστατικό Τ2L από το Τελωνείο του άλλου κράτους μέλους ή τον προμηθευτή ή φορτωτή σας.

Αν δεν μπορέσετε να αποδείξετε τον Κοινοτικό χαρακτήρα του οχήματος, τούτο θα θεωρηθεί ότι προέρχεται από τρίτη χώρα και ως εκ τούτου θα είναι πληρωτέος ο εισαγωγικός δασμός, επιπρόσθετα προς τους άλλους φόρους.

Diladi otan fero mazi me to aftokinito ta 2 afta xartia pou mou zita den plirono tous forous?

Ρε παιδια επειδη τωρα τελευτεα το ψιλοψαχνω το θεμα επειδη πιθανων να παρουμε κανα αμαξι τελικα μαλλον δεν συμφερει απο Γερμανια. Βρισκω ευκολα Mercedes SLK απο Ελλαδα με 25-30 χιλιαδες ευρο του 00 εως και 03 την στιγμη που στην Γερμανια τα βρισκω στα 20 χιλιαρικα. Αμα ειναι πραγματι 10-15 χιλ. το τελωνιο τοτε πιος ο λογος να μπω στον κοπο; Αλλα και απο την αλλη, ο μπατζανακης του θειου μου εφερε απο την Γερμανια Mercedes οικογενιακη (δεν ξερω πιο μοντελο, δεν την εχω δει) και πληρωσε 5000 τελωνιο. Δεν μπορει λοιπν να ειναι στα 10000 το τελωνιο. Και απο ενα μαγαζι εδω περα που φερνει απο Γεραμανια μας βρηκε ενα Nissan Navara στα 13-14 χιλ και μας ειπε να υπολογιζουμε 19000 να μας ερθει μαζι με τελωνιο πινακιδες κτλ αλλα μεσα απο αυτον. Οποτε εχει και αυτος κερδος, αρα το τελωνιο πες να ειναι στα 4-5 χιλ για μη-πολυτελιας. Οποτε με λιγα λογια χαθηκα, κανενας με καναν χαρτη και πιξιδα υπαρχει;