Jump to content

SOS!Trojan στο Pc μου?

xerolas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.Εχω Windows xp prof.GR.Εδώ και αρκετό καιρό αφού φορτώσουν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας κατά την εκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζεται και ένα παράθυρο ειδοποίησης των Windows με επικεφαλίδα «Συνδέσεις δικτύου» και το οποίο παρακάτω γράφει τα εξής: «Ζητήσατε (εσείς η κάποιο πρόγραμμα) πληροφορίες από το lockup.zonelabs.com.Ποια σύνδεση επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε;»Και από κάτω έχει ένα πλαίσιο με τις διαθέσιμες συνδέσεις που έχω στον υπολογιστή μου. Απο κάτω έχει μία υποσημείωση-επιλογή που γράφει ακριβώς τα εξής: «Να μην ξαναγίνει ερώτηση μέχρι την επόμενη σύνδεση»και πριν από αυτή ένα τετραγωνάκι για τσεκάρισμα της επιλογής αυτής η όχι.Από κάτω έχει τρία κουμπάκια το πρώτο είναι Ρυθμίσεις το άλλο «Σύνδεση» και τέλος το «΄Ακυρο». Για να σταματήσει να εμφανίζεται πρέπει να πατήσεις- αφού τσεκάρεις το τετραγωνάκι που ανέφερα πιο πάνω –το πλήκτρο «Άκυρο».Το πρόβλημα είναι από εδώ και εξής.Μια μέρα δεν μπορούσα να μπω με τίποτε στο ιντερνετ με τον παροχέα μου ενώ έδινα σωστό κωδικό και username.Moυ έβγαζε μήνυμα λάθους 691 δηλ.,ότι πατούσα λάθος κωδικό η username ενώ εγώ έδινα τα σωστά.Τεσπα,στην προσπάθεια μου να δώ τι φταίει πατάω στο προήγουμενο πλαίσιο Το «Ρυθμίσεις» και από εκεί σε ένα νέο παράθυρο Αυτόματη κλήση ένα ξετσεκάρω την επιλογή «Πάντα ερώτηση πριν την αυτόματη κλήση και τσέκαρα το πλαίσιο Απενεργοποιήση της αυτόματης κλήσης όσο υπάρχει σύνδεση Από τότε ο υπολογιστής κάθε 5 sec προσπαθούσε να συνδεθεί στο ιντερνετ χωρίς να ζητάει κωδικούς. Φυσικά αποσυνέδεα το καλώδιο του μοντεμ και πατώντας Ctr-Alt-Del όταν ο υπολογιστής εμφάνιζε εικονίδιο απόπειρας σύνδεσης στο ιντερνετ φορτώνονταν στις διεργασίες ένα αρχείο rasautu.exe το οποίο στις ιδιοτητες φάνηκε ότι ήταν remote access dialer της Microsoft παρότι όμως εγώ την απομακρυσμένη διαχείριση του υπολογιστή την έχω απενεργοποιήσει. Τεσπα, μετά διέγραψα το αρχείο και ησύχασα. Ερώτηση1η: λέτε να έχω κάνα Trojan η τίποτε τέτοιο και πήγαν να με χακέψουν εκείνη τη στιγμή η κατά λάθος ενεργοποιήθηκε η απομακρυσμένη διαχείριση των Windows?? Ερώτηση 2η¨:Το πρώτο παράθυρο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή βγαίνει ακόμα.Πώς το διώχνω μια και καλή??Από το msconfig-Εκκίνηση δεν γίνεται Το Zone Alarm το έχω πάντα ενεργό και με το Norton Antivirus 2003 δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.Yπόψην μετά όταν από λίγη ώρα μπορούσα να μπω στο ιντερνετ κανονικά.Τhanx για την υπομονή,σορρυ για την μεγάλη περιγραφή. :!: :!:
" Similis simili gaudet"

Με το ad-aware 6 δοκιμασες????? :confused: :blink: :blink:

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Αρχικό Μήνυμα από τον Γιάννης

Με το ad-aware 6 δοκιμασες????? :confused: :blink: :blink:

...Oxi.με το Αd-aware 5 και δεν έβγαλε τίποτε ύποπτο.
" Similis simili gaudet"

Αρχικό Μήνυμα από τον xerolas

Γεια σας παιδιά. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.Εχω Windows xp prof.GR.Εδώ και αρκετό καιρό αφού φορτώσουν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας κατά την εκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζεται και ένα παράθυρο ειδοποίησης των Windows με επικεφαλίδα «Συνδέσεις δικτύου» και το οποίο παρακάτω γράφει τα εξής: «Ζητήσατε (εσείς η κάποιο πρόγραμμα) πληροφορίες από το lockup.zonelabs.com.Ποια σύνδεση επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε;»Και από κάτω έχει ένα πλαίσιο με τις διαθέσιμες συνδέσεις που έχω στον υπολογιστή μου. Απο κάτω έχει μία υποσημείωση-επιλογή που γράφει ακριβώς τα εξής: «Να μην ξαναγίνει ερώτηση μέχρι την επόμενη σύνδεση»και πριν από αυτή ένα τετραγωνάκι για τσεκάρισμα της επιλογής αυτής η όχι.Από κάτω έχει τρία κουμπάκια το πρώτο είναι Ρυθμίσεις το άλλο «Σύνδεση» και τέλος το «΄Ακυρο». Για να σταματήσει να εμφανίζεται πρέπει να πατήσεις- αφού τσεκάρεις το τετραγωνάκι που ανέφερα πιο πάνω –το πλήκτρο «Άκυρο».Το πρόβλημα είναι από εδώ και εξής.Μια μέρα δεν μπορούσα να μπω με τίποτε στο ιντερνετ με τον παροχέα μου ενώ έδινα σωστό κωδικό και username.Moυ έβγαζε μήνυμα λάθους 691 δηλ.,ότι πατούσα λάθος κωδικό η username ενώ εγώ έδινα τα σωστά.Τεσπα,στην προσπάθεια μου να δώ τι φταίει πατάω στο προήγουμενο πλαίσιο Το «Ρυθμίσεις» και από εκεί σε ένα νέο παράθυρο Αυτόματη κλήση ένα ξετσεκάρω την επιλογή «Πάντα ερώτηση πριν την αυτόματη κλήση και τσέκαρα το πλαίσιο Απενεργοποιήση της αυτόματης κλήσης όσο υπάρχει σύνδεση Από τότε ο υπολογιστής κάθε 5 sec προσπαθούσε να συνδεθεί στο ιντερνετ χωρίς να ζητάει κωδικούς. Φυσικά αποσυνέδεα το καλώδιο του μοντεμ και πατώντας Ctr-Alt-Del όταν ο υπολογιστής εμφάνιζε εικονίδιο απόπειρας σύνδεσης στο ιντερνετ φορτώνονταν στις διεργασίες ένα αρχείο rasautu.exe το οποίο στις ιδιοτητες φάνηκε ότι ήταν remote access dialer της Microsoft παρότι όμως εγώ την απομακρυσμένη διαχείριση του υπολογιστή την έχω απενεργοποιήσει. Τεσπα, μετά διέγραψα το αρχείο και ησύχασα. Ερώτηση1η: λέτε να έχω κάνα Trojan η τίποτε τέτοιο και πήγαν να με χακέψουν εκείνη τη στιγμή η κατά λάθος ενεργοποιήθηκε η απομακρυσμένη διαχείριση των Windows?? Ερώτηση 2η¨:Το πρώτο παράθυρο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή βγαίνει ακόμα.Πώς το διώχνω μια και καλή??Από το msconfig-Εκκίνηση δεν γίνεται Το Zone Alarm το έχω πάντα ενεργό και με το Norton Antivirus 2003 δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.Yπόψην μετά όταν από λίγη ώρα μπορούσα να μπω στο ιντερνετ κανονικά.Τhanx για την υπομονή,σορρυ για την μεγάλη περιγραφή.

" Similis simili gaudet"

Δοκίμασε το Spybot Search & Destroy. Πολύ καλό και αποτελεσματικό. Πριν το τρέξεις κατέβασε τα νέα definitions
I Am The One, Orgasmatron...

To zonelabs.com ανήκει στην εταιρία που βγάζει το ZoneAlarm. Μάλλον το ZoneAlarm προσπαθεί να επικοινωνήσει με αυτό.
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

• 2 weeks later...
Αρχικό Μήνυμα από τον StR

kataferes na to bgaleis telika???

an nai pes mou giati bgainei kai se emena!!!

...OXi!to mhnyma to arxiko vgainei akoma sthn ekkinhsh toy ypologisth molis "fortwsoun" ola ta eikonidia ths epifaneias ergasias.Prepei n isxyei afto pou egrapse o valerio.Aplws pataw akyro kai tsekarw to "na mhn xanaginei erwthsh mexri thn epomenh syndesh" Etsi stamata na vgainei to mhnyma....mexri thn epomenh ekkinhsh vevaia.Isws ofeiletai se kakh egatastash toy ZoneAlarm to 8ema einai oti to exw xanakanw setup ystera apo uninstall kai pali to idio ginetai..Den xerw...
" Similis simili gaudet"

Λογικά αρκεί να απενεργοποιήσεις την επιλογή για την αυτόματη ενημέρωση (π.χ. στο Norton ξετσεκάρεις το Enable Automatic LiveUpdates)
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Αρχικό Μήνυμα από τον valerio

Λογικά αρκεί να απενεργοποιήσεις την επιλογή για την αυτόματη ενημέρωση (π.χ. στο Norton ξετσεκάρεις το Enable Automatic LiveUpdates)

...Swsth h skepsh sou alla dystyxws ligo pou to epsaxa to Zonealarm den exei tetoia epilogh sta menu kai sta advance settings :worry: Never Mind :)
" Similis simili gaudet"