Jump to content

Siemens gigaset - Τηλεφωνικό δίκτυο


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Περιγραφή της παρούσας κατάστασης:

Στο γραφείο μου έχω τηλεφωνική γραμμή multi ISDN (διπλή γραμμή με 5 όμως διαφορετικούς αριθμούς). Στο netmod είναι συνδεδεμένα: στις δύο αναλογικές θύρες (καλά το λέω; ) ένα ασύρματο Panasonic KX-TG1100 και ένα πολυμηχάνημα Xerox ως φαξ. Στη μία από τις δύο ψηφιακές θύρες είναι συνδεδεμένο ένα ασύρματο Siemens Gigaset SX670 isdn.

Στο γραφείο είμαστε δύο άτομα που δουλεύουμε έχοντας ο καθένας από ένα ασύρματο, ο καθένας με τον δικό του τηλεφωνικό αριθμό (το κεφαλικό είναι το Panasonic).

Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πασάρουμε τις κλήσεις μας ο ένας στον άλλον εκ περιτροπής και κατά βούληση, αλλά δε θέλουμε να ξοδευτούμε για ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο με σούπερ ντούπερ δυνατότητες ενώ αυτό που θέλουμε είναι κάτι σχετικά απλό...

Αν αγοράσω το Siemens Gigaset SL780 που έχω βάλει στο μάτι αντικαθιστώντας το Panasonic και έχοντας πλέον δύο Gigaset θα έχουμε πλέον αυτή τη δυνατότητα; Στο manual του SX670 isdn αναφέρει κάτι για handset registration ("You can register other Gigaset handsets and handsets for other devices with GAP functionality as follows...") και "Transferring a call to another handset". Αυτό σημαίνει οτι με τα δύο gigaset, αν και διαφορετικά μοντέλα, αν και το ένα είναι isdn και το άλλο "συμβατικό" μπορώ να μεταφέρω κλήσεις από το ένα στο άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Αν και δε ξέρω ποια panasonic και gigaset αναφέρεις, αυτό που ξέρω είναι ότι η δυνατότητα μεταφοράς κλήσης στα ασύρματα γίνεται όταν και τα δύο ακουστικά έχουν αντιστοιχιθεί στην ίδια βάση. Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι δε μπορούν να μιλάνε παράλληλα, το οποίο φαντάζομαι δε σε βολεύει.

Πέρα από αυτά, ξέρω ότι στο netmod μεταξύ των δύο αναλογικών καναλίών μπορείς να μεταφέρεις κλήσεις. Δεν το ψάχνεις μήπως μπορείς να το κάνεις και μεταξύ αναλογικού-ψηφιακού;

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως αφελής ερώτηση: Στην ψηφιακή θύρα του netmod εκεί που είναι κουμπωμένο το gigaset isdn τηλέφωνο, μπορούν να οριστούν δύο msn τα οποία να μπορούν να παίζουν παράλληλα;
Link to comment
Share on other sites

Update: Από το http://www.gigaset.com βρήκα ένα τηλέφωνο κέντρου υποστήριξης (801 100 0500) το οποίο βρίσκεται μεν στη Γερμανία αλλά σου απαντάνε Ελληνες! (μετά από τόσες συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο μας προσέχουν κάπως παραπάνω :D) Εκεί ενα παλικάρι μου είπε οτι αν αντιστοιχίσω ένα δεύτερο handset στη βάση που είναι συνδεδεμένη με την ψηφιακή θύρα (σε αντίθεση με την αναλογική) θα μπορώ να μεταφέρω κλήσεις ΚΑΙ να χρησιμοποιώ δύο γραμμές παράλληλα. Ομως το helpdesk του ISDN του ΟΤΕ (8001126000) επιβεβαιώνει τον rigasnic και λέει οτι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Απ' οτι καταλαβαίνω δεν το γλιτώνω το τηλεφωνικό κέντρο

Link to comment
Share on other sites

Για μισό λεπτό. Εαν η siemend υποστηρίζει ότι έχει ασύρματο, του οποίου η βάση μπορεί να απασχολήσει παράλληλα δύο γραμμές (μέσω σύνδεσης ISDN) τότε μπορεί και να γίνεται και άσε το helpdesk να λεεί. Γενικά σε μία ψηφιακή θύρα μπορούν να περάσουν 2 κανάλια φωνής.

Το μόνο που με παραξευνεύει στην ιστορία είναι που βρήκες ISDN ασύρματα. Δεν είναι διαδεδομένα για αυτό και δεν ξέρουμε τις δυνατότητες τους καλά.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Link to comment
Share on other sites

Το ασύρματο το βρήκα στο hardshop.gr

Τώρα απ'ότι είδα έχει το επόμενο μοντέλο που είναι ίδιο με το δικό μου με την προσθήκη bluetooth.

Θα πάρω και το gigaset sl780 που το εχω στάμπαρει και αν δω ότι δεν παίζει το ζητούμενο, θα παω για ένα Elmeg T444

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...