Jump to content

On off

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα σας

Εχω μια απορια.

Το μοντεμ-ρουτερ πρεπει να το εχουμε συνηθως ανοιχτο και να το κλεινουμε οταν πχ λειπουμε για καιρο απο το σπιτι, η να το σβηνουμε οταν δεν το χρησιμοποιουμε καθημερινα?

Αν κλεινει πχ καθε βραδυ, δεν υπαρχει κινδυνος να ξερυθμιζεται και να θελει παλι σεταρισμα με το pc?

Ευχαριστω

Συνήθως δεν είναι απαραίτητο να το κλείνεις το βράδυ αν μιλάμε για ρούτερ.

Αν λείπεις πολύ καιρό (θεωρώ πάνω απο εβδομάδα), μπορείς να το κλείνεις για λόγους ασφαλείας (κυρίως υπέρταση δικτύου ΔΕΗ). Επίσης να προσέξεις ώστε αν έχεις ασύρματο router, να έχεις κλειστό το ασύρματο όταν δεν το χρειάζεσαι αν και εφόσον το αφήνεις ανοιχτό...ή αν δεν το κάνεις αυτό, να έχεις ένα καλό Password και wpa2-psk encryption.

Συνήθως δεν είναι απαραίτητο να το κλείνεις το βράδυ αν μιλάμε για ρούτερ.

Αν λείπεις πολύ καιρό (θεωρώ πάνω απο εβδομάδα), μπορείς να το κλείνεις για λόγους ασφαλείας (κυρίως υπέρταση δικτύου ΔΕΗ). Επίσης να προσέξεις ώστε αν έχεις ασύρματο router, να έχεις κλειστό το ασύρματο όταν δεν το χρειάζεσαι αν και εφόσον το αφήνεις ανοιχτό...ή αν δεν το κάνεις αυτό, να έχεις ένα καλό Password και wpa2-psk encryption.

Ειναι modem-router, ενα BELKIN εχω.

Του εχω βαλει password και encryption. Βασικα δεν εχει επιλογη να απενεργοποιησεις το wireless αλλα απο τη στιγμη που το εχω προστατευμενο δεν νομοιζω οτι πειραζει οπως ειπες και συ.

Αρα θα το αφηνω ανοικτο συνεχεια αφου δεν πειραζει....

Ευχαριστω

Παράξενο ότι δεν έχει επιλογή για απενεργοποίηση, ψάξτο λίγο ακόμα...αφού είναι ασύρματο 99% έχει αν και δεν ξέρω το συγκεκριμένο router.

υ.γ για τον μόνο λόγο που θα σου συνιστούσα να το κλείνεις, είναι για θέματα ακτινοβολίας αν σε απασχολεί αυτό το θέμα. Αν όχι, άστο όπως είναι, βάλε και mac adress και είσαι αρκετά ασφαλείς.

Παράξενο ότι δεν έχει επιλογή για απενεργοποίηση, ψάξτο λίγο ακόμα...αφού είναι ασύρματο 99% έχει αν και δεν ξέρω το συγκεκριμένο router.

υ.γ για τον μόνο λόγο που θα σου συνιστούσα να το κλείνεις, είναι για θέματα ακτινοβολίας αν σε απασχολεί αυτό το θέμα. Αν όχι, άστο όπως είναι, βάλε και mac adress και είσαι αρκετά ασφαλείς.

Δεν εχει κουμπι να το κανεις αυτοματα, θελει σεταρισμα, οποτε θα το αφηνω ανοικτο σιγα.

Οσο για την ακτινοβολια, δεν το εχω σε υπνοδωματιο ειναι στο κεντρο του σπιτιου υπερυψωμενο σε μια κεντρικη βιβλιοθηκη:)

Ωραία. Αν δεν έχεις κάποια άλλη απορία, να κλειδώσει το θέμα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...