Jump to content

Broadband and GPS solution

iziogas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρόσφατα αγόρασα το HP2140 notebook και θέλω να του προσθέσω την δυνατότητα broadband και GPS σύνδεσης.

Έχετε υπ' όψιν σας κάποια λύση, είτε σε usb είτε σε expresscard 54 ή 34?

Υπάρχουν τα παρακάτω:

Sony Ericsson EC400g

Sony Ericsson MD400g

Αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, και σε ένα ελληνικό site το οποίο έδινε το MD400g σε προπαραγγελεία ήταν αρκετά ακριβό.

Από ebay δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα και έχω ξεχωρίσει το παρακάτω:

UNLOCKED Sierra Apex 880 881U HSPA USB Connect 7.2, GPS

Ποια είναι η άποψή σας;

• 3 weeks later...

Ενημερωτικά αναφέρω ότι έχω παραλάβει την συσκευή (Sierra 881U) η οποία είναι άπαιχτη.

Και καλό σήμα έχω και gps μέ ή χωρίς κάρτα μέσα.

Δοκιμασμένο με Garmin pc mobile το οποίο δουλεύει χωρίς προβλήματα. Η διαδικασία ήταν λίγο πολύ αυτόματη. Αναγνώρισε το GPS μόνο του.

Η μόνη μου απορία είναι πως να το χρησιμοποιήσω με άλλα προγράμματα που λαβαίνουν υπ όψιν τους το GPS.

Ως Modem, δουλεύει. Πως μπορώ να το αξιολογήσω? Παίζει ρόλο και το σήμα κ.α. σωστά;

Έχεις κάποιο τρόπο που να αξιολογείς την απόδοση; Αν ναι, πες μου και θα το δοκιμάσω.

Αντίστοιχα γρήγορα με ένα HTC 3300 που έχω.

Δηλαδή στην αρχή θέλει 1-2 λεπτά να κλειδώσει και καλύτερα να βρίσκεσαι σε ανοικτό χώρο αλλά μετά πάει πολύ καλά. Ακόμα και αν μετακινηθώ κάτω από τέντα ή για 1-2 μέτρα κάτω από στέγη δεν χάνει το σήμα.

Το σπαστικό είναι ότι το software της συσκευής έχει μια απλή ένδειξη με μπάρες: Χωρίς σήμα (κόκκινο), ψάχνω (κίτρινο), με σήμα (πράσινο). Για να δείς πόσους δορυφόρους έχεις πιάσει ανά πάσα στιγμή πρέπει να το δείς μέσα από το garmin.

Και υπενθυμίζω ότι δεν έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει με άλλο software (βέβαια δεν ασχολήθηκα και καθόλου από την τελευταία φορά). Το δικό του software έχει ένα αρκετά βολικό κουμπάκι το οποίο ανοίγει explorer, φορτώνει ένα πρόγραμμα χάρτη (πχ google maps ή microsoft maps, (μπορείς να ορίσεις ποιό site να ανοίξει)) και δείχνει ποιό είναι το στίγμα σου πάνω στο χάρτη. Δεν κάνει tracking όμως.

Ας είναι καλά το garmin

Όσον αφορά την χρήση του GPS από άλλες εφαρμογές είχα βρεί την λύση του GPSGate, το οποίο είναι software, και έκανα την δουλειά μου και με Destinator και με Google Earth.

Μέχρι που χτές κατέβασα την τελευταία έκδοση drivers και βλέπω το GPS της συσκευής και από το destinator χωρίς extra software!! :yahoo:

Δεν δοκίμασα με το Google Earth αλλά φαντάζομαι ότι θα δουλεύει και μ' αυτό.

Όλο και καλύτερες εντυπώσεις έχω από αυτή την συσκευούλα.