Jump to content

Hard reset για επιλυση προβλημάτων


labrosargyrakis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα στο Forum. Εχω ένα windows mobile κινητό με WM5 (Fujitsu siemens pocket loox t830). Οπως οι περισσότεροι εδώ μέσα φαντάζομαι έχω φορτώσει αρκετά προγράμματα, τα έχω σβήσει έχω περάσει άλλα κτλ. Μέχρι τώρα όσες φορές κάτι δεν πήγαινε καλά (κολλήματα) έκανα ένα hard reset και μετά το επανέφερα με το spb backup στο τελευταίο σημείο όπου όλα δουλεύαν καλά και όλα ήταν πάλι εντάξει. Χθές χωρίς λόγο ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει σαν κινητό( όταν το έχεις σε flight mode και μετά πατάς να δουλέψει και ως κινητό σου ζητάει φυσιολογικά το Pin και μετά από λίγο βρίσκει το σήμα και μπορείς να κάνεις κλήσεις) και επίσης για ένα μυστήριο λόγο δε μπορεί να δείξει πόση μπαταρία του απομένει είναι κολλημένο στο 100%.

 

Η διαφορά είναι οτι δυστυχώς κάνοντας hard reset, δηλαδή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων τίποτα από αυτά τα δύο δεν διορθώθηκε!!!Δε μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό, είναι πέρα από τις γνώσεις μου. Σημειωτέον οτι ποτέ δεν έχω επέμβει στη registry με λογισμικά που να μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου, αν και φαντάζομαι ακόμα κι αν το είχα κάνει με το hard reset θα επρεπε τα πάντα να επανέλθουν.

 

Τα μηνύματα που έπαιρνα κατά τη διάρκεια δοκιμών επαναφοράς ήταν σφάλματα στο gwes.exe, στο device.exe και οτι λείπει ένα αρχείο phonelogservice.exe (ίσως έχει μείνει από παλιά εγκατάσταση προγράμματος.) Αυτά όμως βγαίνουν όταν πάω το κνητό σε κάποια άλλη ημερομηνία όπου δούλευε κανονικά με το spb backup. Οταν κάνω hard reset τίποτε από αυτά δεν εμφανίζεται αλλά το πρόβλημα που ανέφερα για το σήμα από τον πάροχο(λειτουργία κινητού ) και τη μπαταρία παραμένει

 

Επίσης να πώ οτι σχετικά πρόσφατα πρίν το πρόβλημα τα τελευταία προγράμματα που είχα εγκαταστήσει ( για να προσέχετε μην πάθετε τα ίδια) ήταν ένα λογισμικό για αυτοκίνητα(διαχείριση εξόδων για βενζίνη σερβις κτλ) ΄΄ενα λογισμικό για διαχείριση μηνυμάτων sms και ένα αντικλεπτικό ( αυτό που μπορεί να ανιχνεύει ακόμα και αλλαγή της sim και να σου στέλνει το νέο νούμερο που βάζει ο νέος κάτοχος σε νουμερο που θα του πεις εσύ ή να ενεργοποιείς μέσω sms το gps για να σου λέει που βρίσκεται ο κλέφτης ktl.) Σημειοτέον οτι το τελευταίο έχει και επιλογή για να εγκαθίσταται μόνιμα στο κινητό και να μη φεύγει ούτε μετά από hard reset, κάτι το οποίο όμως δεν είχα ενεργοποιήσει).

 

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω και μπορεί να βοηθήσει θα δεχτώ τη γνώμη του με χαρά. Αν το πρόβλημα δεν αφορά τη συσκευή (HARDWARE) προφανώς θα είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Θα μπορούσα να περάσω με κάποιο τρόπο τα wm5 από την αρχή στο κινητό;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Σύνήθως στο site του κατασκευαστή υπάρχουν αναβαθμίσεις της ρομ, οπότε από εκεί πιθανόν θα μπορείς να βρεις και να κατεβάσεις την τελευταία διαθέσιμη έκδοση για τη συσκευή σου. Πιθανόν να υπάρχουν και μαγειρεμένες ρομ για τη συσκευή σου(ίσως και με wm6, wm6.1 και wm6.5). Δεν έχω ή είχα όμως ποτέ συσκευή από τη συγκεκριμένη εταιρεία και δε γνωρίζω τι υπάρχει. Με λίγο ψάξιμο στο google ομως θα βρεις την άκρη πιστεύω.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...