SNikolaidis Δημοσιεύτηκε February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 5, 2004 Ως γνωστόν, έχω κατασκευάσει ένα καταπληκτικό site (αν δεν ευλογήσω τα γένια μου... :whistle: ), το εξής: (Να κάνουμε και λίγη διαφήμιση... :rolleyes: ) http://www.mycgiserver.com/~snikolaidis Εντάξει, δεν έχω βγάλει ακόμη τα Χριστουγεννιάτικα, μην φωνάζετε, θα το κάνω κι αυτό! :lol: Το θέμα είναι ότι θέλω να το αλλάξω, να το κάνω δυναμικό. Δοκίμασα με jsp (έχω και ολόκληρη ενότητα εκεί μέσα) αλλά για διάφορους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος, δεν θέλω να ασχοληθώ με jsp/servlets παρόλο που είναι java fan. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής: PHP ή ASP; :confused: Έχω μια καλή εμπειρία σε jsp, οπότε δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα για ευκολία/δυσκολία εκμάθησης, μιας και είναι όλες παραπλήσιες μεταξύ τους. Δεν ξέρω, έχω μπλέξει... :wacko: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nevian Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Η απάντηση μπορεί να δωθεί από το πού θα το κάνεις host... Είναι πιο φτηνό να το κάνεις σε Linux/MySQL αλλα κατά τη γνώμη μου πιο εύκολο να γράψεις πλέων σελίδες σε ASP/SQL μιας και υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα και βιβλία... Αν και για να πούμε και του στραβού το δίκιο αν θες να κανεις το site για να μάθεις κάτι εντελώς καινούργιο κοίτα κάτι προς ASP.NET με VB.NET ή C#... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
indigo Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nevian ( 5 Φεβ. 2004 , 16:28) Είναι πιο φτηνό να το κάνεις σε Linux/MySQL αλλα κατά τη γνώμη μου πιο εύκολο να γράψεις πλέων σελίδες σε ASP/SQL μιας και υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα και βιβλία... Επειδή με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα ... όταν λές Linux/MySql εννοείς Php/MySql ...? σαν script language που μπορεί να τρέξει η PHP .. (Linux/Win) ? επίσης για την MySQL υπάρχουν περισσότερα απο ένα περιβάλλοντα διαχείρισης ;;; μπορείτε να προτείνεται μερικά ;; thanx. :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 php/mysql τρεχει και σε περιβαλλον linux και windows , το asp το ιδιο αλλα σε linux χρειαζεται και το asp module για το webserver το οποιο ειναι ακριβο και πολυ λιγοι hosting providers το προσφερουν . εγω προσωπικα προτιμω php/mysql ειναι σαφως πιο ευκολο και εχει δυνατοτητες φανταστηκες , και το καλυτερο απο ολλα ειναι ΤΖΑΜΠΑ. για διαχειρηση mySQL υπαρχουν εκατονταδες εργαλεια , εμενα μου αρεσει το navicat , εαν σε ενδιαφερει στειλε μου ενα PM να σου δωσω περισσοτερες πληροφοριες Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAAD Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Php Mysql proteinw! Poio grigoro kai kalo kata tin gnwmi moy! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 ρε παιδια τι εργαλεία κατασκευής προτείνετε για php/asp; Έχω μείνει στις static εγώ :( Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Όταν είχα σχοληθεί με το θέμα είχα καταλήξει στον συνδυασμό PHP/MySQL. Είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος, νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον να δοκιμάσεις. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. February 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic ( 5 Φεβ. 2004 , 18:36) ρε παιδια τι εργαλεία κατασκευής προτείνετε για php/asp; Έχω μείνει στις static εγώ :( Dreamweaver - Κορυφαιο Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter ( 5 Φεβ. 2004 , 21:38) Dreamweaver - Κορυφαιο θα καταφέρω να φτιάξο κάτι δυναμικό με λίγο ψάξιμο η θέλει ατέλειωτο διάβασμα σε guides και tutorials; :worry: Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hunter Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Θα τα καταφερεις μια χαρα πιστευω Παράθεση Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic ( 6 Φεβ. 2004 , 03:57) θα καταφέρω να φτιάξο κάτι δυναμικό με λίγο ψάξιμο η θέλει ατέλειωτο διάβασμα σε guides και tutorials; :worry: Δεν είναι και ότι πιο εύκολο σαν πρόγραμμα αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες και αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Ειδικά μετά την ενσωμάτωση του homesite μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο του είδους. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Συμφωνω και εγω για PHP & MySQL. Πολυ αξιοπιστα για την δουλεια που τα χρειαζεσαι και εχουν πολυ καλο documentation & support :) Επισης δινω και εγω εναν ψήφο ακομα στο DreamWeaver γιατι οι δυνατοτητες του ειναι εκπληκτικες και εχει πολλα πραγματα. Ειδικα η εκδοση 2004 οπου δινει την βαρυτητα που θα πρεπε να δωσει στο PHP ;) Αν θελει κανεις καποιο καλο ebook για PHP me mySQL ή και για το Dreamweaver ας το πει να ταανεβασω καπου (αν θυμαμαι ειναι καμια 80αρια σελιδες περιπου εκαστο αλλα πολυ καλα). Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supernet Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Panagioths ( 6 Φεβ. 2004 , 11:36) Αν θελει κανεις καποιο καλο ebook για PHP me mySQL ή και για το Dreamweaver ας το πει να ταανεβασω καπου (αν θυμαμαι ειναι καμια 80αρια σελιδες περιπου εκαστο αλλα πολυ καλα). - Δώσε url για το ebook της php, να ρίξω μια ματιά. - ebook για το Dreamweaver MX 2004? Αν ναι, το θέλω :D PM τα Url. ;) Thanks Παράθεση Don't criticize... what you can't understand...! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest vasilis Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Εφόσον έχεις ασχοληθεί με jsp, τότε το να κάνεις κάτι σε php, θα σου είναι γελοίο. Γενικότερα θα έλεγα να ασχοληθείς με php, διότι είναι φτηνή και απλή. Επίσης, η MySQL μπορεί να μην είναι τόσο καλή βάση για μεγάλες εφαρμογές, αλλά απλές εφαρμογές που τρέχουν σε ένα site, ακόμη και forums, είναι αρκετή. Με απλά λόγια, php & MySQL. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. February 6, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, οι οποίες κλίνουν όλες προς php&MySQL. Ούτε με το ένα θα έχω πρόβλημα (λόγω jsp), ούτε και με το άλλο με το οποίο έχω ασχοληθεί και συνεχίζω να ασχολούμαι εντατικά. :cool: Η ανησυχία μου όμως είναι προς το μέλλον. Εκεί τι γίνεται; Όταν βλέπεις την MS και γενικά την .net τεχνολογία να προχωράει, μήπως θα ήταν φρόνιμο να γίνει κάποια κίνηση κατά εκεί; :worry: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest vasilis Δημ. February 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SNikolaidis ( 6 Φεβ. 2004 , 15:43) Η ανησυχία μου όμως είναι προς το μέλλον. Εκεί τι γίνεται; Όταν βλέπεις την MS και γενικά την .net τεχνολογία να προχωράει, μήπως θα ήταν φρόνιμο να γίνει κάποια κίνηση κατά εκεί; :worry: Έχεις δίκιο να ανησυχείς πάνω σε αυτό. Πριν από μερικούς μήνες, οι μελέτες έδειχναν ότι η .jsp θα κατακτήσει στα επόμενα χρόνια το 40% της αγοράς και το .net το 30% της αγοράς. Το υπόλοιπο 30% θα είναι σε php, asp κτλ... Προσωπικά, αυτό που βλέπω να γίνεται αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο μέρος του internet να τρέχει σε php και μόνο εξειδικευμένες εφαρμογές να τρέχουν σε jsp και .net Ακόμη και μεγάλοι οργανισμοί με εφαρμογές "θηρία" δεν καταφεύγουν σε κάποια λύση προγραμματιστικής γλώσσας, αλλά αγοράζουν ολόκληρες πλατφόρμες λογισμικού όπως είναι αυτή της IBM. Άρα λοιπόν αυτό που γίνεται είναι να υπάρχει η php από την μία πλευρά, οι πλατφόρμες από την άλλη και κάπου στην μέση να είναι jsp, .net κτλ... Βέβαια, είναι σίγουρο ότι στο μέλλον οι μεγάλες πλατφόρμες λογισμικού θα κατευθυνθούν προς το .net. Εκεί, ίσως να χρειαστείς .net αν γίνεις προγραμματιστής σε μία τέτοια εταιρεία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts