nantia_rd Δημοσιεύτηκε May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 19, 2009 Καλησπέρα, Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Το pc μου παρέδωσε το πνεύμα του και πιστεύω ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποια κάρτα, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι εφικτό να συνδέσω τον σκληρό δίσκο σε ένα άλλο pc και να τρέξω απο εκεί τα windows! Γίνεται αυτό; Τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω...; Ελπίζω να γίνεται και να μην κλαίω τα αρχεία μου... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Φυσικά και γίνεται, αν δεν είναι ο σκληρός δίσκος αυτός που έχει το πρόβλημα και δεν ανοίγει το pc σου (που είναι και το πιθανότερο, δύσκολα να φταίει ο σκληρός), τότε πολύ εύκολα τον βγάζεις και τον βάζεις σε κάποιο άλλο μηχάνημα και βλέπεις από εκεί τα αρχεία σου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, απλά ανοίγεις το κουτί σου, εντοπίζεις τον σκληρό (ελπίζω να ξέρεις να τον αναγνωρίζεις), ξεβιδώνεις τις 4 βίδες που θα έχει γύρω γύρω και θα τον κρατάνε στο κουτί, βγάζεις και τα δύο καλώδια που θα έχει από πίσω του και ακολουθείς την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία για να τον περάσεις στο νέο κουτί. Βέβαια, δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα καθώς μπορεί αρκετά πράγματα να πάνε στραβά οπότε καλύτερα να βάλεις να στο κάνει κάποιος που το έχει ξανακάνει. Πάντως τα αρχεία σου δεν θα τα χάσεις. (αρκεί, ξαναλέω, να μην είναι ο σκληρός που είχε εξαρχής το πρόβλημα). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Αν το μηχάνημα στο οποίο θα βάλεις τον δίσκο σου δεν είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που είχες, δηλαδή κυρίως μητρική+επεξεργαστής θα σου πρότεινα να μην εκκινήσεις από τον δίσκο σου. Βάλε τον δίσκο στο άλλο μηχάνημα, εκκίνησε από τον δικό του δίσκο κανονικά και αποθήκευσε κάπου τα αρχεία σου. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
architect_duth Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Ίσως είναι πιο εύκολο, για να μην μπλεχτείς με MASTER-SLAVE-BOOT ORDER κτλ, αν έχει κάποιος φίλος σου εξωτερικό σκληρό δίσκο να δανειστείς τη θήκη του, να βάλεις μέσα τον δικό σου και να το συνδέσεις σε ένα ΗΔΗ ΑΝΟΙΧΤΟ pc μέσω USB και θα το αναγνωρίσει σαν εξωτερικό δίσκο. Έτσι τον ανοίγεις και παίρνεις ότι αρχεία θέλεις... ΥΓ:Αυτό θα κάνω σε λίγες μέρες σε ένα laptop ενός φίλου μου...όπου τα έπαιξε ο σκληρός!!! ...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί... Regis Debray: Vie et Mort de l' Image Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nantia_rd Δημ. May 19, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια! Το πρόβλημα στις λύσεις που μου δίνεται είναι πως τα windows έχουν δύο λογαριασμούς χρήστη. Ένας ο admin και άλλος ένας απλός. Το πρόβλημα είναι πως αν δω τον σκληρό ως δεύτερο εσωτερικό και δεν κάνω boot απο αυτόν, τότε δεν θα μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία του admin!! Έτσι δεν είναι; Οπότε πιστεύω πως είναι απαραίτητο να κάνω boot απο αυτόν τον σκληρό. Έχετε τίποτα στο μυαλό σας που θα μπορούσε να βοηθήσει...; Πάντως τα αρχεία σου δεν θα τα χάσεις. (αρκεί, ξαναλέω, να μην είναι ο σκληρός που είχε εξαρχής το πρόβλημα). Πολύ φοβάμαι πως αν δεν καταφέρω να κάνω boot, τα αρχεία που βρίσκονται στο λογαριασμό του admin θα χαθούν... Αν το μηχάνημα στο οποίο θα βάλεις τον δίσκο σου δεν είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που είχες, δηλαδή κυρίως μητρική+επεξεργαστής θα σου πρότεινα να μην εκκινήσεις από τον δίσκο σου. Δυστυχώς το μηχάνημα στο οποίο πρόκειται να βάλω στον σκληρό, δεν έχει ούτε ίδια μητρική, ούτε ίδιο επεξεργαστή. Άραγε αυτός ο πειραματισμός ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στον σκληρό; Ίσως είναι πιο εύκολο, για να μην μπλεχτείς με MASTER-SLAVE-BOOT ORDER κτλ, αν έχει κάποιος φίλος σου εξωτερικό σκληρό δίσκο να δανειστείς τη θήκη του, να βάλεις μέσα τον δικό σου και να το συνδέσεις σε ένα ΗΔΗ ΑΝΟΙΧΤΟ pc μέσω USB και θα το αναγνωρίσει σαν εξωτερικό δίσκο. Έτσι τον ανοίγεις και παίρνεις ότι αρχεία θέλεις... ΥΓ:Αυτό θα κάνω σε λίγες μέρες σε ένα laptop ενός φίλου μου...όπου τα έπαιξε ο σκληρός!!! Μια απορία πάνω στο MASTER-SLAVE-BOOT ORDER που αναφέρεις. Απο την στιγμή που σε κάποιο μηχάνημα αποσυνδέσω τον σκληρό που έχει και βάλω τον δικό μου, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθώ με μια τέτοια ρύθμιση, σωστά; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Πολύ φοβάμαι πως αν δεν καταφέρω να κάνω boot, τα αρχεία που βρίσκονται στο λογαριασμό του admin θα χαθούν...Για να αποφεύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, μην αποθηκεύετε τίποτα στο my documents. Δεν προσφέρει κάτι, εκτός αν το μηχάνημα το χρησιμοποιούν πολλά άτομα. Όμως γι'αυτό το θέμα δες αυτό το post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1917847#post1917847 Δυστυχώς το μηχάνημα στο οποίο πρόκειται να βάλω στον σκληρό, δεν έχει ούτε ίδια μητρική, ούτε ίδιο επεξεργαστή. Άραγε αυτός ο πειραματισμός ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στον σκληρό;Άλλη μητρική, επεξεργαστές, κάρτες κλπ. συνεπάγεται άλλοι drivers τους οποίος και θα ψάξει να βρει το λειτουργικό. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα, που εκτείνονται από κακή λειτουργία ως μπλε οθόνες. Καλύτερα να κάνεις αυτό που λέει ο architect_duth: βάλε τον δίσκο σε μια εξωτερική θήκη usb και κάνε backup τα αρχεία σου σε κάποιον άλλο δίσκο ή σε dvd. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nantia_rd Δημ. May 19, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Για να αποφεύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, μην αποθηκεύετε τίποτα στο my documents. Δεν προσφέρει κάτι, εκτός αν το μηχάνημα το χρησιμοποιούν πολλά άτομα. Όμως γι'αυτό το θέμα δες αυτό το post: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1917847#post1917847 Όντως επειδή χρησιμοποιείτε απο αρκετά άτομα το pc, αναγκαστικά κάποια αρχεία αποθηκεύονται εκεί. Ενδιαφέρον το συγκεκριμένο post που παραθέτεις! Άλλη μητρική, επεξεργαστές, κάρτες κλπ. συνεπάγεται άλλοι drivers τους οποίος και θα ψάξει να βρει το λειτουργικό. Αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα, που εκτείνονται από κακή λειτουργία ως μπλε οθόνες. Καλύτερα να κάνεις αυτό που λέει ο architect_duth: βάλε τον δίσκο σε μια εξωτερική θήκη usb και κάνε backup τα αρχεία σου σε κάποιον άλλο δίσκο ή σε dvd. Αυτό ακριβώς που αναφέρει ο architect_duth, τι ακριβώς είναι; Που θα βρω μια εξωτερική θήκη USB; Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής. Μετά απο ένα format και πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε, τα windows τρέχουν κανονικά, άσχετα που δεν υπάρχουν ακόμα οι drivers. Στην δικιά μου περίπτωση τι ακριβώς αλλάζει; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού αντιγράφονται διάφορα αρχεία και γίνονται διάφορες ρυθμίσεις που εξαρτώνται από το hardware. Αν αλλάξεις hardware και ειδικά κάποια πολύ βασικά κομμάτια, κανένας δεν σου εγγυάται ότι θα μπορεί να εκκινήσει το λειτουργικό και ότι δεν θα έχεις τα προβλήματα που ανάφερα πριν. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nantia_rd Δημ. May 19, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού αντιγράφονται διάφορα αρχεία και γίνονται διάφορες ρυθμίσεις που εξαρτώνται από το hardware. Αν αλλάξεις hardware και ειδικά κάποια πολύ βασικά κομμάτια, κανένας δεν σου εγγυάται ότι θα μπορεί να εκκινήσει το λειτουργικό και ότι δεν θα έχεις τα προβλήματα που ανάφερα πριν. Χμμ καταλαβαίνω. Δεν το γνώριζα αυτό! Οπότε θα πάρω κατα πρώτη φάση μια εξωτερική θήκη USB, για να μεταφέρω τα αρχεία στα οποία έχω πρόσβαση και μετά θα κάνω τις δοκιμές... Κάτι τέτοιο χρειάζομαι, σωστά; http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7+USB Βλέπω πως άλλες θήκες γ Βλέπω πως άλλες θήκες γράφουν case 2,5", case 3,5", κτλ.. Εγώ τι απ' όλα θα χρειαστώ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
architect_duth Δημ. May 19, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2009 Τα νούμερα που βλέπεις είναι σε ίντσες και είναι η διαγώνιος. Δηλαδή... οι σκληροί των laptops είναι "μικροί" και άρα 2.5". Οι σκληροί των desktops είναι "μεγάλοι" και άρα 3.5". Σημείωση ότι οι εξωτερικοί 3.5", έχουν (επειδή θέλουν) μαζί με τη θήκη και μετασχηματιστή, μιας και παίρνουν εξωτερικό ρεύμα. Οι 2.5" παίρνουν από το USB. Γιατί να αγοράσεις βρε? Δεν έχεις κανένα φίλο με εξωτερικό σκληρό δίσκο? Για ρώτα... πλέον πολλοί έχουν!!! Α..... γίνεται (ίσως) και το άλλο... να βάλεις τον σκληρό σου μέσα σε ένα άλλο desktop ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ το δικό του σκληρό. Απλά πρέπει το μικρό πλαστικό στο πίσω μέρος του δίσκου που ονομάζεται jumper να το βάλεις στο SLAVE και μετά να συνδέσεις τον δίσκο σου με τα καλώδια που περισσεύουν... Καλύτερα ζήτα βοήθεια από κάποιον φίλο σου που ίσως ξέρει κάτι παραπάνω... ΥΓ: Δε ξέρω αν χάνονται τα αρχεία admin...! (ίσως κάνω και λάθος εδώ) ...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί... Regis Debray: Vie et Mort de l' Image Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nantia_rd Δημ. May 20, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 Τα νούμερα που βλέπεις είναι σε ίντσες και είναι η διαγώνιος. Δηλαδή... οι σκληροί των laptops είναι "μικροί" και άρα 2.5". Οι σκληροί των desktops είναι "μεγάλοι" και άρα 3.5". Σημείωση ότι οι εξωτερικοί 3.5", έχουν (επειδή θέλουν) μαζί με τη θήκη και μετασχηματιστή, μιας και παίρνουν εξωτερικό ρεύμα. Οι 2.5" παίρνουν από το USB. Γιατί να αγοράσεις βρε? Δεν έχεις κανένα φίλο με εξωτερικό σκληρό δίσκο? Για ρώτα... πλέον πολλοί έχουν!!! Α..... γίνεται (ίσως) και το άλλο... να βάλεις τον σκληρό σου μέσα σε ένα άλλο desktop ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ το δικό του σκληρό. Απλά πρέπει το μικρό πλαστικό στο πίσω μέρος του δίσκου που ονομάζεται jumper να το βάλεις στο SLAVE και μετά να συνδέσεις τον δίσκο σου με τα καλώδια που περισσεύουν... Καλύτερα ζήτα βοήθεια από κάποιον φίλο σου που ίσως ξέρει κάτι παραπάνω... ΥΓ: Δε ξέρω αν χάνονται τα αρχεία admin...! (ίσως κάνω και λάθος εδώ) Όντως έχεις δίκιο. Ρώτησα κάποιο φίλο μου και όντως έχει τέτοια θήκη! Τώρα ως αναφορά την δεύτερη διαδικασία που αναφέρεις, μου φαίνεται πιο περίπλοκη. ΥΓ. Τα αρχεία admin δεν νομίζω να χάνονται. Απλά πιστεύω ότι δεν θα είναι προσβάσιμα... :( Άραγε όταν απο ένα σύστημα βγάλω τον δίσκο που έχει και βάλω τον δικό μου, θα πρέπει να κάνω απο το Bios τίποτα ρυθμίσεις ή να επιχειρήσω να ανοίξω το pc κανονικά; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 Μην γράφουμε συνεχώς τα ίδια. Κανένα αρχείο δεν χάνεται και αν δεν έχεις ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση, τότε μπορείς να τα ανακτήσεις. Δες το post που έδωσα, έχει οδηγίες. Αν βάλεις έναν δίσκο usb σε ένα μηχάνημα δεν χρειάζεται απολύτως καμία ρύθμιση στο BIOS. Αν βάλεις εσωτερικό δίσκο, θα πρέπει να προσέξεις το boot sequence και τις ρυθμίσεις master/slave αν πρόκειται για IDE δίσκο ή μόνο το boot sequence αν πρόκειται για Serial ATA δίσκο. Αν δεν γνωρίζεις τι είναι αυτά, καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον που γνωρίζει. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberrobots Δημ. May 20, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 20, 2009 Η λυση του προβληματος ειναι απλη βγαζεις τον σκληρο απο το μηχανιμα και τον βαζεις σε οποιον δηποτε αλλο υπολογιστη ως δευτερο γιατι αποκλειεται να δουλεψει σε διφορετικο μηχανιμα ως πρωτος σκληρος αυτο οφειλεται στην διαφορειτκη μητιρκη καρτα που μπορει ακομη και σε μηχανιμα με ιδια μητρικη να μην δουλεψει. Αυτο γινεται γιατι καθε μητρικη εχει ενα μοναδικο κωδικο serial number και κατα καποιο τροπο τα Windows που βαζεις ο κωδικος τους ταυτιζεται με αυτη την μητρικη οποτε παιζει μεχρι και να κλειδωσει μετα απο καιρο <αν εχεις VISTA>. Κανενα αρχειο δεν χανεται ολα ειναι στον δισκο απλα θα πρεπει να ψαξεις να τα βρεις και μια πρακτικη λυση ειναι η αναζητηση. Ολα τα παραπανω ισχυουν εφ'οσον δεν σου εχει καει ο δισκος. Τελος αν ο δισκος ειναι sata μολις τον συνδεσεις στο αλλο μηχανιμα κατα 90% να τον δει απο μονο του ως δευτερεβον και να μην εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nantia_rd Δημ. May 21, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2009 Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια! Επειδή θεώρησα περίπλοκο να συνδέσω τον δίσκο σε άλλο pc και να κάνω τις ρυθμίσεις master-slave, κτλ, το σύνδεσα ως usb βάζοντας το σε μια εξωτερική θήκη. Έχω πρόσβαση σε όλο τον σκληρό δίσκο, όχι όμως και στον φάκελο: C:\Documents and Settings\nantia Μου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Να σημειώσω εδώ ότι στους άλλους φακέλους(των άλλων χρηστών) έχω κανονικά πρόσβαση! Μην γράφουμε συνεχώς τα ίδια. Κανένα αρχείο δεν χάνεται και αν δεν έχεις ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση, τότε μπορείς να τα ανακτήσεις. Δες το post που έδωσα, έχει οδηγίες. Ακολούθησα επακριβώς τις οδηγίες που αναφέρεις στο συγκεκριμένο post, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνεχίζει να εμφανίζει ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Απ' ότι θυμάμαι δεν είχα ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση. Άραγε κάνω κάτι λάθος; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nantia_rd Δημ. May 22, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2009 Τελικά δοκίμασα να κάνω αυτήν την διαδικασία σε Vista αυτην την φορά και κατά ένα περίεργο τρόπο, λειτούργησε! Κατάφερα να έχω δηλαδή πρόσβαση στον συγκεκριμένο φάκελο. Συνεπώς δεν χρειάζεται να μπω στην διαδικασία να κάνω boot απο άλλο pc. Ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις!! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts