Jump to content

Δύο δίκτυα - επιλογή gateway

SNikolaidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Έχω ένα λαπτοπάκι, που το έχω κουμπώσει (με καλώδιο) σε ένα δίκτυο, που βγαίνει στο internet αλλά αρκετά "κουτσουρεμένα" (κοινώς, πολλές πόρτες κομμένες κλπ).

Και έχω και ένα ασύρματο δίκτυο, το οποίο είναι ανοιχτό και... όλα καλά! :rolleyes:

Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να είμαι και στα δύο δίκτυα ταυτόχρονα. Στο ένα, μέσω καλωδίου, για εργασία κλπ και στο άλλο, το ασύρματο, για πλήρη πρόσβαση στο ιντερνέτ.

Όταν είμαι μόνο στο wifi, όλα ωραία και καλά. Όταν όμως κουμπώσω το καλώδιο για το άλλο δίκτυο, τότε το φορητό προσπαθεί να βγει στο ιντερνέτ μέσω του "κουτσουρεμένου" δικτύου και όχι μέσω του wifi.

Πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό, ώστε, όσον αφορά το internet, να βγαίνει μέσω του wifi και όχι μέσω του τοπικού δικτύου;

Σημείωση: Το λαπτοπάκι τρέχει Windows Vista.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορείς να είσαι και στα 2 δίκτυα ιντερνετ ταυτόχρονα. Δεν μπορεις να ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ και απο τα 2 δίκτυα ταυτόχρονα, έστω κ αν είσαι συνδεδεμένος ΚΑΙ στα 2. Τα Windows διαχειρίζονται μόνο 1 σύνδεση στο ίντερνετ. Μπορείς να είσαι συνδεδεμένος δικτυακά με το wi-fi, και συνδεδεμένος με το καλώδιο, αλλα ίντερνετ θα παίρνεις απο εκεί που συνδέθηκες ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (νομίζω, αλλα δεν έχει σημασία).

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πηγαίνεις στις συνδέσεις δικτύο σου, και να απενεργοποιείς κάθε φορά την ασύρματη ή την ενσύρματη κάρτα δικτίου σου, ωστε να μπαίνεις με την άλλη που θα είναι ενεργή.

Δοκίμασε να "σβήσεις" την διεύθυνση του gateway από τις ιδιότητες του καλωδιακού δικτύου, έτσι θα "βγαίνει" έξω μόνο από το wifi.

(Πες μας εάν "πέτυχε")

:)