iRi Δημοσιεύτηκε March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 17, 2009 Έχω ένα θεματάκι: Εχω αρχείο .txt με ανεμολογικά δεδομένα, δηλ. πολλά δεδομένα(πάρα πολλά! π.χ. για 30 μέρες εχω μετρήσεις κάθε 10λεπτα...) σε στήλες οι οποίες όμως δε χωρίζονται με tab,κόμμα ή κατι άλλο. με κενά. Και θέλω να μετατρέψω το αρχειο αυτό σε .xls (ή .dbf) Μπορεί να μου πει κάποιος πώς να το κάνω αυτό...? :worry: Παράθεση Φυσική σε μικρές καθημερινές δόσεις! fysikhblog.wordpress.com spread it out! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. March 17, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2009 χωρίζονται με κενά; θα το ανοίξεις με το Excel, (κανονικά, File/Open) και στο παράθυρο που θα σε βγάλει θα δηλώσεις ότι είναι delimited (με διαχωριστή) και στο επόμενο πεδίο θα βάλεις διαχωριστή το Space. Προσοχή αν έχεις ελληνικές ρυθμισεις στο Excel τότε στο τελευταίο πεδίο έχει ένα κουμπάκι (advanced) που σου επιτρέπει να αλλάξεις τον χαρακτήρα της υποδιαστολής. αν δεν είναι σταθερός ο διαχωριστής τότε το αρχείο μπορεί να είναι σταθερού πλάτους οπότε το δηλώνεις έτσι στο πρώτο βήμα. Έσχατη λύση να δηλώσεις το Space σαν διαχωριστή και να τσεκάρεις το "Χρήση πολλαπλών διαχωριστών σαν ένας" (Use multiple delimiters as one ή όπως περίπου το λέει). Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts