Toxicity Δημοσιεύτηκε February 3, 2009 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 3, 2009 Καλησπερα, θα προσπαθησω να περιγραψω οσο καλυτερα γινεται ενα προβλημα που υπαρχει στο pc μου. Πριν 2 χρονια εκανα μερικη αναβαθμιση, πηρα εναν επεξεργαστη p4, μια μητρικη via 775v88+ και 2x1gb ram. Κρατησα τον παλιο μου δισκο 80gb ide για να εχω εκει τα windows και αγορασα εναν wd sata1 250gb για αποθηκευτικο χωρο. Περασα τα xp pro και ο sata δεν ανοιγε παντα. Μονο τις μισες φορες. Μετα εβαλα τα vista και ανοιγε παντα. Του περασα οτι αρχεια ηθελα, (Γυρω στα 200gb) και καποια στιγμη εφυγα για στρατο. Γυρνωντας ο μικρος δισκος δεν δουλευε κι ετσι πηρα ενα καινουριο παλι ide 160gb hitachi. Συνεχιζεται... Εστησα ξανα το μηχανημα απο την αρχη του περασα windows xp pro αλλα οποτε εβαζα τον sata ο υπολογιστης δεν ανοιγε. Συγκεκριμενα μετα το φωρτομα των xp εβγαζε μπλε οθονη και επανεκκινηση. (Στο bios υπηρχε ομως). Τελος παντων αποφασισα οτι δεν θα δουλεψει ποτε και τον αφησα σε ενα συρταρι. Το πιο παραξενο ερχεται εδω ομως: πριν δυο μερες συνδεσα στο pc ενα αλλο ide με εγκατεστημενα τα xp για να τον κανω μπακ-απ στο δικο μου. Ο υπολογιστης μου ομως δεν ανοιξε. Απο τοτε τα windows δεν μπηκαν ποτε. Ανοιγε το pc εβγαζε τις συσκευες και οταν εβγαζε τον ide κολλουσε για κανενα λεπτο και μετα μου ελεγε "Insert boot media". Συνεχιζεται... Σημερα το πρωι επεσε στα χερια μου ενα live cd του knoppix. Το εβαλα να κανει boot και ως δια μαγειας ολα τα δεδομενα ηταν εκει! και στους δυο δισκους. Απλα μεσα απο τα linux δεν μπορουσα να παρω τα αρχεια γιατι γραφουν μονο σε fat32. Πριν λιγο ομως εβαλα ξανα το cd των windows μεσα για να κανω φορματ τον ide και να περασω τα xp αλλα τιποτα. Κανει φορματ και αντιγραφει τα αρχεια αλλα οταν κανει επανεκκινηση για να συνεχισει την εγκατασταση κολλαει στο ιδιο σημειο για ενα λεπτο και βγαζει το ιδιο μηνυμα. Η ερωτηση ειναι ποιο μπορει να ειναι το προβλημα και δεν κανει boot και πως μπορω να σωσω τα αρχεια απο τον sata? ευχαριστω προκαταβολικα οσους το διαβασουν και οσους απαντησουν. Leave me alone/Isolation bears hope There's something else waiting/A promised destiny Freezing me/I feel restless and low These days full of sadness/How joyfully changed Into fear My freakshow will start tonight/Don't miss the right time Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberrobots Δημ. February 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 1) Δεδομενα : Θα κατεβασεις ενα live cd-dvd ubuntu και θα το βαλεις να τρεξει. Επανω θα εχεις ολους τους σκληρους το πιο πιθανο να τους δει ολους μεταφερεις τα αρχεια κανονικα και ηρεμεις για λιγο!!!!! 2) μετα πατας ενα φορματ με χπ γιατι το μηχανακι θα τα παιξει με βιστα ,οταν λεω φορματ εννοω τον δυσκολο δρομο!!! οχι quick format και αν δεν δουλεψει τοτε καποιος σκληρος εχει χτυπησει μπιελα με πρωτη υποψιφιοτητα αυτον που προσπαθεις να βαλεις τα χπ αλλα οχι απολυτα μπορει και καποιος αλλος να σου δημιουργει το προβλημα. τελος αφου εχει σωσει τα αρχεια σου κανεις παιχνιδι να δεις ποιος σκληρος δεν παιζει σε περιπτωση που γ@@@ται και βγαζει μπλε οθονες οταν κανεις φορματ! Το εχω παθει και εγω ειναι σπαστικο να πας να κανεις φορματ και να παταει μπλε οθονη! κοντεψα να το σπασω!!!!!!! Πες νεα !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Toxicity Δημ. February 3, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Χιλια ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση! αυτην η διανομη linux που αναφερεις γραφει σε ntfs ομως? Leave me alone/Isolation bears hope There's something else waiting/A promised destiny Freezing me/I feel restless and low These days full of sadness/How joyfully changed Into fear My freakshow will start tonight/Don't miss the right time Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberrobots Δημ. February 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2009 Χιλια ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση! αυτην η διανομη linux που αναφερεις γραφει σε ntfs ομως? Δεν κανει τπτ! Εγω μια φορα που την χρησοιμοποιησα εγραψε και πηρα τα αρχεια μου την 8.10 να κατεβασεις ειναι η πιο καινουργια! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Toxicity Δημ. February 9, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2009 Καλησπερα! τελικα τα καταφερα οπως μου ειπες. Δουλευουν και οι δυο δισκοι κανονικα και τα δεδομενα ειναι ολα στη θεση τους. Ευχαριστω! μπορει να κλεισει το θεμα. Leave me alone/Isolation bears hope There's something else waiting/A promised destiny Freezing me/I feel restless and low These days full of sadness/How joyfully changed Into fear My freakshow will start tonight/Don't miss the right time Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts