didymos Δημοσιεύτηκε January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 29, 2004 Η απορία μου είναι η εξής: Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κουτί για εξωτερικό σκληρό με σύνδεση Firewire για να έχω τη δυνατότητα να τον αποσυνδέω και να τον μεταφέρω όπου και όποτε θέλω χωρίς να ανοίγω κουτιά και να δηλώνω αν είναι master ή slave στο BIOS. Το θέμα είναι: αν περάσω λειτουργικό στον εξωτερικό σκληρό Windows XP πάντα), θα μπορεί να ξεκινά ο υπολογιστής από το λειτουργικό του εξωτερικού σκληρού ή θα τον βλέπει μόνο απλά ως Drive; Επιπλέον, κατά την εκκίνηση, ο υπολογιστής θα εντοπίζει 2 λειτουργικά και θα με ρωτά σε ποιο θέλω να μπω ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Υποερώτημα: Ποιο μαγαζί στην Αθήνα φέρνει κουτιά για εξωτερικούς σκληρούς 3.5'' (τους τυπικούς desktop σκληρούς δηλαδή) τα οποία φέρουν ενσωματωμένο ανεμιστηράκι για να μη θερμαίνεται ο σκληρός, καθώς και ενδεικτικές λυχνίες λειτουργίας του σκληρού); Αυτά τα frames (κουτιά) που φέρνει το πλαίσιο έρχονται χωρίς ανεμιστηράκι και ενδεικτικές λυχνίες. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν χτες στη Μεταμόρφωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Hello! Exo agorasmeno/sindedemeno twra ena USB2 frame ,afto tu plesiu me 37€. Exi leds. Episis den exi anemistiraki ala nomizo ine axristo, etsi ki alios mesa sto pc den iparxi anemistiaki gia ton disko... Episs nomizw pos ine xlomoooooo na mporis na kanis boot apo eki, episis den exi ke noima. O diskos theli drivers, asxeta an afti ine embedded tha liturgika. Akomi ine edelos trelo na exis to idio installation ton win ke na to metaferis apo pc se pc!!! KAthe fora akoma ke an pezi tha trelenete na zitai drivers! Think of it! papajohn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Θα πρέπει η συγκεκριμένη pci κάρτα να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Παλιότερα το είχα κάνει με έναν scsi controller που είχα. Υπάρχει στο BIOS σχετική επιλογή για να εκκινήσει το μηχάνημα από δίσκο που υπάρχει πάνω σε κάρτα. Θα πρέπει όμως κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού να έχεις βάλει τους απαραίτητους drivers (F6 στην αρχή της εγκατάστασης win2000 και μεταγενέστερα). Δεν ξέρω αν οι κάρτες firewire που υπάρχουν στην αγορά υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, αλλά μου φαίνεται κάπως δύσκολο. Θα πρέπει να κοιτάξεις στο site του κατασκευαστή. Δεν ξέρω βέβαια γιατί θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά έχε υπόψη σου ότι αν σκέφτεσαι να συνδέσεις τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα και να εκκινήσεις, θα πρέπει τα δύο μηχανήματα να είναι ολόιδια για να μην έχεις προβλήματα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Τα τελευταία BIOS υποστηρίζουν boot απ'οπουδήποτε, ακόμα κι από εξωτερική συσκευή USB. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για firewire όμως.. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Take2 Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 lol egw exw e3wteriko skliro usb ena paixnidi piga na pai3w apo ekei kai ekane 100 wres mexri na 3ekinisei poso mallon leitourgiko kai h sinedesi firewire einai eksisou grigori me usb opote mallon den tha exeis kala apotelesmata ektos an den bariesai na perimeneis :) Παράθεση http://www.take2.gr/blackjack.jpg Magas einai autos pou milaei me tis pra3eis !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michpan (29 Ιαν. 2004 , 21:48) Τα τελευταία BIOS υποστηρίζουν boot απ'οπουδήποτε, ακόμα κι από εξωτερική συσκευή USB. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για firewire όμως.. Αναφερόμουν στην περίπτωση που θέλεις να εκκινήσεις από δίσκο που είναι συνδεδεμένος στο μηχάνημα μέσω κάρτας pci. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
didymos Δημ. January 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Λοιπόν παιδιά, πήγα και πήρα ένα 80 WD JB κοψοχρονιά και ένα κουτάκι Firewire της CHRONOS από αυτά που έχει το πλαίσιο. Ενώ ο υπολογιστής τον βλέπει ως "Removable Disk" δεν ανοίγει καθόλου, ούτε καν να διαβάσω τα properties (πόσο ελεύθερο χώρο έχει και άλλα τέτοια). Ίσως είναι και η ώρα τέτοια αλλά έχω κολλήσει. Στο Device Manager φαίνεται ως "1394 Net Adapter". Τι κάνω λάθος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Εννοείς ότι τον έβαλες κατευθείαν στο κουτί και τον σύνδεσες στο μηχάνημα μέσω του firewire. Αν είναι όπως τον πήρες δηλαδή δεν έχει γίνει format, το μηχάνημα λογικό είναι να μην τον βλέπει. Δοκίμασε Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Disk Management. ή δεξί κλικ στο My Computer --> Manage --> Disk Management Aν τον δείχνει εκεί, λογικά θα μπορείς να φτιάξεις partition και να κάνεις format. Αλλιώς φυσικά δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. [bTW πήρα κι εγώ έναν 800JB πριν από μια βδομάδα, κοστίζει ?70... τζάμπα εντελώς.] Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
didymos Δημ. January 30, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Λοιπόν, παιδιά όλα πήγαν καλά, τελικά. Όπως προανέφερα αγόρασα ένα εξωτερικό κουτί Firewire και σκληρό WD JB 80 GB από το Πλαίσιο. Χτες το βράδι μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και σήμερα από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα παιδευόμουνα να βρω τρόπο για να αποκτήσω πρόσβαση στον εν λόγω σκληρό. Τίποτα όμως. Ακόμα και η πρόταση του mcde η οποία εκ των υστέρων αποδείχτηκε ορθότατη, δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι πριν λίγες ώρες. Πολύ απλά, δε με άφηνε να κάνω format! Το τι δοκίμασα δεν περιγράφεται...μέχρι και να τον δηλώσω Slave στην καλωδιοταινία του κυρίως σκληρού για να τον κάνω format από κει...τίποτα. Δοκίμασα κάθε δυνατή σύνδεση...Master, Slave, Cable Select, τίποτα. Μέχρι που ήμουν έτοιμος να τον επιστρέψω πίσω στο μαγαζί και να τα χώσω στον πωλητή που με έπεισε να πάρω WD με 3 χρόνια εγγύηση! Τελικά κάνω ένα τελευταίο restart, ξαναδοκιμάζω μέσω Disk Management και, ως εκ θαύματος με ρώτησε αν επιθυμώ να κάνω format!! Yes και ξεκινά...μόλις φτάνει στο 100% μου βγάζει σφάλμα διαμόρφωσης!!! Δεύτερη φορά format και επιτέλους έχω εξωτερικό σκληρό εν λειτουργία! Επί της ουσίας: 700 ΜΒ αντιγραφή από τον βασικό σκληρό στον Firewire σε 1.5 λεπτά!! Ψάρωσα! Ευχαριστώ τον mcde για την καθοδήγηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 Και να δεις που σκεφτόμουν ότι είναι πιθανό να έχεις πρόβλημα με το format όταν έχεις τον δίσκο στο firewire... Το οποίο πραγματικά είναι πολύ γρήγορο, μου έχει λύσει τα χέρια γιατί μεταφέρω μεγάλες ποσότητες δεδομένων αρκετά συχνά. Επιπλέον με παρόμοιο κουτί με αυτό που έχεις πάρει και με usb2 έχω συναντήσει πολλά προβλήματα, ενώ με firewire κανένα. Anyway, χαίρομαι που δούλεψε σωστά, καλές μεταφορές αρχείων :) Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 700 ΜΒ αντιγραφή από τον βασικό σκληρό στον Firewire σε 1.5 λεπτά!! Polla den einai??? An skefteis oti to firewire(a) ehei dinatotita 400mb/s Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2004 400 Mb/s σημαίνει 400 Μega bits per second. Όχι 400ΜΒ/s που είναι 400 Μega Bytes per second (όπου 1 Byte = 8 bits). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. February 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2004 Mallon kapou ta eiha mperdepsei.. Omos 1,5 lepta kanei to cd-r mou gia 700mb!(52x) Polla den einai pali gia firewire? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts