Jump to content

Εξωτερική κάρτα ήχου

fastmanakos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα.Λοιπον εχω αγορασει τα Χ-230 της logitech τα οποια και στο ντεσκτοπ πισι που εχει ο πατερας μου ακουγονται τελεια βαραν πολυ δυνατα και το γουφερ πολυ καλο κλπ κλπ.Οταν λοιπον τα εφερα στο δικο μου λαπτοπ(παλιο περιπου 3 χρονων) παρατηρησα οτι παιζουν καμια σχεση με το ντεσκτοπ πισι του πατερα μου.πολυ πιο σιγανα ενω το γουφερ ισα ισα που ακουγεται αν το βαλω και τερμα ενταση κι ολας!!!αν ξερει κανενας τι παιζετε και τι μπορω να κανω ας απαντησει.Σκεφτηκα οτι μαλλον (πιο λογικο) ειναι να φταιει η καρτα ηχου που ειναι παμπαλαια και σκεφτομαι αν αγορασω μια καινουρια εξωτερικη αλλα απ οτι ειδα στο ιντερνετ για μια πανω κατω "καλη" θελει κανα 70αρι ευρω.Φταιει ομως σιγουρα αυτο;γιατι αν οχι δεν λεει να πεταξω τσαμπα 70 ευρω!εχουμε και οικονομικη κριση τελοσπαντων :(.αν σκεφτεται τιποτα κανενας η εχει καμια ιδεα ειμαι ολος αυτια.

ΥΓ:και βασικα οποιος ξερει για εξωτερικες καρτες ηχου γενικοτερες πληροφοριες οπως πχ ξερω μπαινουν με usb αλλα πρεπει να απενεργοποιησεις την εσωτερικη καρτα πρωτα;και αλλα τετοια...

Εννοειται οτι θελεις εξωτερικη καρτα για να έχεις ποιοτικο ήχο στο λαπτοπ.Η creative εχει καλες προτάσεις σε usb εξωτερικές.Οταν συνδέεις μια εξωτερική κάρτα σε λαπτοπ αυτοματα καταργειται η Onboard καρτα ήχου
Υπογραφή....

αυτο για το οποιο δν ειμαι σιγουρος ειναι αν θα ακουγεται πιο δυνατα.ξερω οτι ποιοτικα καμια σχεση πολυ καλυτερα με εξωτερικη αλλα θα βελτιωσει και την ενταση;θα φτανει παραπανω δηλαδη;

Τα ηχεια εφόσον ακούγονται μια χαρα στον σταθερο με μια καλη εξωτερική κάρτα θα ακούγονται εξισου καλα.Η ενταση εχει να κανει με τα watt των ηχείων .Απλά μια καρτα ενος λαπτοπ δεν μπορει να σταθει ως μετρο σύγκρισης.Σίγουρα θα εισαι καλύτερα με μια εξωτερική
Υπογραφή....

• 2 months later...
Καλησπερα.Λοιπον εχω αγορασει τα Χ-230 της logitech τα οποια και στο ντεσκτοπ πισι που εχει ο πατερας μου ακουγονται τελεια βαραν πολυ δυνατα και το γουφερ πολυ καλο κλπ κλπ.Οταν λοιπον τα εφερα στο δικο μου λαπτοπ(παλιο περιπου 3 χρονων) παρατηρησα οτι παιζουν καμια σχεση με το ντεσκτοπ πισι του πατερα μου.πολυ πιο σιγανα ενω το γουφερ ισα ισα που ακουγεται αν το βαλω και τερμα ενταση κι ολας!!!αν ξερει κανενας τι παιζετε και τι μπορω να κανω ας απαντησει.Σκεφτηκα οτι μαλλον (πιο λογικο) ειναι να φταιει η καρτα ηχου που ειναι παμπαλαια και σκεφτομαι αν αγορασω μια καινουρια εξωτερικη αλλα απ οτι ειδα στο ιντερνετ για μια πανω κατω "καλη" θελει κανα 70αρι ευρω.Φταιει ομως σιγουρα αυτο;γιατι αν οχι δεν λεει να πεταξω τσαμπα 70 ευρω!εχουμε και οικονομικη κριση τελοσπαντων :(.αν σκεφτεται τιποτα κανενας η εχει καμια ιδεα ειμαι ολος αυτια.

ΥΓ:και βασικα οποιος ξερει για εξωτερικες καρτες ηχου γενικοτερες πληροφοριες οπως πχ ξερω μπαινουν με usb αλλα πρεπει να απενεργοποιησεις την εσωτερικη καρτα πρωτα;και αλλα τετοια...

Προσπαθησε να παρεις καρτα ηχου 24bit! εκει θα :blink: την διαφορα :music:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν παιζεις παιχνίδια πήγαινε σε κάτι της Creative. Αν όχι ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:

Μια φθηνή

Behringer UCA202 2 in/2 out USB/Audio Interface

Μερικες λιγο ακριβοτερες αλλά σίγουρα καλύτερες (προτείνω Edirol)

Edirol UA-1EX USB Audio Interface

M-Audio Transit USB Interface

Αν παίζεις καθόλου μουσική υπάρχουν και λύσεις σαν τις παραπάνω όπου συνδέεις απευθείας καρφι ηλεκ.κιθαρας, εχεις εφε, και μπορεις και να ηχογραφήσεις (όλες οι παραπάνω υποστηρίζουν ASIO και WDM driver models)

Υπάρχουν κάρτες σαν τις παραπάνω που έχουν και είσοδο Phono αλλά νομίζω ξεκινάνε γύρω στα ~70 +

Ρίξε μια ματια στην κατηγορία - όλα είναι USB ...καρτες κατα βάθος !!

http://www.dv247.com/icat/USB+Audio+Interfaces/2974/

Μια διαφορετική προσέγγιση ακριβότερη μεν (~130-270), με ...τρια μονοπατια δε !

(Tripath chip, απίστευτα μικρο μεγεθος, HiFi)

Κingrex T20U amplifier

Trends Audio UD-10.1 USB Audio Converter

Pro-ject Audio Boxes (USB box)

Το σίγουρο ειναι οτι τα Logitech θα είναι πολύ λίγα για τα τελευταία!

Πολύ σημαντικό δες τι drivers δινει η καθε εταιρία (υποστηρίζουν Vista/Seven?)

Στους Tripath ενισχυτές μπαίνουν γερά (φθηνά) και οι κινέζοι (ebay). Δεν εχω ακουσει ή δει κριτικές όμως οποτε :X

• 4 years later...
είναι κανεις μεσα?χρειαζομαι βοηθεια για μια εξωτερικη καρτα ηχου

Ρώτησε, τι ακριβώς χρειάζεσαι;

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

καλησπέρα..αγορασα μια εξωτερικη καρτα Line 6 ux2. την εγκατεστησα κ όλα πηγαν καλα.αλλα όταν την επιλεγω ως κυρια δεν παιζουν τα ηχεια..χανετε ο ηχος.τι φταιει?

Έχουν μπει οι πιο πρόσφατοι drivers?

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

ναι.εχω κανει αναβαθμίσεις τα παντα όλα....

Στο bios έχεις απενεργοποιήσει την onboard κάρτα;

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Δεν παίζει πρόβλημα με την ταυτόχρονη χρήση εσωτερικής και εξωτερικής κάρτας ήχου, ιδίως αν μιλάμε για Windows 7. Στο δικό μου υπολογιστή ανά πάσα στιγμή, εκτός από την εσωτερική, έχω συνδεδεμένες τις 2 εξωτερικές κάρτες που χρησιμοποιώ για το home studio μου και τις βλέπει όλες ταυτόχρονα. Δε χρειάζεται να απενεργοποιήσει τίποτα ο φίλος, ούτε να ταλαιπωρηθεί με BIOS κλπ.

1. Στο μενού Ήχος του Πίνακα ελέγχου επίλεξε τη Line6 σου να είναι ενεργοποιημένη, κι επίσης "προεπιλεγμένη συσκευή" και "προεπιλεγμένη συσκευή επικοινωνίας".

2. Σύνδεσε τα ηχεία σου στη Line6 και όχι στην έξοδο ακουστικών της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του υπολογιστή σου.

3. Δες τι απαραίτητες ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνεις στο control panel (βοηθητικό πρόγραμμα ρυθμίσεων και επιλογών) που τυχόν συνοδεύει την κάρτα ήχου σου.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

καλησπέρα..αγορασα μια εξωτερικη καρτα Line 6 ux2. την εγκατεστησα κ όλα πηγαν καλα.αλλα όταν την επιλεγω ως κυρια δεν παιζουν τα ηχεια..χανετε ο ηχος.τι φταιει?

Θα κάνεις ενα δεξί κλικ στο ηχείο κάτω στο ρολόι και θα επιλέξεις σαν Συσκευή αναπαραγωγής την usb εξωτερική κάρτα ήχου :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 1 year later...
Εννοειται οτι θελεις εξωτερικη καρτα για να έχεις ποιοτικο ήχο στο λαπτοπ.Η creative εχει καλες προτάσεις σε usb εξωτερικές.Οταν συνδέεις μια εξωτερική κάρτα σε λαπτοπ αυτοματα καταργειται η Onboard καρτα ήχου

Μπορώ να ρωτήσω κάτι είναι μέσα κάποιος

Μπορώ να ρωτήσω κάτι είναι μέσα κάποιος

Για πες :)

Υπογραφή....