DrYannisK Δημοσιεύτηκε December 20, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 20, 2008 εχω μπερδευτει. μολις εκανα συνδεση ADSL otenet 4MBPS. (μεχρι τωρα ειχα 56dialup...) ακομα βεβαια δεν εχει γινει η συνδεση , μου ειπαν θα γινει το σε λιγες μερες. το ερωτημα που εχω ειναι ποια ταχυτητα θα εχω. στο τηλεφωνο στην οτενετ μου ειπαν πως διαιρεις την ταχυτητα, πχ 4mbps με το 8 και αρα το φυσιολογικο ειναι να εχω 500kbit/sec. αυτο δεν το καταλαβα. γιατι διαιρουμε με το 8? το 4mbps δεν ισουται με το 4000kbit/sec? 1mb=1024kbit αρα η ταχυτητα πρεπει να ειναι 4096kibt/sec, ετσι δεν ειναι? επισης πηρα το μοντεμ comtrend ct 5611T καθως δεν ηθελα ασυρματο λογω σκτινοβολιας. εχει την ιδια ακτινοβολια οσο ενα ασυρματο τηλεφωνο και οπως ξερουμε τα ασυρματα τηλεφωνα εκπεμπουν ακτινοβολια εστω και λιγο. τελος συνδεσα το router με ethernet και οχι με usb , ετσι δεν ειναι καλυτερα? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. December 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2008 A megabit per second (abbreviated as Mbit/s or Mbps) is a unit of data transfer rate equal to 1,000,000 bits per second. Because there are 8 bits in a byte, a transfer speed of 8 megabits per second (8 Mbit/s) is equivalent to 1,000,000 bytes per second (approximately 977 Kib/s). απο Wikipedia οποτε απ οτι καταλαβαινω η συνδεση που εκανα με 4mbps ειναι μολις 10 φορες γρηγοροτερη απο την απλη dialup συνδεση ενω εγω νομιζα πως ειναι 80 φορες ποιο γρηγορη. και στην τελικη δεν μπορω να καταλαβω γιατι λεμε γρηγορη μια συνδεση που ειναι 5 φορες ποιο γρηγορη απο την απλη dialup(αναφερομαι στα 2mbps) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. December 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2008 Διαιρείς με το 8 όταν από τα bit θες να βρεις τα byte. Και αυτό το κάνεις γιατί έχουμε συνηθίσει να μετράμε τη σύνδεση σε bits και τα αρχεία σε byte. Από και έπειτα αν θες να το συγκρίνεις με την 56 kbps dialup, τότε όντως πρέπει να συγκρίνεις τα ~4000kbps με τα 56kbps. Αν διαιρέσεις τα 4000kbps με το 8 θα βρεις 500KBytes/s. Όσο για το ethernet ναι είναι καλύτερα. [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. December 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2008 Διαιρείς με το 8 όταν από τα bit θες να βρεις τα byte. Και αυτό το κάνεις γιατί έχουμε συνηθίσει να μετράμε τη σύνδεση σε bits και τα αρχεία σε byte. Από και έπειτα αν θες να το συγκρίνεις με την 56 kbps dialup, τότε όντως πρέπει να συγκρίνεις τα ~4000kbps με τα 56kbps. Αν διαιρέσεις τα 4000kbps με το 8 θα βρεις 500KBytes/s. Όσο για το ethernet ναι είναι καλύτερα. αρα ειχα 50-56 και τωρα θα εχω 500. μολις 10 φορες επανω.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos_79 Δημ. December 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2008 Δεν ειναι και λιγο.Με μια dial up κατεβαζες μαξ με 5-10 kbps ενω τωρα θα πιανεις 400+.Το σερφαρισμα και το ανοιγμα σελίδων είναι πιο γρηγορο.Καμια σχέση,μέρα με την νύχτα. Υπογραφή.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. December 20, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2008 Δεν ειναι και λιγο.Με μια dial up κατεβαζες μαξ με 5-10 kbps ενω τωρα θα πιανεις 400+.Το σερφαρισμα και το ανοιγμα σελίδων είναι πιο γρηγορο.Καμια σχέση,μέρα με την νύχτα. γιατι λες πως η dialup συνδεση ειναι 5-10. 50-56 ειναι Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanos_79 Δημ. December 20, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2008 Εγω αναφερω την πραγματική ταχύτητα που μπορείς να κατεβάσεις ένα αρχειο.Εχεις κατεβάσει ποτέ με την dial up αρχείο με ταχυτητα 50kbps?Δεν νομίζω.. Υπογραφή.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSwiss Δημ. December 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 αρα ειχα 50-56 και τωρα θα εχω 500. μολις 10 φορες επανω.... Με την dial-up: 56 KiloBit/sec δηλαδή κατεβάζεις με θεωρητικό μέγιστο 7 KiloByte/sec (56/8=7) Με την 4 Μegabit adsl: 4096 KiloBit/sec δηλαδή κατεβάζεις με θεωρητικό μέγιστο 512 KiloByte/sec (4096/8=512) Δηλαδή η 4Mbit adsl γραμμή είναι περίπου 73 φορές γρηγορότερη από την dial-up! Αν και η πραγματική ταχύτητα που θα δεις με την adsl θα είναι κάπως μικρότερη από τα θεωρητικά 512 Kbyte/sec (εξαρτάται από την απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ, καλώδια σπιτιού κτλ) δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με την dial-up! ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. December 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 Με την dial-up: 56 KiloBit/sec δηλαδή κατεβάζεις με θεωρητικό μέγιστο 7 KiloByte/sec (56/8=7) Με την 4 Μegabit adsl: 4096 KiloBit/sec δηλαδή κατεβάζεις με θεωρητικό μέγιστο 512 KiloByte/sec (4096/8=512) Δηλαδή η 4Mbit adsl γραμμή είναι περίπου 73 φορές γρηγορότερη από την dial-up! Αν και η πραγματική ταχύτητα που θα δεις με την adsl θα είναι κάπως μικρότερη από τα θεωρητικά 512 Kbyte/sec (εξαρτάται από την απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ, καλώδια σπιτιού κτλ) δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με την dial-up! ;) αρα τελικα ιδια μοναδα μετρησης χρησιμοποιουμε και για την 56 dialup συνδεση και για την 4mbps adsl αρα 73 φορες ποιο γρηγορη ειναι αρα αξιζει. αντε να αρχισω να κατεβαζω και απο το σπιτι ταινιες και σειρες (μεχρι τωρα κατεβαζα στη δουλεια...). απο την αλλη εχω να ρωτησω το εξης, στο εικονιδιο κατω δεξια στον υπολογιστη, στην απλη συνδεση βγαζερι 50kbit/sec, τωρα θα βγαζει 4000kbit/sec ετσι δεν ειναι? γιατι μου ελεγαν πως θα γραφει 500kbit/sec, και συνεπως 10 φορες γρηγοροτερα μολις απο την απλη συνδεση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. December 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 Με την dial-up: 56 KiloBit/sec δηλαδή κατεβάζεις με θεωρητικό μέγιστο 7 KiloByte/sec (56/8=7) Με την 4 Μegabit adsl: 4096 KiloBit/sec δηλαδή κατεβάζεις με θεωρητικό μέγιστο 512 KiloByte/sec (4096/8=512) Δηλαδή η 4Mbit adsl γραμμή είναι περίπου 73 φορές γρηγορότερη από την dial-up! Αν και η πραγματική ταχύτητα που θα δεις με την adsl θα είναι κάπως μικρότερη από τα θεωρητικά 512 Kbyte/sec (εξαρτάται από την απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ, καλώδια σπιτιού κτλ) δεν θα υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με την dial-up! ;) αρα αυτο που απαντηθηκε ποιο πανω ειναι λαθος : "Διαιρείς με το 8 όταν από τα bit θες να βρεις τα byte. Και αυτό το κάνεις γιατί έχουμε συνηθίσει να μετράμε τη σύνδεση σε bits και τα αρχεία σε byte. Από και έπειτα αν θες να το συγκρίνεις με την 56 kbps dialup, τότε όντως πρέπει να συγκρίνεις τα ~4000kbps με τα 56kbps. Αν διαιρέσεις τα 4000kbps με το 8 θα βρεις 500KBytes/s. Όσο για το ethernet ναι είναι καλύτερα. " δεν συγκρινουμε 56με 500 αλλα 56 με 4000 ή 7 με το 500 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. December 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 Πάμε πάλι.. 1 byte = 8 bits Οι ταχύτητες που αναφέρονται σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις είναι σχεδόν πάντα σε Kbits και Mbits τα οποία είναι 1000 bits και 1000000 bits αντίστοιχα. Η ταχύτητα dial-up είναι 56kbits δηλαδή 56 χιλιάδες bits. Αν θες να βρεις τι θεωρητικά μέγιστο download μπορείς να έχεις σε bytes γιατί αυτά χρησιμοποιούμε στα μηχανήματά μας, διαιρείς με το 8 (είπαμε 1 byte = 8 bits). 56kbits = 56000 bits = 7000 bytes = 7Kbytes Μέγιστο download rate σε 56Kbit γραμμή (dialup) είναι 7kb/sec. Ομοίως για τα 4mbits.. 4MBits = 4000 Kbits = 4.000.000 bits = 500.000 bytes = 500Kbytes Μέγιστο download rate σε γραμμή 4MBit είναι 500kb/sec. Αυτά είναι θεωρητικά μέγιστα. Δεν θα τα πιάνεις. Μιχάλης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheSwiss Δημ. December 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 ...απο την αλλη εχω να ρωτησω το εξης, στο εικονιδιο κατω δεξια στον υπολογιστη, στην απλη συνδεση βγαζερι 50kbit/sec, τωρα θα βγαζει 4000kbit/sec ετσι δεν ειναι? γιατι μου ελεγαν πως θα γραφει 500kbit/sec, και συνεπως 10 φορες γρηγοροτερα μολις απο την απλη συνδεση. To εικονίδιο κάτω δεξιά (αφού θα το συνδέσεις με ethernet) θα λέει 100Mbit/sec γιατί αυτή θα είναι η ταχύτητα επικοινωνίας του υπολογιστή σου με το modem. Όμως το modem θα επικοινωνεί με το Internet με την ταχύτητα της σύνδεσης που έχεις αγοράσει δηλ. 4Mbit. ...δεν συγκρίνουμε 56 με 500 αλλά 56 με 4000 ή 7 με το 500 ακριβώς :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrYannisK Δημ. December 21, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 To εικονίδιο κάτω δεξιά (αφού θα το συνδέσεις με ethernet) θα λέει 100Mbit/sec γιατί αυτή θα είναι η ταχύτητα επικοινωνίας του υπολογιστή σου με το modem. Όμως το modem θα επικοινωνεί με το Internet με την ταχύτητα της σύνδεσης που έχεις αγοράσει δηλ. 4Mbit. ακριβώς :D ευχαριστω για τις πληροφοριες. για το router που πηρα τι λες? τελικα εχει διαφορα το ενα απο το αλλο η στην τελικη ολα ιδια ειναι? οσο αναφορα την ταχυτητα τουλαχιστον λογικα δεν εχουν διαφορα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. December 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2008 αρα αυτο που απαντηθηκε ποιο πανω ειναι λαθος : "Διαιρείς με το 8 όταν από τα bit θες να βρεις τα byte. Και αυτό το κάνεις γιατί έχουμε συνηθίσει να μετράμε τη σύνδεση σε bits και τα αρχεία σε byte. Από και έπειτα αν θες να το συγκρίνεις με την 56 kbps dialup, τότε όντως πρέπει να συγκρίνεις τα ~4000kbps με τα 56kbps. Αν διαιρέσεις τα 4000kbps με το 8 θα βρεις 500KBytes/s. Όσο για το ethernet ναι είναι καλύτερα. " δεν συγκρινουμε 56με 500 αλλα 56 με 4000 ή 7 με το 500 E τώρα αν βιάζεσαι να διαβάσεις την απάντηση δε σου φταίω εγώ. Εγώ σου έχω γράψει ότι αν θες να συγκρίνεις με την 56kbps (και σου έχω βάλει τις μονάδες για να το καταλάβεις, τότε όντως θα το συγκρίνεις με τα 4000kbps. Λήξαν το θέμα της πραγματικής ταχύτητας. Για τα υπόλοιπα θέματα, στο αντίστοιχο θέμα του ΙΡ ή των router αν χρειαστεί κάτι με τη δικτύωση ;) [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts